fredag 14 maj 2010

Lekplats

Vi besökte en ny lekplats. Den ligger i Erikberg alldeles vid Älvsborgsbron. Coolt. Lekplatsen för de minsta barnen var inhängnad med grind. Me like a lot! Där hade jag verkligen koll på två virvelvindar. På den större lekplatsen var hela marken såndär mjukt material så man inte slår sig samt bark (eller vad är det egentligen? små träbitar). Det enda "farliga" var en backe ner från övre plan till undre. Där dök Alma och fick ett fint blåmärke alldeles vid ögat. Hon grät inte. Hon var nog mest chockad. Mamman fattade ingenting.

Vi var där med kompisar. Fikade och lekte länge. Härligt.

Sedan åkte vi hem där pappan höll på med lekstugan. Han är våran egna Handy Manny. Mormorn och morfarn har införskaffat en andra trehjuling för det var så mycket bråk om den första. Inte för att de kan cykla med den men man kan ju sitta på den också. Och en extra skottkärra, så nu har vi 3 modeller. Det är bra.

Vi såg en jättestor humla. Och en jättestor skalbagge som kröp i gräset. Den var intressant. Edvin pekade och skrattade så han nästan trillade. Anton letade efter den länge sedan den försvunnit.

Alma hade sand i hela håret. Mamman: Hur fick du så mycket sand i håret? Alma: Jag slängde sand på mig själv. Jahopp. Hur får man bort sand i ett lååångt tjockt hår? Tips? Vi tvättade och sköljde. Men ändå fanns det sand kvar.

Almas favoritramsa/sång just nu: Uppe på berget finns ingen polis. Där kan man dansa naken och släppa en fis!

Frågar man henne är det Fröken C som lärt henne den. Fröken C är nog en favorit och hon lär ut en massa knasiga saker.

Nu sover pojkarna i sina egna vanliga sängar igen. Anton sover inte så bra. Han vaknar alltid vid 23 och bara gråter. Sedan vill han absolut inte stanna i sin säng. Han har kommit till oss varje natt sen han började sova i den här sängen igen. Lilla söta pojken. Sedan ligger han och stökar hos oss, upp och ner på, sparkas och håller på. Vid 4-tiden kommer Alma. Då blir det trångt. De vaknar tidigt inne hos oss för vi har inga rullgardiner. Ohh, vi måste skaffa. Då tror jag de kan sova till 7 åtminstone. Edvin sover fint i sin säng. Eller inte fint. Men bra. Han ligger med huvudet upp och ner och bankar in i väggen hela tiden. Men han verkar inte störas av det utan sover vidare.

Tokstollar är de allihopa och jag med :-)

Inga kommentarer: