onsdag 10 december 2008

Min lille Edvin

Han är så duktig. Igår ringde de från Östras barnröntgen och frågade om Edvin kunde komma idag på ett ultraljud av hans huvud. Jag hade ingen aning om att neurologen hade skickat en remiss för ultraljud av huvudet. Lite konstigt. Iaf så var vi där och de var jättetrevliga. Det blev förseningar pga ett akutfall och de tyckte det var pinsamt osv bara för att de hade ringt in oss extra. 45 minuter fick vi vänta ungefär så det var inte så farligt.

Väl på undersökningen blev Edvin ledsen för han ville inte ligga still med sitt huvud. Min lilla pojke. Ett problem var att Edvin är nästan för gammal för att göra ett ultraljud av huvudet. Man ser inget då plattorna har växt ihop men det fanns ett litet fönster att titta in i så det gick bra ändå. Det visade sig att det är "rymligt" mellan hjärnhalvorna där inne. Rymligt betyder typ att det är bra men att det även kan vara dåligt. Det vet man inte. Antagligen är det bra och hans huvud är bara sånt men det är ju bra att det kollas upp ordentligt. Nu skulle dessa provsvaren skickas till läkaren på neurologen och sen skulle han höra av sig med resultatet och om/hur det skall bli något mer.

Det är lite läskigt att det kan vara något men samtidigt så är Edvin faktiskt en duktig pojke och han mår bra. Hans allmäntillstånd är hur bra som helst och han lär sig nya saker varje dag. Han är nog normal men det är synd att han skall behöva gå på en massa undersökningar bara för att få normalstämpeln...

Inga kommentarer: