måndag 5 januari 2009

2008 - Året som gick

Vårt 2008

Januari – februari: Mamman och Alma bodde hos mormor och morfar. Det var skönt att bli lite ompysslad. Alma fick mycket uppmärksamhet och maten blev lagad varje dag. Pappan pendlade från Wien. Mamman var stor och tjock.

Mars: Anton och Edvin kom till oss. Två små pojkar. En tjock och en smal. Edvin hade chickenlegs. De kallades den stora och den lille i en halv evighet. Söta barn.

Maj - juni: Hela familjen åkte till Wien. Stor omställning. Mycket jobb med 3 små barn som har olika behov och krav. Vi lyckas iaf komma ut till parken nästan varje dag och träffar kompisar. Besöker zoo och det är varmt och skönt.

Juli: Semester i Sverige

Augusti – september: Tillbaka i Wien för slutspurten. Det är VARMT. Vi har våran vardagslunk och det funkar bra. Vi säger hejdå till alla våra kompisar och vi saknar er fortfarande.

Oktober- december: Vi har flyttat in i vårt nya hus. Alma har börjat på dagis. Killarna växer och växer. Vi trivs bra. Det är lätt att leva i Sverige. Vi vet hur allt funkar, vi har nära till släkt och vänner.

Mycket förändringar. Massa roliga saker. Vi har tre små barn som är underbara. Alma pratar verkligen mycket nu och sjunger och härjar. Hon är jätteskojig som sällskap ibland. Visst är hon supervild och trotsig också men vi hoppas fortfarande att det är en utvecklingsfas och vi vet ju att den lilla söta Alma finns där inne ändå. Pojkarna utvecklas också. Nu närmast skall de ju lära sig att gå. Det tar nog ett tag till, Anton har för bråttom för att hitta balansen och Edvin vill bara stå på tå. Idag vid maten satt Anton och spelade på läppen medan Edvin gjorde indianrop. Och vi har inte ens övat. De är så roliga, och det är fantastiskt att se hur de agerar med varandra. De slåss och bråkar ibland men de har också kul ihop, och hittar på bus och visar varandra olika saker. Dessa underbara barn!

Vi har mycket framöver med trädgård och sista piffningen av huset. Jag skall börja jobba. Killarna skall få dagisplats. Många saker som skall klaffa men man får ta det som det kommer och göra det bästa av situationen. Det är ett spännande år framför oss och vi skall göra det bästa av det!

Gott Nytt År!

1 kommentar:

Lindas trädgårdsblogg sa...

Vad tufft det måste varit i början då pojkarna kom när ni både bodde i Wien och i Sverige. Men det verkar ju gått bra.Hoppas ni landat nu i Sverige och att ni får ett fint 2009!