söndag 26 september 2010

Toalett och fönster

När vi flyttade in i vårt hus för två år sedan påpekade vi på besiktningen att det skulle vara dubbelspolare på toaletterna. Detta var standard. Då fick vi svaret att de inte längre använde sig av dubbelspolare för de gick sönder så ofta.

I typ 1,5 år har vår ena toalett ibland efter spolet bara fastnat och det har runnit vatten tills man tryckt ner knappen igen.
Detta har vi påpekat flera gånger men tyvärr inte lyckats återskapa felet när husgubbarna varit på plats. Nu påpekade vi detta igen vid vår slutbesiktning och då kom en reperatör för att fixa problemet. Gissa vad hans förklaring var?

Det blir ofta såhär när man har en "enkel" spolknapp för egentligen är det samma spolknapp som för den dubbla bara det att man satt en liten plastbit som stopp eftersom man bara i detta läget valt en enkel.

Summan: Hade de gjort rätt från början så hade säkert spolaren aldrig gått sönder.

Ps. Dubbel spolknapp är en sådan man kan välja en hel eller typ halv spolning.

Fönster. Vi har ju haft flera fönster där det har runnit en rand inuti, mellan glasen. Inte så snyggt. Detta var mycket ovanligt tyckte husentreprenören. Konstigt tyckte vi också att vi har inte mindre än 5 fönster med detta märkliga fel. När fönsterkillen kommer för att byta ut fönstrena berättar han att detta är mycket vanligt just nu för de haft ett produktionsfel i fabriken.

1 kommentar:

Vilda-Hilda sa...

Hej!

Detta trodde jag minsann inte.. Vi har precis samma problem med vår spolknapp! Plus att man måste hålla ner knappen när man spolar annars kommer det bara en liten skvätt med vatten. Vi ska ta och kontakta Modulenthus så dom får in ytterligare ett ärende gällande enkelknappen! >_<

Ang fönsterna så har vi inte råkat ut för samma problem som ni men vi har däremot haft 3 stycken fönster som spruckit inne i mellanglaset... helt plötsligt har vi upptäckt långa sprickor. Dessa fönster är utbytta men i början ville dom lägga hela ansvaret på oss... att vi gjort nått som fått fönstret att spricka... hur i hela friden kunde dom tro att vi orsakat en stor spricka i mellanglaset?

En fråga: Har ni problem med imma på utsidan av era fönster? Våra immar igen helt på hösten och våren.

/ Vilda-Hilda