fredag 30 juli 2010

Tillbaka!

Nu har vi varit en vecka i Danmark. Vi hade hyrt ett litet hus på ett ställe som heter Marielyst. Ett riktigt sommarhusställe. Typ 6000 sommarhus var det i området.

Huset var faktiskt ok, hade många mardrömmar innan. Det enda var att det var två sovrum med två dubbelsängar (även om de var i minsta laget). Den ena sängen var egentligen ingen säng utan mer en bäddsoffa, eller något. Stenhård var den.

Första frågan var Hur skall vi sova? Efter en stund hittade vi en resebarnsäng också. Perfekt. Alma, mamman och Edvin i ett rum. Pappan och Anton i ett. Vid varje läggdags fick Edvin psykbryt och skrek efter Ajaj, Anton. Seperationsångest?

Lata dagar på stranden. Alma som aldrig ville sluta bada. Edvin som faktiskt ville bada. Anton som inte ville bada. Vi byggde sandslott och letade stenar. Bar vatten i hinkar fram och tillbaka. Det är lätt att leva på stranden. Anton lekte hund och sprang runt på alla fyra och rullade sig i sanden. Det var skojigt.

Hemma på tomten bodde det harar vilket resulterade i harletning. Den slutade dock i det mycket spännande fyndet: harbajs.

Bajs och kiss är något som för övrigt är väldigt roligt nuförtiden. För Alma alltså. Så fort man nämner något av det så skrattar hon nästan så att hon dör...

Det är dock inte helt lätt att vara på resande fot med 3 hulibaner. Och som de bråkar med varandra och trissar upp varandra. Man blir galen! Nu är det skönt att vara hemma till vårt stora hus med alla våra saker. Kanske blir det lättare här nu?

Semestern fortsätter...

torsdag 22 juli 2010

Fixar och donar

Det är så härligt att ha semester! Bara ta dagen som den kommer, inte stressa iväg, bara slappa och göra endast de nödvändigaste.

En dag åt vi frukost på altanen. Det är lyxigt och jag har längtat efter det. Att släppa ut barnen i pyjamasen och de börjar sin lek, sen äter vi frukost ute i härligheten.

Fast idag regnade det. Ett ösregn. Edvin blev dösur när han inte fick plats i sängen kl 7 på morgonen. Anton var vaken stundvis på natten då han var sur för att Alma tog hans plats i sängen. Jag ger upp. När skall jag få sova?

Alma har haft en dagiskompis här idag. Ohh, va lycklig hon var. Senare på dagen kom grannarna hem. Alma och E lekte hela kvällen. Trött liten Almis som lade sig alldeles för sent ikväll.

Edvin leker i lekstugan. Han lagar mat och pysslar. Helst leker han själv. Men ibland kan de andra vara med också.

Idag under en promenad satt pojkarna i vagnen och verkligen pratade med varandra. Mycket intressant. Såg kul ut. Hårdragningarna som följde var mindre kul.

tisdag 20 juli 2010

Dagens utflykt:

Borås Djurpark

Skumma elefanter
Tre apor på rymmen

Edvin



Anton

Nya håret

Edvin
Anton


måndag 19 juli 2010

BVC

Alma var på 4-års kontroll idag på Bvc. Hon var en duktig tjej. Kunde gå balansgång och var mycket tålmodig vid syntestet. Trots att man var tvungen att ha piratlapp för ena ögat. Hon blev ombedd att måla en gubbe. Hon kunde tänka sig att måla en mamma, men hon började med en sol, gräs och blommor. Sedan kom en mamma, och sist skrev hon sitt namn.

Jag passade på att fråga sköterskan om hon hade någon erfarenhet om tvillingar och att dela på dem. Det hade hon inte men hon skulle höra sig för och återkomma. Det gjorde hon efter en timma. Hon hade pratat med en specialpedagog samt en barnmorska. Det tyckte jag var schysst. Att kolla upp och återkomma. Jag gillar verkligen vårt nya BVC!

Iaf så tyckte de att det kan vara en fördel för barnen att delas åt. Iaf för Edvin som är den blyge och försiktige. Förhoppningsvis kommer han att växa i sin nya roll och inte vara i Antons skugga. Anton tror jag kommer fara fram precis som vanligt. Fast det är klart att de kommer undra var brorsan är, den där som de alltid varit tillsammans med...

Vi får helt enkelt vänta och se hur det går. Kanske blir det katastrofalt, kanske blir det bra, kanske helt fantastiskt.

Edvin kallar Anton för Ajaj. Strange. Undra om det är för att han slåss så mycket och orsakar smärta? Eller kan han helt enkelt inte säga Anton. Han ropar iaf på honom "Ajaj!" och det skulle han väl inte gjort om han bara var ond?

Alma har lekt med grannflickorna idag. Anton vill gärna vara med och spinger efter. Edvin kollar bara på avstånd. Dessa små frön, olikheterna visar sig mer och mer.

Inatt hoppas jag få sova själv utom två barn som trängs. Alma och Anton är de som brukar slåss om platsen. Alma skriker högst, om platsen är upptagen. Anton brukar mest hämta sin kudde och lägga sig vid fötterna. Söta unge. Vad är det för fel på deras egna sängar?

lördag 17 juli 2010

Semester

Nu har vi semester!

Barnen är hämtade. Nyklippta fina i håret. Gosiga och söta. De har blivit så stora på en vecka.

Har jag berättat att Edvin kan cykla på trehjulingen? Fantastiskt tycker jag. Alma var jättesen med det och Anton verkar vara likadan. Skönt att han blev "först" med något.

Jag har plockat blåbär på tomten och bakat en paj. Alma har lekt med två grannar vid olika tidpunkter. Det funkar bra nu. Hon vet vad som gäller när man leker hos kompisar. Hon har verkligen blivit stor. Och jag hade inte behövt oroa mig för att hon skulle hitta hem på gatan.

Alla husen är klara och är inflyttade på gatan. Schysst! Nu har vi grannar överallt och måånga barn.

torsdag 15 juli 2010

Ny låda

Idag gick jag igenom en till låda. I den fanns:

Min brevpappersamling
En julkortsamling
Min klistermärkesamling
Diverse vykort
4 dagböcker, varav en var från 7:an och så pinsam att jag var tvungen att slänga den.
Busskort från hela högstadiet
Skolkalender från högstadiet (fylld med läxor och prov)
Tidningsurklipp från -94 när Sverige tog VM-brons i fotboll. Kenneth Andersson var min favorit.
Diverse hcp-kort och medlemskort från olika klubbar
Sist men inte minst: Min New Kids On The Block-pärm!

Gissa hur mycket som numera ligger i soptunnan? Jag är fascinerad av mig själv som redan då sparade på allt! Och nu får jag ångest av att slänga det för att det är så gammalt! Hur skall detta sluta? Jag har 3 lådor kvar. I en låda ligger alla mina märken, typ simmärken, mulle-märken, turistpins osv. Hur skall man kunna slänga det? Minnena kommer ju tillbaka som en flod...

onsdag 14 juli 2010

BF

Jag och stora Älsklingen har dumpat barnen på Tjörn medan vi jobbar sista veckan innan semestern. Åhh, så skönt! Och tyst! De har de jättebra där med bad och krabbfiske. Bakning och lek i sandlådan. Bus med morfar och mormor. Det måste vara lycka!

Vad har vi barnfria gjort då? Förutom att inte plocka undan allt som annars måste plockas undan för att barnen inte skall pilla på det så har vi sovit länge och hela natten. Ätit frukost i fred och inte stressat till dagis, varken till eller från jobbet.

På måndagen var vi i stan och åt sushi vid operan. Jättevarmt väder. Sedan kom regnet och åskan. Först hade jag shoppat på esprit-rean. Jag älskar esprit! Jag älskar rea! Perfekt dag helt enkelt.

Igår slappade jag framför tvn redan från kl 18 och såg på gamla komediserier. Så befriande att slippa Musse Piggs klubbhus. Sedan lagade jag middag till bara mig när jag kände för det och den behövde inte ens innehålla hela kostcirkeln.

Idag har jag träffat min syster och rensat på hennes vind. Vilken nostalgitripp. Undrar om jag är den enda soon-to-be 34-åringen som har ett (inte bara ett) "Grattis Cecilia på 4-årsdagen"-kort sparat i nästan exakt 30 år... Inte längre förstås för jag slängde rubbet men det var skoj att se. Jag fick dock med mig måånga lådor hem. Mina slöjdsaker skall minsann få exakt lika mycket plats som de som han den där har gjort. De skall skall tillsammans vara på första parkett här hemma.

Undrar en sak bara. Vad tänkte min mamma på när hon lät mig spara alla dessa saker och varför har de hängt med så otroligt länge? Kanske en lärdom för mina egna barn. Det kanske räcker med EN teckning från 4 års ålder, och kanske behöver man inte spara alla alster de gör på dagis. De skall ju gå i skola i MÅÅÅNGA år, blir ganska mycket grejer som de sedan bara kommer slänga när de är 30 år och skall flytta in med sina partners.

Kan också tillägga att den här familjen inte behöver några mer barbiegrejer. Det finns så att det räcker till ett helt kompani.

Nu är det två dagar kvar innan barnen skall hämtas. Snutteputtarna. Jag erkänner att jag saknar dem lite. Iaf deras pussar, kramar och söta fina stunder.

torsdag 8 juli 2010

Alma 4 år

För exakt 4 år sedan låg jag på Varbergs Sjukhus och väntade på att Alma skulle komma ut. Det är två timmar kvar tills den exakta tiden hon kom (23.12). Vi går väl inte in på detaljer här men ont var ju bara förnamnet.

Detta lilla hjärtegull, mammas fina prinsessa. 4 år. Tiden går fort, hon är ju fortfarande min bebis. Denna smarta vackra tjej som redan skriver sitt namn och räknar både på svenska och engelska. Lilla älsklingsgumman, det går inte att beskriva hur mycket jag älskar dig och jag lämnar dig aldrig!

Dagen till ära har Alma varit med moster M och Felix på lek- och buslandet. Sedan ätit på McDonalds. Haft mormor och morfar på besök och ätit pannkakor, jordgubbar och glass. Och en massa fina presenter.

I bilen till stan:
Mamma: Vad är det för dag idag?
Alma: Min födelsedag!
Mamma: Hur gammal blir du då?
Alma: 4!
Efter en stund:
Alma: Mamma? Men jag har ju fortfarande mina 3årskläder på mig!



















söndag 4 juli 2010

Två veckor kvar

tills semestern börjar för mig. Förväntar mig lugn på jobbet så att jag kan göra allt det där som jag planerat för...

Barnkalaset gick bra. Två timmar perfekt. Vi hann med korv, tårta och fiskdamm. Hopp i studsmatta och plåster på fötter. Vi tappade inte bort något barn och inget barn grät.

Tvättade en korallrosa blus med min vanliga ljusa tvätt. Ajajaj... Hade nog klarat mig om jag hade hängt upp den direkt som jag tänkt men nu kom något annat imellan och den fick ligga i några timmar. Vissa plagg fick rosa fläckar på sig. Funderar på om klorin kan hjälpa? Tips om detta mottages gärna.

Idag fick jag hålla Edvin som en bebis i min famn (efter han vaknat från middagsvilan) och han låg där och nästan somnade igen. Jag vägrade flytta på mig och ville bara sitta där med min son och titta på honom och se den där lille pojken som han var för inte allt för längesen. Plus att han aldrig vill ligga så annars. Det var mysigt. Min stora fina pojke. Imorse vid frukosten var det vanliga hoolaballoat. Anton och Alma satt och skrek som de brukar men när man tittade på Edvin, vad gjorde han? Han höll händerna för öronen och hyssjade frenetiskt. Inte för att det hjälpte men då visste man att han vet att man inte skall skrika, fast han brukar vara värst.

fredag 2 juli 2010

Update

Anton får börja på Almas dagis till hösten. Edvin får gå kvar. Vi får hålla tummarna att han också kommer in!

Beslutet är iaf taget och det kommer bli bra. Fast det gör lite ont i hjärtat att de skall behöva dela på sig när det egentligen inte behövs. Och jag vill inte ens tänka på hur det kan bli om någon av dem bara vill vara med den andra hela tiden. Och stackars Edvin som inte får följa med in på det stooora dagiset... Trist att det skall behöva vara så...

Nu är verkligen sommar här. Natten skall bli tropisk. Härligt med sol och värme.
Alma skall ha barnkalas imorrn. Vi har bjudit in alla 06or på hennes avdelning. 5 har tackat ja (thank god, vad gör man annars). Det skall bli fint väder så det blir ett utomhuskalas. Korv, tårta och fiskdamm. Inget avancerat. Bara precis lagom.