söndag 28 december 2008

Söndagslunk

Idag misslyckades vi totalt med att aktivera våra barn. Alma vägrade sova middag och var gnällig och elak mot sina bröder. Hur skall man få henne att fatta att det inte är ok att putta sina bröder?

Anton och Edvin visade upp sina gnälliga sidor. Gnäll, gnäll, gnäll och mamma var är du???

Annars pysslade vi lite i biblioteket aka skräprummet. Kan nog bli bra när alla kartonger och grejs kommit ut. När ordningen uppstår typ. Om den gör det nångång då förstås.

Alma fick se på sin nya favoritjulklapp - Dora utforskaren. Mycket bra. Hon älskar Dora. Hon sa Jag heter Boots och du heter Dora mamma. Så skulle vi leka. Hon är för söt. Dora gör en dans när hon är klar med sina uppdrag "Vi gjorde det...". Då gungar man liksom armarna samtidigt som man dansar. Så sött.

Edvin är på g nu. Han ställer sig upp mot allt och kan även han gå med gåvagnen. Lite instabilt fortfarande men han övar och övar. Han är så duktig. Han kan hitta leksaker och roa sig själv långa stunder. Anton är mer rastlös och inte lika tålmodig.

Imorrn skall vi ha barnvakt och göra egna saker, som tex kolla efter en soffa.

Skall försöka hålla mig vaken och se en film nu. Anton strular på nätterna igen och var vaken mellan 1.30 - 4. Med vaken menas att han står upp i sängen och tjuter (stundtals) samtidigt är han jättetrött (mamman oxå) men kommer inte till ro. Dessa små barn, när skall de sova ordentligt??

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ut som vi har samma problem! Här hemma knuffar storebror sina bröder så det smäller om det. Vet inte hur jag ska få honom att förstå att man inte gör så. Rädd att det slutar mindre bra en vacker dag, han är ju hårdhänt!
/Emma "hoppsan"

Lindas trädgårdsblogg sa...

Åh fy för att tvingas vara vaken halv ett till fyra. Vidrigt ju. Vi har haft en del jobbiga nätter, men av anledningar som lätt gick att tolka: förkylning, magsjuka och öroninflammation. men just timmarna efter midnatt och före fyra har dom pepparpeppar lyckats sova ganska bra. Viktiga sovtimmar för mor och far!

Trist när inga försök till aktiveringar tycks hjälpa. Ibland funderar man över hur de gjorde på den tiden barnen inte badade i leksaker.