torsdag 29 september 2011

tisdag 27 september 2011

Liseberg

I lördags var vi på Liseberg. Barnen tyckte det var fantastiskt. Mamman tyckte barnen var fantastiska. De skötte sig verkligen jättebra! Vi kom alldeles i början när de öppnade och hade ca 2 timmar innan det blev för mycket folk och köer. Vi åkte 10 olika attraktioner, såg på kaninteater och hade det roligt helt enkelt. Moster M, K och Bebis T var med också.

I söndags var Alma bjuden på kalasoch innan dess var hon på fotbollsträning. Hon gillar allt vår lilla (stora?) tjej. Pappan tog med pojkarna på en gräsklippsjakt.

Det var härligt väder. Det var en jättebra helg. En sådan som man kan spara i en ask och ta fram när vintermörkret blivit för mörkt.

fredag 23 september 2011

Dagens citat

Alma: Pappa har blivit jätteduktig på att kamma mitt hår. Allvar Mamma! Det gör inte ens ont! Allvar!

Pappan får sköta håruppsättning om mamman åker till jobbet tidigt. Och tydligen blir det väldigt bra!

torsdag 22 september 2011

Klocka

Idag bestämde jag mig hastigt och lustigt och jag gjorde ett VAL på mindre än 10 minuter. Jag har länge letat efter en klocka som skall pryda min vänstra handled. Sån här blev det:


En Guess Prism.

Hoppas jag kommer trivas med den för den är inte utbytbar inom de närmaste 5 åren.

söndag 18 september 2011

Blocket

Jag lade ut Almas Emmaljunga vagn på Blocket igår eftermiddag. Vid lunchtid var den såld och hämtad. Great!
Jag har lagt ut Almas paraplysulky också. Två är intresserade av den, en skall komma imorgon. Goodie!
Pojkarnas rutiga pop-overaller är 3 stycken intresserade av. Fast de vill att jag skall skicka dem. Det känns lite jobbigt.
Ett par tretorn stövlar såldes för 70 kr. Som hittat!

Men varför är ingen intresserad av Almas nästan helt nya Reima overall!

Länkar till annonserna:

Vagnar och tillbehör
Overaller
Stövlar

Kom och köp! Eller vad säger man?

fredag 16 september 2011

Ledig

Idag har jag varit ledig. Umgåtts med mina barn. Mamma. Syster och lille T. Vi var på Stenungstorg och köpte vinterkläder. Nu saknas bara skor. Och en jacka till Anton. Sen är vi redo, för vintern. Tror jag iaf. OCH september är inte ens slut. Helt sjukt att köpa vinterkläder redan... 2000 kr fattigare är jag iaf.
Varsin overall till pojkarna och ett par vinterbyxor till Alma. Tänkte skippa overall till henne iår och hon har redan en jacka från förra vintern.

Jag är för praktisk. Det finns mängder med fina söta, snygga jackor till barnen. Men de behöver ju bara EN som skall vara prakiskt. Och de kan inte använda hur många som helst MEN jag hade gärna köpt en liten söt kappliknande jacka till Alma, eller en tjusig manchesterjacka till pojkarna... (Båda dessa hittar man på Lindex)




Jag letade efter något fint till Alma på Lindex men jag hittade inget bra. Kändes lite som att hon växt ifrån deras kläder, eller så är det bara dagens kollektion som är för gullig på något sätt. Får ta en ny titt om ett tag helt enkelt.

Tillbaka till ledigheten. Barnen skötte sig till och från i affärerna. Vi hade några utbrott och några olyckor.  Det blev iaf en bra dag. Och vi kanske behöver den här dagen. Pojkarna var väldigt trötta. De sov i bilen hem. Efteråt ville de ingenting. Förutom att se Doras Jul på dvd. Jultomten skulle de se om och om igen. Sötaste barn.

tisdag 13 september 2011

Höststorm

Det blåser rätt friskt ute. Löven faller ner. Ja, det är dagens sanning det. Inte så kallt dock, men man känner ändå att hösten är här.

Poliskontroll. Mötande bilar med blinkande helljus. Alltid bra att vara uppmärksam.

Alma går på kör på tisdagar. I kyrkan. Det kommer med ett visst engagemang, Hon skall ju sjunga vid familjegudstjänsterna. Och jag vill ju titta på henne. Det är en gång i månaden. Man får inte lyssna vid träningstillfällena. Pojkarna var med idag. De var rätt uttråkade. Jag också. Iaf så skall man inte hyssja på barnen i kyrkan under gudstjänsterna. Alla skall nämligen känna sig sedda och älskade av Gud. Detta fick jag veta av prästen som har familjegudstjänsten. Jag tänkte: Hon har inte träffat på mina barn (för då hade hon velat hyssja dem).

Jag sov dåligt i natt. Vaknade redan vid 5. Gick upp 5.30. Ändå känner jag mig inte helt trött nu. Skumt, brukar annars sova gott i soffan vid den här tiden.

Jag har tagit ledig på fredag för att vara med barnen. De verkar behöva det just nu. Det lilla Aet trivs inte på dagis. Han saknar sin mamma. Du och jag mamma, verkar vara hans motto. Dagis är aldrig kul. Och han leker inte med någon. Säger han, sedan vet man ju inte om det är så.

