tisdag 31 augusti 2010

5.30

vaknade Edvin, kisseblöt och dan. Det blev duschen direkt. Byte av lakan. Sen såg han på morgontv tills de andra kom upp vid 6.30.

"Någon" har tagit min väckarklocka. Misstänker Edvin. Fastän jag letat överallt så är den inte återfunnen. Suck.

Anton log idag när jag vinkade till honom i fönstret. Då blir det nog bättre. Och han hade ätit ordentligt idag.

Själv träffade jag kompis Charlotte idag. På Frölunda Torg av alla ställen. Jag skulle köpt den där Didriksonjackan jag sett men var inte helt 100 när jag provade den. Får nog återkomma...

Jag motade även bort en migränattack :-)

måndag 30 augusti 2010

11 stycken

myggbett har jag på benen och de kliar som ..... Barnen har också myggbett stora som femkronor. Kanske är det därför Anton bara gråter och gråter?

Ja, nu sover han förstås men innan, så låg han och grät på golvet, tills jag satte på Skrållan. Antons favorit.
Alma och Edvin lekte mamma, pappa, barn på övervåningen.

Idag var Anton bara ledsen en stund vid läggning på dagis. Annars var han som en solstråle hela dagen. Och lekte bra med de andra barnen. Skönt. Fast imorse var han ledsen. Och när jag vinkade i fönstret såg han mest förtvivlad ut...

Det är tröttsamt att jobba och vara på dagis. Undra om det blir en tidig sänggång för mamman med...

söndag 29 augusti 2010

Till stan

Vi åkte till stan på ärenden. Hela familjen. Gratis parkering i nordstan. Vi åt lunch på Åhlens. Det var bra. Barnen höll sig i skinnet. Edvin har fått kladdmani. Han kunde inte ens äta glass på pinne. Glassen kom på hans finger hela tiden och han blev kladdig. Oh no, och det måste torkas bort direkt. Han fick äta glassen på tallrik med gaffel. Han blev glad igen.

Sedan blev de övertrötta och sov en stund i bilen. Vi övade gå-i-affär utan vagn. Gick sådär. Tröttsamt. Tålamod.

Hemma pulade vi en stund i trädgården. Innan värsta hagelskuren. Den började när hela familjen stod i carporten. Oj, vilket regnoväder!

Ny vecka väntar. Hoppas den går fort. Helgen var alltför kort.

lördag 28 augusti 2010

Lata Lördag

Inte direkt men man kan ju låtsas.

Alma har varit på kalas hos en grannflicka. Mamman kunde avvika efter en stund och vid läggdags sa hon att hon var glad för att hon varit på kalas idag.

Pappan håller på med sitt trädäck och är i slutfasen med de knepiga sakerna. Bild kanske kommer inom kort men fint blir det iaf. Va duktig han är pappan. Han verkar gilla de där byggprojekten han ger sig in på.

Själv har jag bara tvättat och så. Anton har stundtals varit jätteledsen utan synbar anledning. Ja, kanske ett skoskav på foten men det är för konstigt. Hoppas han piggnar till tills imorrn.

Jag är ute efter en babybjörn babysitter och en babybjörn bärsele active-modell (eller iaf med ryggplatta). Känner ni nån som vill sälja eller om ni har något själva på lager så kan ni kontakta mig!

fredag 27 augusti 2010

Fräcka fredag?

Njae, mer Trötta fredag. Alla är nog lite trötta efter första jobb/dagisveckan. Hoppas vi får sovmorgon! Jag försökte iaf förklara för barnen att det är bra om man vaknar vid 8 på en lördag, för då orkar man leka hela dagen...

Jag har skickat en beställning på HM webshop! Jag vet, jag är lite uråldrig men jag brukar inte webshoppa. Tro det eller ej. Men det kanske är något för mig? Nu får vi först se om jag blir nöjd... Det verkar komma i etapper. Den sista grejen i november. Där blev jag inte så nöjd. Jag vill inte vänta till november...

tisdag 24 augusti 2010

Jahapp

Edvin ramlade och fick en fläskläpp. Igår ramlade tydligen Anton och repade sig strax brevid ögat. Ingen på dagis vet dock hur det gick till...

Hur länge skall de slå sig hela tiden? Tittar man på Almas ben så är ju de fulla med blåmärken så det är ju i minst 2 år till...

Tandläkarbesök idag. Stränga order: Måste borsta tänderna morgon och kväll. På kvällen efter vällingen. Nappen måste slutas med innan 3 års ålder. Självklarheter säkert men vår läggningsrutin går ut på att vällingen dricks i sängen och sedan sover man. Tandfröken tyckte då att vi kunde borsta tänderna i sängen. Javisst, för det är nog sövande att borsta tänderna.

Vi får väl se hur vi kan utveckla detta. Dags för att sluta med välling?

Jag köpte ett par nya skor i juli. Ett par fina cerisa Keds. Sedan har de legat i sin låda tills nu och skulle ha premiär idag. Två vänsterskor! Det är inte sant! Ringde affären som håller på med nåt partnerbyte och undrade om de saknade en vänstersko... De skulle leta.

torsdag 19 augusti 2010

Klädångest

Oh nej, bara veckan efter jag bestämt att barnen har tillräckligt med kläder så har de inga alls. Och det finns en massa fint i affärerna. Skall jag denna gång lyckas med det där: en garderob som matchar så man slipper en massa omatchande plagg som inte används?

Man måste även redan fundera på overaller och vinterkläder. Vilken storlek skall de ha i år? Och vilken modell? Hur var den där vi hade förra året, är jag nöjd eller inte? Klarar Alma att bara ha byxor/jacka i år eller skall det vara overall? Skall pojkarna matcha varandra eller skall de individualiseras?

Och skor! Vi missade ju sandalerna eftersom vi var så sega. Skall vi köpa vinterskor redan nu då för att vara i tid? Vilken storlek skall det vara då? Tänk om de växer jättemycket, eller om det inte ens blir nån vinter i år. En sak är iaf säker: jag skall köpa vattentäta vinterkängor direkt. Förra året hade vi en konstig mellanvariant och det var bara dumt.

Det är käckt om pojkarna har olika skor, för då lär de sig vilka som är sina. Det samma gäller för andra kläder också. Olika ytterkläder har de redan och de vet exakt vems som är vems.

Nu har jag babblat en massa och inte tagit ett enda beslut. Ahhhhh, jag blir tokig. Precis som om jag kan köpa allting nu kl 20 på kvällen... Skicka gärna en kommentar med hur ni gör, vilka märken ni tycker är bra osv. Så kanske man kan lindra ångesten något iaf...

Inskolning

Denna veckan har Anton inskolning på sitt dagis. Det går rätt bra. Han är lite mammig när jag är med men när jag lämnat honom så släpper det. För Edvin har det gått jättebra. Han går där och myser säger hans fröknar. Det är nog bra för honom att vara själv. Nu kanske de andra barnen lär sig hans namn också. Innan hade de mest kunnat Antons namn och även kallat Edvin för det. Det är nog bra för Edvin, att få vara sig själv.

Alma är överlycklig att få vara med sina kompisar igen. Vad de leker!

Nackdelen har redan visat sig hemma. Jag har hämtat dem kl 15 denna vecka. Oj, vad trötta de är. Och gnälliga. Innan 19.30 har 3 barn sovit sött. Utmattade. Och egentligen skall de vara på dagis till kl 17! Det kommer bli en tuff termin, med hämtning och lämning på 3 ställen. Hur skall vi hinna till och från jobbet? Jag får redan ångest...

Om en halvtimma skall jag hämta Anton. Anton får äta lunch där idag. Imorrn skall han få testa att sova också. På detta dagis sover de inomhus på madrass. Det är han inte van vid. Är mycket nyfiken på om han kommer vara en duktig kille eller om buset dyker upp igen.

måndag 16 augusti 2010

Liseberg

Sista sommarlovsdagen spenderades på ett regnigt Liseberg. Det öste ner innan och vid hemgång annars var det uppehåll. Mamman och barnen tillsammans med Moster M + K, Mormor och Morfar. Snacka om backup.

Barnen var saliga. Karuseller och åkattraktioner. Kaniner och glass. Jodå, glass även om det ösregnade, det är sommar det.

Pojkarna fick testa på många nya attraktioner. Innan hade de åkte Farfars bilar och Ponnykarusellen. Nu fick de bland annat prova Kaffekopparna. Wow, vilket ös! De blev mätta i ingången och klarade gränsen på 90 cm.

Jag tror att de tycker att Ponnykarusellen är bäst. Den är gratis så det behöver inte kosta multum att besöka Liseberg.

Alma åkte Rabalder med K. Hon berättade efteråt att hon var lite rädd speciellt i kurvorna.

Söta små barn. Imorgon är det inskolning på dagis.

söndag 15 augusti 2010

Ny cykel

(bild www.sportson.se)
Jag har köpt en Amanda! En vit fin cykel av märket cresent. 7 växlar och navdynamo. Wow, för jag använder ju massa växlar och cyklar jätteofta i mörket (läs ironiskt).

