måndag 19 juli 2010

BVC

Alma var på 4-års kontroll idag på Bvc. Hon var en duktig tjej. Kunde gå balansgång och var mycket tålmodig vid syntestet. Trots att man var tvungen att ha piratlapp för ena ögat. Hon blev ombedd att måla en gubbe. Hon kunde tänka sig att måla en mamma, men hon började med en sol, gräs och blommor. Sedan kom en mamma, och sist skrev hon sitt namn.

Jag passade på att fråga sköterskan om hon hade någon erfarenhet om tvillingar och att dela på dem. Det hade hon inte men hon skulle höra sig för och återkomma. Det gjorde hon efter en timma. Hon hade pratat med en specialpedagog samt en barnmorska. Det tyckte jag var schysst. Att kolla upp och återkomma. Jag gillar verkligen vårt nya BVC!

Iaf så tyckte de att det kan vara en fördel för barnen att delas åt. Iaf för Edvin som är den blyge och försiktige. Förhoppningsvis kommer han att växa i sin nya roll och inte vara i Antons skugga. Anton tror jag kommer fara fram precis som vanligt. Fast det är klart att de kommer undra var brorsan är, den där som de alltid varit tillsammans med...

Vi får helt enkelt vänta och se hur det går. Kanske blir det katastrofalt, kanske blir det bra, kanske helt fantastiskt.

Edvin kallar Anton för Ajaj. Strange. Undra om det är för att han slåss så mycket och orsakar smärta? Eller kan han helt enkelt inte säga Anton. Han ropar iaf på honom "Ajaj!" och det skulle han väl inte gjort om han bara var ond?

Alma har lekt med grannflickorna idag. Anton vill gärna vara med och spinger efter. Edvin kollar bara på avstånd. Dessa små frön, olikheterna visar sig mer och mer.

Inatt hoppas jag få sova själv utom två barn som trängs. Alma och Anton är de som brukar slåss om platsen. Alma skriker högst, om platsen är upptagen. Anton brukar mest hämta sin kudde och lägga sig vid fötterna. Söta unge. Vad är det för fel på deras egna sängar?

Inga kommentarer: