lördag 24 januari 2009

Upprörd

I tidningen idag stod det om en 14-åring som blivit avkastad tåget för att han inte hade giltligt färdbevis. Ok, man skall ha giltligt färdbevis och det kan ju föräldrarna se till att man har MEN jag tycker ändå att man får ta sitt ansvar som vuxen att inte slänga av ett barn (ja, en 14-åring är fortfarande ett barn) på en hållplats som han inte hade tänkt gå av på. Iaf inte utan kontakt med föräldrarna. Vad som helst kunde ju hänt den pojken. Tänk om han inte hade kunnat ringa sin pappa och om inte pappan kunde hämta honom?

En annan gång läste jag om ett syskonpar som nekades åka med en buss. Den yngre syskonet skulle få åka gratis för hon var kanske 5 år eller så. Men det tyckte inte busschaffören. Så syskonen fick gå hem. Man vågar inte ens tänka vad som kunde hänt och hur skulle busschaffören reagerat då?

Jag tycker man som vuxen får ta ansvar för allas barn när det gäller sådana här sitautioner. Man får ta kontakt med föräldrarna och komma på en lösning. Man kan inte bara lämna barn vind för våg för att själva hitta lösningar på ett problem som inte var tänkt att uppstå.

Mer vuxet ansvar i samhället!

Inga kommentarer: