tisdag 2 februari 2010

Mission: Sova i "fria" sängar

Natt 3

Läggningen tog ca en timma. Pappan satt med Anton, mamman med Edvin, Alma såg på film. Vid 19 gavs vällingen, sen släcktes alla ljus ner inkl nattlampan. När vällingen var uppdrucken gavs nappar och pojkar tillrättalades. Sen väntade vi. Brevid. Guidade dem. Vet inte vad pappans taktik var men mammans var att det är ok att sitta upp lite grann, men att gå ur sängern är ett big no-no. Edvin gosade med sin snuttefilt. Han satte sig upp. Han lade sig åt fel håll. Han gosade med mamman. Han skrattade. Han sjöng. Han smackade på sin napp. Och sen gjorde han allt om och om och om igen... Men han skrek inte, och han lät sig guidas till att stanna i sängen. Till slut somnade han.

Det är alltid lika förvånande hur de rör på sig och stökar, och grejar en sekunden för att man i nästa hör de allt tyngre andetagen och till slut sover de. Från en sekund till en annan.

Svårt med två samtidigt. Man får dåligt samvete för den tredje. Som blir utanför. Fast idag var hon nöjd med en film, men imorrn då? Eller när man är själv?

Jaja, det är bara tredje natten, vi kommer få tid att öva, få bakslag och hitta våra rutiner. Snart sover de som klockor, man måste bara ha tålamod.

Inga kommentarer: