söndag 28 februari 2010

Sjuka barn

Vips slog den till. Febern. På alla 3.

Natten som gick var helt hemsk. Anton gnällde. Edvin gallskrek. Alma hade världens febertopp och låg och yrade. I etapper såklart. Men ändå...

Alma låg och stirrade på mig med vidöppna ögon hela natten. Rätt som det var skrek hon till "Ett lejon äter upp mig!" eller "Jag vill inte ha krokodiler här!" Eller nåt annat. Superkonstigt.

Det planerade kalaset fick ställas in. Vi spenderade söndagen på akuten istället. Hela familjen.

Statusen är följande:
Ingen har öroninflammation eller halsfluss. Anton fick hostmedicin och ventoline. Edvin fick andas ventoline samt betapred. Han skall gå på högsta dosering av airomir och pulmicort.
Alma skall vi bevaka. Hennes blodvärde tyder på virus av något slag. Inget man kan göra. Hjälper inte febernedsättande skall vi söka vård igen.

Jaha, och sen läser man om barn som släpps hem från akuten och dör efter ett par dagar...

Pojkarna piggnade iaf till av sina mediciner och orkade bråka en stund. Alma har bara sovit i soffan. Sedan somnade pojkarna i soffan. Det var ju en syn för sig. Tre barn som sover i soffan. Första gången. Nu sover de i sina sängar.

Blir till att börja jobbveckan som den slutade med vab. Undrar vilket barn man skall lägga den på den här gången...

2 kommentarer:

Lindas trädgårdsblogg sa...

Usch vilken pärs! Hoppas det är bättre redan!

Vikkan sa...

Avundas dig inte alls. Tre febriga barn samtidigt. Känns som att mitt vabbande förra veckan var en vab light om man jämför.

Hoppas dina sötisar är bättre idag!

Kram Vikkan