tisdag 5 januari 2010

Gourmander

Edvin är lite kinkig när det gäller mat. Och envis. Han pekar på olika saker och säger "Eheheheheh" tills han får dem. Han vet exakt var dem är och ger sig inte.

Idag serverades fiskpinnar och pasta till lunch. Edvin skalar bort paneringen från fiskpinnen och äter endast denna och pastan förstås (han gillar pasta). Han gillar att peta i maten och leta fram godbitarna. Och han älskar sås. Ja, inte sås blandat med maten utan sås i en klick för sig...

Anton struntade i paneringen på fiskpinnarna så på slutet kunde de byta tallrikar (som vanligt).

Till middag blev det ris och kycklinggryta med kokosmjölk. Jag lade i lite extra majs i pojkarnas mat och rörde ihop. Alma vägrar majs. Hon vägrade förresten att äta upp nåt av middagen idag. Anton åt iaf 3 portioner. Edvin plockade först i sig majsen, sedan riset. Kycklingen lade han på sin pipmugg. Brockolin var väldigt intressant, på den drog han av de gröna grejerna längst ut och struntade i resten.

Igår åt de fiskbullar, potatis och ägg i sås till lunch. Anton och Alma älskade det. Edvin åt allt men spottade ut äggen. Vi åt tacos till middag. Edvin åt mest gräddfil och tacosås, med sked. Mums. Fast han åt upp det mesta av de andra tillbehören också. Utom osten. Den spottade han ut.

Är det något han inte gillar, så kan det ju inte heller ligga kvar på hans tallrik utan det måste ju bort. Han försöker ge maten till Anton eller så lägger han den på min tallrik, eller på golvet.

Edde gillar inte ens frukt. Jo, banan kan gå ner, men dagens kompott av apelsin, äpple och clementin fick han nästan tvinga ner, och dela ut bitar till sina syskon.

Anton äter nästan vad som helst. Kanske inte så mycket "suspekta" grönsaker. Alma får man nästan mata. Så långsam och stirrig vid matbordet. Vissa saker går bra men om man lägger upp nåt fel vägrar hon äta nåt alls. Ja, eller om hon får fel tallrik ( inte den blåa eller rosa eller vad det nu är för favorit för dagen).

Dessa barn. En mamma är bara glad när barnen äter ordentligt. Så man vet att de är mätta och glada. Så man slipper oroa sig. Inte för att vi behöver oroa oss. Vi har tre välmående barn och det gör inget om de inte äter en lunch eller två...

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vill ha bilder också! Kram :)

Lindas trädgårdsblogg sa...

Det är ju lustigt vilka idéer de får! Mina skulle också bara kunna äta såsen i hela maten. Ikväll var vi bjudna på middag. Jättegott, det var röding och rostad potatis. Pojkarna var helt tokiga i ärtorna och ratade allt annat!