Jag gillar dock inte situationen på dagis. Barnen slåss säger fröknarna. Det är nog bra om vi är hemma på fredag. Jag hoppas på bättring.





torsdag 8 september 2011

Skor

Ni vet. Ju längre man har skor dessto bättre blir dem. Skönare och man vänjer sig. Visst snyggheten kanske inte alltid håller i sig men vissa skor har man under en lång tid.

Jag glömmer aldrig mina lila/vita skeechers som jag hade typ 2000. De var så perfekta. Och snygga! De blev jätteslitna och jag slängde dem. Jag har ångrat det många gånger sedan dess och tänker mig både en och tre gånger innan jag slänger skor.

Idag gick mina favoritskor sönder. Ett par perfekta vagabonds av ballerina typ. Jag har haft dem i 5 år. De 3 första åren var en pina men sedan blev de så sköna. Och bra att ha på jobbet. Till kjol. Till byxor. Ja, allt. Nu gick den ena remmen av. och nej det går inte att fixa. Visserligen är de ganska slitna och skinnet har nötts på vissa ställen men ÄNDÅ! Vad skall  jag ha för skor nu då?

Clean as you go

Är ett gammalt McDonalds mantra som är rätt käckt att följa faktiskt. Det betyder att man städar upp efter sig allt eftersom man tar sig framåt liksom.

Så idag har jag ett riktigt fint kök. Avtorkat, disk i maskinen OCH nydammsugat på golvet. Då blir jag rätt nöjd faktiskt och känner mig mindre stressad eftersom det är rent i köket.

En annan form av detta kan vara i badrummet. Jag har lagt några rengöringsservetter i skåpet. Så då kan man lätt bara ta en sådan och VIPS torka av i handfatet efter dagen är slut. Man kan även ta en sådan för toaletten. VIPS så blir det lite fräschare. Och då mår jag lite bättre. Av att se att det blänker när man kommer in där.

En annan sak är tvätten. När man välter ur den ur torktumlaren, så viker man den där, snabbt lätt och enkelt. VIPS så har man ingen tvätthög att engagera sig i på söndagskvällen. Och man tjänar tid när man letar efter kläder till barnen.

Det är bra när man engagerar sig i hemmet. Men jobbet tar aldrig slut, testar det här sättet ett tag och ser om jag blir gladare.

tisdag 6 september 2011

Vinterpanik

Japp, som ett brev på posten. Vinterklädesångesten. Bara början av augusti och ryktet går att vinteroveraller, kängor etc börjar ta slut i affärerna. Jag känner mig verkligen inte redo för det här. Blä, fast jag får väl ta mig samman och göra en riktig utvärdering i garderoben samt bestämma vad vi skall ha för något i år. Jag återkommer väl i frågan...

Söndagens pangväder har bytts ut mot värsta stormen och rusket. Regn och blåst. Det är nu man undrar om man måste förbereda trädgården för vinter också. Jag vill ha mer sommar. Känner mig inte klar där än.

lördag 3 september 2011

Tips

I någon hysterisk städmani jaghade under sommaren så dammsög jag i tvättstugan och även i torktumlaren. Det var jättebra för det finns små hål där ludd samlas och inte går att få ut. Det gick med dammsugaren. Perfa!

Vi hann förresten med ett tandläkarebesök för Almis också i veckan. Hennes lösa tand är numera brun. Så länge den inte stör eller gör hon kan den vara kvar, annars får vi komma tillbaka och dra ut den. Hoppas den kan ramla ut själv. Det visade sig också att roten på tanden var väldigt kort och var även kort på tanden brevid. Även framtänderna på nedanvåningen var lite lösa. Så tandväxlingen (som det så fint heter) hade snart börjat ändå. Väldigt tidigt tyckte tandläkaren. Så snart kanske inte det finns några framtänder alls i munnen. Jag tar dock en i taget och hoppas den här lösa tanden ramlar ut. Det verkar inte bra att gå med en brun tand...

fredag 2 september 2011

Vardag

Om ni undrar vad vi sysslar med så har vi värsta turbolivet.

Alma har börjat simskolan denna veckan. Hon var så duktig. Modig. Simmade fina bentag. Vi har även gått med i en körgrupp för 5-6 åringar som kyrkan anordnar. Det verkar roligt. De skall dock uppträda en gång i månaden på familjegudstjänsten...

Det lilla A:et har haft en riktigt dålig vecka. Fick myggbett på ögat och såg inte klok ut. Varit jättetrött och sovit på dagis. På soffan på eftermiddagen. Han vill inte gå på toaletten. En dag sa han att han inte hade varit där på hela dagen och han hade inte heller kissat på sig. (Är det ens möjligt?) Han vill inte gå på den nya avdelningen och vill tillbaka till den gamla. Detta säger han varje dag. Eller så säger han "Du och jag mamma, du och jag" och vill bara vara med mig.

Idag hade han iaf gått på toaletten och då fått en stjärna av fröken. Han var mycket stolt. Hoppas det släppt och att nästa vecka blir bättre.

Det lilla E:et har varit jätteduktig denna veckan med toaletten och hinna i tid. Han verkar trivas lite bättre iaf. Cyklar mest runt på en cykel som han tar saker på släp med. De har en plats där man tankar och tvättar "bilen" också. Dock är han jätteförkyld och hostig.

Jag själv har varit hos tandläkaren. Jättefina tänder. Inga hål och behöver inte komma tillbaka förrän tidigast om 2 år. Tack!

Nu laddar vi batterierna över helgen. Tar det lite lugnt så orkar vi kanske nästa vecka också.