fredag 30 januari 2009

Zoombie

Jag har levt lite som en zoombie de senaste dagarna. Bara varit trött, lite sådär halvsjuk, ont i halsen, fryser ena sekunden och svettas nästa. Trist. Ändå har vi gjort mycket denna veckan, kanske därför jag är så trött?

Så trött på vinter, mörker och kyla. Längtar sååå tills våren, ljuset, värmen. Tänk att kunna gå ut utan att packa på 3 ungar kläder så att de inte skall ha en chans att frysa? Det blir lite lyxigt, att bara öppna dörren och släppa ut dem. Kanske en liten mössa och en jacka kan de få ha, men extra strumpor, overaller och vantar X 6 slipper vi.

Edvin är sjuk. 40 graders feber, sänktes till 39 med alvedon. Han ville bara vara med och sitta i knä, ligga i ens famn, hela dagen. Och sova. Han har varit duktig och sovit mycket, och ätit ok också. Bara lite extra mammig. Jag tror tänder eller alt tredagarsfebern. Om det är feber så kan de andra också få den, undrar när i sådana fall.

Anton tar egna initiativ till sin gång nu. Går lite stapplandes tills han tappar balansen och kryper i illfart vidare. Han är en retsticka. Han skall alltid ta de andra barnens nappar. Han är en nappoman, helst en i munnen och en i varje hand. De andra barnen blir sura när han tar på dem och vill åt dera nappar. Han drar dem i håret också. Och skrattar.

Alma och Edvin gillar att dansa. Lyssnade på en barnskiva. Alma kan låtarna, Edvin diggar med, Anton bara tittar på och sitter och gör nåt annat. Han verkar inte fatta.

Att plocka in och ut saker ur lådor är det bästa just nu. Och gåvagnen. Anton blir mer sur när Edvin tar hans grejer än tvärtom. Edvin kan ta något annat istället utan problem (oftast). Alma tar allas grejer, mest för att hon kan inte för att hon egentligen vill.

Så leker livet hos oss. Nu är det helg och då kanske pappan kan leka lite också.

1 kommentar:

Lindas trädgårdsblogg sa...

Krya på Edvin! Herregud 40 grader, det måste vara jobbigt :-(

Hoppas du får vila i helgen när pappan leker med barnen :-)