Jag valde mellan den 7 växlade Amanda och den 3 växlade Sofia (av märket Monark). Lite ledsen över Sofia, att den inte hade 7 växlar för den var så skön att cykla. Men Amanda blir nog bra.


Nu måste jag cykla jättemycket! Dock inte förrän på torsdag för den kommer inte förrän då.
En sak till att pricka av på önskelistan. Undrar var nästa grej blir? Kanske det där efterlängtade smycket eller den där bästa regn/vindjackan.

lördag 14 augusti 2010

Besök

I onsdags fick vi besök från finaste vännen J med familj. Vi träffades i Wien och de bor fortfarande kvar där. Vi hade inte träffats på 2 år. Det var härligt att träffas igen och att se barnen. Den lille hade vi inte ens träffat medan E var ju bästaste kompisen i Wien. Flickorna kom självklart inte ihåg varandra men de lekte på bra efter bara ett par minuter.

På torsdagen drog vi med besöket in till stan för en titt på Barnkalaset i Trädgårdsföreningen. Det var roligt och många saker att titta på. För föräldrarna var det dock lite svettigt med barn åt alla håll och vips så måste man äta...

Den största incidenten var när barnen åkte karusell. Ett barn hade två föräldrar + karusellföraren efter sig och tjatade: Sitt ner!! Oavbrutet under färden. Den pojken var Anton. Edvin vägrade gå av. Herregud. Nu längtar vi tills nästa sommar, då kanske det går att prata med dem och de kanske lyssnar?

Sedan sade vi Hejdå till våra vänner och Alma och bestämde att vi snart skall hälsa på dem i Wien.

måndag 9 augusti 2010

Ny dator

Jag har köpt mig en egen dator, en ny fin och jättesnabb! Nu behöver jag inte få några hysteriska anfall när det tar evigheter att få fram websidor osv.

Undra om jag kommer blogga snabbare då? Tangentbordet är lite ovant så jag skriver mycket fel men å andra sidan kanske jag inte kommer tappa inlägg pga av seg dator.

Hittills känner jag mig nöjd! Scrollfunktionen funkar skitbra. Den var lite sådär knäpp på min gamla dator. Och jag har fått med mig mina favoriter! Så jag slipper känna mig handikappad.

Och den är blå! Datorn! Fast jag vet inte om det fanns andra färger för jag tog bara ett paket och det kanske råkade vara blå eller så var alla det. Orkar iaf inte ta reda på det för jag orkade inte vänta med att installera den här nya fina snabba datorn ;-)

Det var ett kryss från önskelistan det.

söndag 8 augusti 2010

Höst?

Det känns verkligen som hösten är på väg. Kalla vindar sveper förbi ibland och regnet bara faller. Jag är inte klar med sommaren än. Vi har ju semester en vecka till!

Dagen började med världens huvudvärk. Både Anton och Edvin har gråtit på natten. Hör inte till vanligheterna. Vad är det som händer?

Vi åkte till Kungsmässan för att pappan skulle kolla på en klocka i en affär där. Ett shoppingcentrum gjorde själen bra. En klocka kom hem med oss. Man kunde parkera under tak och slippa gå i regn. Perfekt. Samt att alla affärer fanns. Fast jag köpte inget. Förutom klockan då.

Ohhhh: Ett jättetips! HM har jättefina kläder nu. Och fleecetröjan för 99 kr är tillbaka och de fina byxorna med hjärtan på knäna!

Det verkar komma manchester också! I riktigt lila färg! Detta kanske kan vara det som gör att man klarar hösten. Manchester och riktigt LILA! Måste införskaffas!

Kalaslördag

På lördagen var vi på kalas hos M och E i Almas mammagrupp. Vi firade alla våra sommarbarn, totalt 4 stycken (egentligen är vi 6 men alla kunde inte komma). Det var roligt. Alla syskon var med också så totalt var det 9 barn. Världens röj.

Det är skönt att vara hemma hos andra som har barn i samma åldrar. Då är huset barnsäkrat på ett perfekt sätt och leksaker finns. Roliga leksaker eftersom man inte har samma hemma. Dock lekte Edvin mest i deras lekstuga och Anton förföljde de stora barnen.

Först åt vi marängswiss. Sedan grillat och ugnsbakade rotfrukter. Suveränt. Edvin gillar tydligen rödbeta. Och morötter. Och gräddfil. Det var det enda han åt. Anton åt allt. Sedan fiskdamm med lite extra socker.

Regnet höll sig borta och allt flöt på bra. Pyjamas på innan hemfärd och sedan direkt upp i sängen. Frid!

Ullared

Till fredagen fixades barnvakt och vi åkte till Ullared. Jag har sagt det många gånger och jag säger det igen - Jag älskar Ullared! För jag älskar att shoppa och jag kan lätt vara i Ullared en HEL dag.

Vi gjorde slut på massa pengar och kom hem med lite smått och gott. Dock fanns nästan ingenting av vad jag var ute efter och det var massa folk. Dock ingen kö. Och det regnade hela dagen. Summan var ändå godkänt. De har byggt om så lite svårt att orientera sig.

De hade inga "dagis-set" eller fleecefodrade regnställ. Nästan inga barnkläder alls faktiskt, det var för somrigt för mig som vill ha höst/vinterkläder nu. Tom storlekarna på strumporna var slut. Istället köpte vi ett nytt knivställ med köksknivar, en lampa till vardagsrummet och en matta till sovrummet.

Kanal 5 hade fortfarande inspelning av dokusåpan Ullared men jag tror att de missade oss. Vid utgången stod de och raggade folk, vi smög förbi.

Småland

Tisdag - torsdag var vi i Småland och hälsade på Kays syster B och hennes fina familj. De har en liten tjej som är två år i november. Kusinerna rullade på järnet stackars lilla S fattade inte vad som hänt. En orkan som anlänt eller nåt. Hoppas hon inte lärde sig för många dåliga påhitt.

På onsdagen var vi på Kosta Outlet. En outlet med kläder och även Orrefors och Kosta Boda och sånt. Polarn och Pyret var ett av märkena som lockade. Tyvärr hittade vi inga fynd alls. Förutom några solhattar och strumpbyxor. Det fanns inte så mycket i storlekarna 98 och 110, varken för tjej eller kille.

På torsdagen var vi på Börjes och skulle testa ponnyridning. Förra året vågade inte Alma, detta året vågade hon. Hon red ju på Borås djurpark så det var inga problem. Värre för mamman som gick brevid. Jag är nog lite rädd för hästar. Inbillade mig att den skulle få fnatt och springa sin väg. En annan som också vågade rida på hästen var Anton. Denna lilla pojke. Så modig. Och så stolt när han satt på hästryggen. Hans leende kommer jag aldrig glömma. Total lycka! Han berättar fortfarande om när han red på hästen.

Sedan drog vi hem till Farmor. Wow, vilket kalas! Plättar med sylt och glass. Smörgåstårta. Bullar. Saft. Barnen klädde ut sig i hattar och stövlar. De hade jättekul.

Sedan åkte vi hem och sov hela vägen. Not so good eftersom vi kom hem vid 20 och barnen ville aldrig gå och lägga sig. Verkar som det är en favorit i repris...

söndag 1 augusti 2010

Augusti

Oj, det är redan augusti. Snart är sommarn slut och man skall börja om igen. För visst är det så att allt börjar om efter semestern? Allt har lagts undan till "det gör vi efter semestern" och hur många meningar har inte börjats med samma fras? Usch och fy. Nu har jag semester och när den börjar krypa mot sitt slut vill jag inte tänka på allt det där jag skall göra efteråt. Vill ha sparlåga minst till september. Men så kommer det ju inte va eftersom jag kommer tillbaka sist från semestern när alla andra redan haft sin slöa startvecka så kommer jag in i värsta startgropen...

Pappan har börjat på sitt nya projekt: Ett trädäck. Själv går jag och suktar efter praktiska inredningsdetaljer och drömmer mig bort om perfekt tvättstuga och garderob.

Kanske skulle ta och lägga ut de där sakerna på blocket som står och tar plats. Och göra ordning bebislådor till syrran, så kan ju hon förvara dem istället. Mycket plats kan frigöras.

Tycker man att man har det trångt kan man tex testa att ha en extra spjälsäng eller en stor låda med en barnstol ståendes mitt på golvet i ett par månader. När dessa sedan tas bort får man en helt ny yta. Perfekt!

Maratontvättar igen efter danmarkveckan. Kommer man någonsin i kapp?

Skulle vilja lära mig att göra en god enkel marinad att marinera grillkött i. Är det någon som har ett recept?

Idag har vi varit på Tjörn, hos mormorn och morfarn. Vi träffade kusin med barn. En ny liten M och en mycket duktig E. E är 2 år och pratar som ett rinnande vatten med riktiga ord. Ojojoj, Anton och Edvin där hamnar ni visst på efterkälken. Mina vildbasar.

Edvin har förresten lärt sig att hoppa riktigt på studsmattan. Alma lekte med den nye grannpojken. Det verkade funka fint.

Viktigare saker än så här har jag inte ikväll. Känner mig rastlös, trött och babblig. Bäst att sluta innan det går överstyr...