måndag 28 juni 2010

Dagisångest

Anton (eller Edvin) har kommit in på Almas dagis. En av dem alltså. Så nu är vi i valet och kvalet, skall en få börja och en få stanna kvar?

Orättvist tycker jag. Vi har plats ett och två i kön. I vanliga fall frågar de inte ens tvillingföräldrar om det bara finns en plats, nu gjorde de det för att jag utryckligen bett om det. I vanliga fall blir bara tvillingföräldrar överkörda och får vänta och vänta och vänta på sina platser i kön och om och om och igen kan andra barn få gå före, bara för det blir sällan två platser lediga på samma förskola mitt i en termin. Enda chansen är att få två platser vid höstintagningen. Orättvist tycker jag. Säkert inte någon som har enlingsbarn. Jag tycker kanske inte att man kan skapa en plats men man får väl på något sätt reservera platsen så att när nästa plats blir ledig så kan båda börja...

Iaf kanske inte problemet är så stort för eventuellt skall en paviljong byggas och kanske öppnas i januari. Här är nyckelorden Eventuellt och Kanske.

En annan nackdel är att det blir ju 3 ställen att hämta/lämna på tills Edvin också har en plats. Jag vet inte. Vet ni? Åsikter/råd mottages gärna.

lördag 26 juni 2010

Sommar

Ja, nu måste man säga att det är sommar! Vilken härlig dag!

Pappan har pysslat med lekstugan. Barnen har hoppat i studsmattan och lekt hela dagen.
Mamman hängde ut tvätt på altanen. Vill nog ha en torkvinda ändå, så skönt att inte behöva hänga tvätten inomhus.

En incident: Alma hällde ut en flaska såpbubblevatten i en låda :-( Resultat att massa ritpapper blev blött och kletigt...

Imorrn är det fortfarande helg. Skönt. Hoppas tiden går fort till semestern börjar.

fredag 25 juni 2010

Glad midsommar!

Ja, det kanske blir så? En midsommar utan regnchans? Visserligen lite molnigt och vindigt men regn? Nä, jag tror inte det!

Fina kläder, midsommardans, sill, potatis och jordgubbar står på schemat för dagen.

Vi har införskaffat en studsmatta. En oval sort. Den verkar poppis bland barnen, men den tar upp halva tomten.

Till Charlotte på bröllopsresa i Sydamerika:
Tidningen har kommit varje dag. Inget skvaller att rapportera. Kom hem snart och berätta om ert äventyr. Kramkram!

onsdag 23 juni 2010

Trött

Idag är jag verkligen megatrött. Det är för ljust ute på natten. Barn som kommer redan kl 22. Jag får ingen vila.

I helgen var Pappa Ks syster här med familj. Trevligt. Vi var först på Liseberg. Pojkarna grät när de stod i kö till karusellerna och ville hela tiden knö sig. De grät när karusellen var slut. Därimellan var det glada.

På så söndagen var vi i Slottskogen. Det var premiär för Barnens zoo. Precis när vi kom dit började det regna. Ösregna. Barnen åt glass och var lyckliga.

Jag rensade lite i min garderob. Två stora påsar med kläder som jag dumpat i en sådandär klädbox. Skönt! Skall nog rensa lite mera snart. Pappa K kanske kan rensa någon av hans 21 skjortor som hänger på rad och som han inte använt på 100 år.

Garderoben. Vi har en liten walk-in-closet i snedväggen i vårt sovrum. Den är mitt höstprojekt. Mer praktisk förvaring och utnyttjning av den. Oftast är den så full att man inte kan komma in i den. Allt ryms där. Barnkläder, mina kläder, pappans kläder, ouppackade kartonger, bortlagda leksaker... Någon som har tips eller idéer på förvaring i snedtak, kontakta mig!

fredag 18 juni 2010

Skönt

Denna veckan har varit sååå mycket bättre än förra. Jag har trivts denna veckan. Allt har flutit på bra och jag har hunnit mycket. Det är så här det skall vara för att man skall må bra. Mycket nöjd helt enkelt.

Barnen har självklart bidragit till detta. Visst är de jobbiga stundtals men det duktiga lyser igenom. Anton verkligen pladdrar på. Edvin har utvecklat sitt tal och är redan en bit på vägen. Söta små barn. Alma är duktig och fin.

Jag har haft mycket tålamod denna veckan, kanske är det nyckeln? Jag har inte varit så trött och jobbet har flutit på bra. Kanske något att sträva efter? Vädret gör ju sitt också. Man blir glad av solen.

Alma blir lätt hysterisk när hon är trött. Då blir hela hennes ansikte förvridet och munnen som ett stort uppånerpåvänt U. Sen är det inget som funkar. Det kan vara små skitsaker som tex att hon inte tagit på sig jackan på dagis, detta märker hon när vi kommit hem och då vill hon åka tillbaka till dagis för att ta på sig jackan. Jackan har vi med oss, den är inte problemet. Trötthet är problemet.

Anton hittade Pippi, Tommy och Annika-figurer. Tommy där. Annka där. Pippi där. Han är duktig. Han säger svåra ord helt förståeligt som tex jordgubb.

Edvin var den som fick klippa håret. Det blev liiiiite kort. Luggen bara, det andra vågar jag mig inte på. Jag frågade först om det gick bra, det gjorde det. Han fick borsta tänderna under tiden. Jag fick fylla på tandkräm hela tiden, men han stod still. Luggen blev klippt. Man ser hans ögon. Han pratar mer och mer nu. Är en liten pajas men samtidigt vet han var allt skall vara och hur det skall vara och det är viktigt.

Pussgurkorna!

onsdag 16 juni 2010

Busy day

Idag hade barnen studiedag. Härligt väder. Massa saker att göra.

Följande saker har jag gjort idag, vissa saker gör man kanske varje dag men de känns som en bedrift idag:

Duscha två barn
Byta lakan i tre sängar (dessa två punkter innan kl 7...)
Duscha ett barn
Tvätta 4 tvättar. Hänga upp. Vika torr tvätt + inläggning i skåp
Plockat undan leksaker från golv förjobb inför dammsugning
Plockat in och ut ur diskmaskin
Dammat vardagsrum
Städat tvättstuga
Börjat städning på toalett
Packat ihop 3 barn + attiraljer för tripp till stan
Varit på stan och lämnat tillbaka i två affärer
Ätit på McDonalds med bäst mostern
Ätit glass
Promenerat i trädgårdsföreningen samt lekt på lekplats
Hälsat på mitt jobb
Städat i bilen, tagit bort leksaker och slängt skräp
Lekt i trädgården
Vattnat rabatter
Planterat om en växt
Lagat middag
Klippt ett barns hår
Sett på Greys

tisdag 15 juni 2010

Stökigt

Jag tror vi har nått en botten på hur stökigt vårt hem är. Jag behöver inte ens göra en lista för ALLT behövs städas, varenda vrå. Det är så det blir när det är fint väder och barnen är utomhus. Man kan inte småstäda då, man måste passa dem hela tiden.

Något har hänt. De senaste två middagarna har ätits upp med god aptit. Från tre håll. Ena dagen fiskpinnar och makaroner. Andra dagen klyftpotatis och kyckling. Konstigt. Vi får väl se hur det håller i sig men man kan säga att det är mycket mer rofyllt att äta middag när den faktiskt äts än annars då det skall petas, gnällas och spillas...

Vi fortsätter ha dåligt klädflyt. Den senaste veckan har Alma gjort hål i tre par tajts. Det krävs så lite för att det skall gå hål, en lätt ramling bara. Slutsatsen är att tajts är superbra vintertid, under overall. Sommartid få man nog ha en starkare lekbyxa.

Imorrn är det studiedag på dagis. Tur att båda dagis har samma dag. Tänk annars vilket meck.
Jag funderar på att ta dem in till stan för lite miljöombyte. Det blir spännande. Hoppas ingen vaknar på sin gnälliga sida...

Inatt var det kalabalik. Alma kom till vår säng vid midnatt. Sedan kom Edvin, och han fick plats. Men han bara gnällde hela tiden, och då vaknade Anton och ville också komma. Alla barnen blev fort omplacerade i sina egna sängar och sedan stannade de faktiskt där hela natten. Det är inte likt Edvin att vakna på natten och vara gnällig. Har han fortfarande öroninflammation?

söndag 13 juni 2010

Bröllop

Igår var vi på bröllop. Så fint. Alla finklädda. Kärlek. Bröllop är mysigt.
Vem skall gifta sig nästa gång?

Barnen har vi dumpat på Tjörn. Tyst i hela huset. Konstigt. Man slipper tänka i förebyggande syfte och kan bara droppa sina saker var man vill och inte stänga dörrar efter sig. Och man kan göra tre saker på samma gång för sakerna stannar där man lagt dem. En liten tillbakablick på hur det var innan.

Sovmorgon hade vi också. Jag känner mig inte ens trött idag. Ända till 9.30. Och ingen som sparkade på en, gnällde eller hoppade i sängen.

Schysst!

Men i eftermiddag hämtar vi dem igen. Då kan man åter sniffa i nackar, gosa med näsor och få kladdiga pussar. Härligt. Men först skall vi njuta lite till av att bara vara själva och bre ut oss i huset.

fredag 11 juni 2010

Oj

Jag hade tänkt blogga lite om min vecka men så fastnade jag i ett nytt designverktyg. God, man borde verkligen engagera sig för att få sin blogg som man vill... Det är så styrt här och mitt tålamod är så kort.

Idag nådde jag en punkt nära sammanbrott. Men jag klarade mig för jag är ingen sammanbrottsperson, men jag kan tänka mig hur det känns för dem som är det. Jag fixar väl resten på måndag eller nåt.

Jag tröstade mig med shopping. Jag älskar shopping. Känns som jag varit borta forever från stan. Jag måste dit oftare! Känner lite inspiration när det gäller både inredning och kläder. Skall man ändra sig lite tro? Kanske kan komma närmare sig själv eller nåt. Skall fundera på det.

En annan sak jag saknar: Musik. Var är den? Var får jag tag på den? När lyssnar jag på den? Kanske dags att skaffa nån manick för detta? Så man kan hänga med i svängarna eller ladda med gamla godingar. För det är väl något som saknas om man bara kan nynna på "Musse Piggs klubbhus tiptoptiptop" eller favvon denna vecka "Specialagenten Ozo"... Då gillar jag iaf bättre när jag fastnar på "Här kommer Pippi" eller "Sov i ro".

måndag 7 juni 2010

Lekstuga

Lekstugan växer fram. Duktig Pappa K!












Dock ej färdig ännu, återkommer inom kort!



Mur











Alma







Edvin







Anton











Tussego

Nu är Anton sjuk med feber. Edvin har varit själv på dagis idag. Det är nog bra för honom.

Mina små snuttepellar. Vi har varit vakna sedan kl 5 i morse. Anton med hög feber. Edvin pigg och glad. Edvin fick läsa böcker i sin säng en stund sedan fick han se på Bolibompa. Edvin gillar att se på tv. Även sådant som inte är tecknat. Anton gillar bara musse pigg eller Handy Manny.

De är olika de två små trollen.

Vi har haft en riktigt dålig fläckhelg. Alma har lyckats med sylt, saft, och köttfärsås på samma klänning. En annan klänning har en fin grön tuschprick på sig. En tredje klänning fick blåbär. Tightsen fick några mystiska fettfläckar som inte gick bort.

Blåbären var i en marängtårta jag gjorde på Nationaldagen. Tre blåbäriga barn på alla sina kläder. En tom på ryggen! Jag fattar inte hur de bär sig åt. Hakklapp har de två minsta. Det hjälper nog, men uppenbarligen inte tillräckligt. Alma - apan, lade sin klänning på blåbärstallriken för hon orkade inte sitta still på stolen. Själv fick jag bara choklad - av Edvin på en vit skjorta och blåbär - av Alma på en rosa tröja. Snyggt.

Idag har jag shoppat tillbehör inför lördagen. Skor och en finfin gördel som skall trycka in den där extramammamagen jag går och bär på. Yeah!

lördag 5 juni 2010

Pangdag

Jag behöver ett par skor till bröllopet. Tog med mig mina tre barn till Frölunda Torg för att införskaffa detta. Kom hem med ett par skor till Alma...

Resten av dagen spenderades i trädgården. Jag flyttade om i min rabatt och planterade lite nytt. Barnen lekte. Med vatten. Det gick bra tills de upptäckte grannens barnpool...

Anton pratar riktigt mycket nu. Han härmar och man hör faktiskt vad han menar. Edvin är lite mer oförstående men han gör sig förstådd på ett eller annat sätt.

Själv har jag fortfarande huvudvärk, för sjätte dagen i rad. När skall den försvinna?

fredag 4 juni 2010

Skagen

Idag har Alma och jag haft en Mor-Dotter-dag. Vi åkte till Skagen med två andra tjejer.

Först åkte vi färja och träffade Nicke Nyfiken. Lekte och lekte. Väl i Skagen tog vi Sandormen ut till Grenen. Där två hav möts. Spännande. Vi har badat fötterna i bägge haven och på samma gång. Coolt. Picknick på en öde strand. Solen sken och vågorna skvalpade. Insamling av stenar och snäckor. Sist färja tillbaka till Sverige med bollhav i lekhörnan.

Almisen nöjd. Mamman nöjd. En härligt fin dag helt enkelt!

torsdag 3 juni 2010

Dagispicknick nr 2

Idag var det dags för dagispicknick nummer 2. Härligt. Mormor och morfarn var med. Barnen sjöng så fint. Man är verkligen duktig när man är 4 år.

Vädret var härligt och alla var glada.

Senare var jag och handlade på maxi. Jag och alla andra småbarnsföräldrar. Typ alla hade minst ett paket blöjor i vagnen...

Imorrn skall Alma och jag på tjejtripp till Skagen. Det blir kul. Hoppas färjan går som den skall denna gången. Att vädret blir varmt. Att vi bara kan slappa och göra sandslott i sanden.

onsdag 2 juni 2010

Jakt på klänning

Ikväll har jag varit på jakt efter en klänning till Charlottes bröllop. Svårt, svårt, svårt. Hela tiden hittade jag mig själv på barnavdelningen tröstshoppandes klänningar till Prinsessan Alma istället.

Jag har iaf köpt en klänning. Vi får se om det blir den eller om något bättre dyker upp.

tisdag 1 juni 2010

Dagispicknick 1

Idag var det picknick på Anton och Edvins dagis. Det var nere vid badplatsen. Först var det picknick. Sedan sjöng barnen några sånger. Fiskdamm. Och ett stort blött hav...

Mina barn åt bara kakor. Anton kunde inte sitta still på filten i ens en minut. Han liksom smyger iväg. Sidleds. Precis som att man inte ser honom.

Ingen av dem badade. Kallt i vattnet. Men man kunde ju plaska med fötterna. Och klättra i berg.

Alla barnen somnade fint. Och snart skall jag göra det samma...