söndag 12 december 2010

Barnkläder

Jag köpte jackor till Anton och Edvin för ett tag sedan, extra jackor till dagis. Dessa mycket praktiska jackor hade inte bara två fickor på utsidan utan även ficka på insidan för mobiltelfon, hörsluregrejemoj samt en annan jättepraktisk ficka på insidan.

Det är ju jättebra när barnkläderna har samma funktion som vuxenkläder, dock aningens overkill eller. Skulle det bli billigare utan dessa attiraljer? Hur tänker den här klädsesignern som designar kläder för barn? Eller är det egentligen en vuxen design som gjorts i mindre storlek?

Annars är vi snart i storleksbyte. Almas 110 blir för smått, Pojkarnas 92 blir för smått. Frågan är om de skall hoppa över 98? Alma hoppade över 92. Fastdå var det ju sommar också. Jag gillar inte storleksbyte för då blir måstet för mycket. Jag gillar att shoppa men inte för att man måste.

Alma verkar gilla strumpbyxor mer än tights och då måste man ha klänning och inte tunika till. Eller kjol såklart. Hon brukar få välja kläder själv ibland. Då kan det bli lite hur som helst. Idag hade hon på sig en långärmad tröja och en kortärmad klänning över. Kjol och strunpbyxor + fleecebyxor (mest kanske för att vi skulle gå ut?). Senare bytte hon till en typ linneärmad sommarklänning, kofta och trekvartslångs tights ovanpå strumpbyxorna. Jösses va mycket mer tvätt.

Vek just mitt tvättberg. Pappa K brukar matcha strumporna. Snart kommer det komma 14 par kalsonger också (minst per vecka). Behöver inte matchas kanske. Undra om de skall ha "egna" kallingar eller om de kan dela? I dagsläget delar de på strumpor, pyjamas och enfärgade byxor. Vissa udda tröjor delas också. Annars har de fortfarande sina färger, grön och blå.

Råkade förbi Cubus häromdagen, har typ aldrig handlat där innan. Hittade en söt jeanshängslekjol till Alma. Och en käck topp till ett par omatchande byxor som Alma har. Fanns även en brun kofta som jag kanske var sugen på. Om vi nu behöver en brun kofta...

Inga kommentarer: