torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År!

Idag är det nyårsafton. Ett år skall ta slut och ett annan ta sin början. Tiden går framåt och saker förändras.

2009 har dominerats av barnen såklart. De tre små hjärtegrynen som är mest som barn är. Snälla, gosiga, roliga, tråkiga, busiga, glada, ledsna, arga, härliga och helt underbara.

Efter dagis/jobbstarten började ekorrhjulet snurra och barnen har varit sjuka hur mycket som helst. Jag kommer inte ens ihåg vad vi sysslade med under våren, då jag var mammaledig. Känns väldigt avlägset.

Tiden går för fort när man har barn och man hinner inte reflektera över vad man sysslar med eller vad som händer. Vips är nästa sekund här och då måste man ta hand om den, och så håller det på hela tiden 24-7.

Jag funderar på vad vi har gjort under 2009. Barnen utvecklas och lär sig saker hela tiden. Vi har hållt på med huset och trädgården. Pappan har byggt sitt staket. Vi har hållit oss inom Sveriges gränser och bara åkt så långt som till Småland. Ja, vi har ju varit i Danmark förstås, Alma och jag.

Jag önskar er alla ett riktigt gott slut och ett härligt nytt år! Jag hoppas alla tar vara på tiden och på livet. Det kommer aldrig åter.

Kramar!

BF

= BarnFritt

Pappan och mamman fick en barnfri kväll. Då såg vi Luftslottet som sprängdes på bio. Långsam film som inte förklarar allt för mycket och helt plötsligt tog den slut. Jag får nog läsa boken igen för att se hur det egentligen hängde ihop.

Sen fick vi en barnfri dag. Då var vi på IKEA. Och mätte och planerade. Vi skulle köpa en vit tvbänk och vita hyllor. Men vi kom hem med svartbrunt. Det blir en annan inriktning helt enkelt. En BESTÅ bänk att ha tvn på, samt EXPEDIT hyllor brevid. Tjusigt.

Nu är barnen hemma och leker igen med alls sina leksaker. Idag har favoriten varit en såndär magnetisk rittavla som man kan sudda ut sin målning med. Alla tre skulle ha den hela tiden. Och om man inte fick ha den skulle alla leka med legot. Vilket betydde att en grät hela tiden för att det var alltid nån som inte fick leksaken de ville ha.

söndag 27 december 2009

Slut på jul

Nu töar det. Och regnar. Snön faller från taket i stora blaffor. Läskigt om det fryser på nu och blir svinhalt.

Vi har köpt en ny tv. Vi har länge haft en "tjock"tv men den har funkat fint (och gör det fortfarande) men nu har vi slagit till och skaffat oss en helt otroligt stor, nästan så man blir snurrig när man ser på programmen.

Den gamla tvn står nu på övervåningen. Jättebra. Köpte oss säkert 15 minuters sovmorgon imorse. Alma var supernöjd.

Vi har tagit bort grinden till trappan. Numera leker barnen på båda våningarna. Skönt faktiskt och kul att utnyttja hela sitt hus! Edvin har skakat av sig sin trappskräck och går numera både upp och ner själv. Helst med en massa saker i handen... Den nya favoritleken verkar vara att sitta i trappan och ropa hejhej. Mamman gillar den inte alls. Hjärtat i halsgropen varje gång de får bråttom eller alla 3 skall ner samtidigt.

Pappan köpte sig en espressomaskin i julklapp. Den gamla (endast 1 år gamla) bryggaren åkte ut. Mycket mer plats på det stället, men mycket mindre plats på det stället som espressomaskinen står på. Rätt trist sak tycker jag, som inte ens dricker kaffe...

Själv köpte jag mig två böcker i julklapp. För jag har ju så överdrivet mycket tid över till att läsa böcker men jag älskar det och mitt mål för 2010 får väl vara att hinna läsa dessa två. För ett par år sedan hade jag målet att läsa en bok per månad. Oftast blev det två. Behöver jag säga att detta var pre-kids?

fredag 25 december 2009

Julmys

Idag har varit en slappardag för oss. Vi har inte ens gått ur pyjamasen alls, jo Alma förstås som säkert bytt outfit 2 gånger eller så...

Barnen har lekt med alla sina julklappar i minst 5 sekunder vardera. Öppna den här, öppna den här, och när man väl gjort det så är det nästan jättekul. Bäst är ju såklart den leksaken någon annan redan har. Dock har de väl skaffat sig sina favoriter men då blir det ju bara ännu svårare att dela med sig.

Almas favorit är ett strykjärn med strykbräda. Edvins favorit - ett verktygsset i låda. Antons favorit - en traktor med släp som spelar old macdonald och har en massa djur som låter.

Almas fina lackskor är den mesta favoriten bland alla. Edvin vill både ha dem på fötterna samt bära dem i påse och då blir det svårt för de andra att få in en fot...

Andra leksaker de fått: Ett bilgarage, duplo, andra klossar, tågbana, böcker, målarböcker, kritor, bilar i alla storlekar, bilbarnstol till dockan, barbie.... mm...

Julbordet var packat och det blev mycket över så det blir nog julmat för resten av året.

Nu snöar det igen och jag hoppas det finns kvar imorrn för jag har lovat Alma en utgång med pulkfärd. Hon sa "Skall pappa gå till jobbet imorrn?" Nä sa jag, det är lördag. "Va bra för han måste ju ta hand om de gnälliga pojkarna när vi skall åka kjälke" ´

Vi har tittat på film på Alma som bebis. Sån liten plutt, flera timmar filmade bara på henne liggande där tittandes och plutandes med munnen. Och massa gnäll. Jag kom inte ihåg hennes joller :-( Min första bebis. Hon är så stor nu.

onsdag 23 december 2009

GOD JUL!


Med dessa pepparkaksgubbar vill jag önska alla en riktigt GOD JUL!

Julledigt

Wow, det verkar som det blir en VIT JUL! Kan det vara sant? Antagligen kommer det nån varm tropisk vind och smälter all snö till slask under natten men vi kan ju hålla tummarna iaf :-)

Egentligen gillar jag inte alls snö, men vid jul är det ok. Trots att det medför merjobb...

Känner mig rätt lagom i tid för julen iår. Har lyckats slå in julklappar inte bara 1 dag utan 3 dagar innan utsatt datum. WOW! Jag har även lagt in två egna sillar. Vi får väl se hur de smakar sen. Pappa K har gjort skinka och har hängt upp JULGARDINER! Detta är ganska wowigt då vi inte är nån utsmyckafamilj. En gran har vi fått in och har fint klädd med röda kulor och diverse fina saker barnen gjort på dagis. Och ljus såklart. Dock får man flytta upp kulor hela tiden eftersom vissa barn är lite pilliga. Vi har små tomtar här och där. Och massakerade halmbockar. Riktigt mysigt.

Nu är det jul här i vårt hus. Julen har kommit hopptrallalallej.

Planen för julafton:
Vi skall först iväg på julbrunch imorrn. Sen skall vi återkomma hit med mormorn, morfarn, mostern och mosterkillen. Då skall tomten komma och sen skall vi väl vältra oss i julmaten. Hoppas det blir en lugn och skön julafton och inte världens stressigaste dag som det brukar vara...

onsdag 16 december 2009

Jaha

Sedan förra inlägget har barnen varit friska en hel vecka för att Anton nu har feber och världens förkylning med hosta.

Skojboj.

Alma och jag var på Liseberg idag. Med 4 kompisar, två till mig och två till Alma. Vi åkte karusell och hade kul. Fast det var iskallt. Och småsmå snöflingor i luften. Vantar på och av. Mamma, jag är kissenödig. Av med overall och hela kittet. Mamma, det kommer inget. På med allt igen och sedan samma visa en kvart senare.

Jag har fått en ny tjänst på mitt jobb. Japp, ett steg på min karriärspinne :-) Roligt och spännande! Lite inofficiellt börjar den redan 1/1. På fredag går jag på 3 veckors semester. Alltså har jag 1000 saker att samordna innan dess och därför ingen tid för VAB. What to do? Total panik och stress.

Imorrn kommer ett nytt hus på vår gata vilket innebär att gatan är avstängd från 6.30 -10. Fast redan nu när vi kom hem vid 20 hade huset kommit och tog upp halva vägen. Blir svårt att ta sig ut då... Vi har dock en nödlösning, att åka på cykelvägen mellan vårt och ett annat område.

Nu är jag trött och nog gå och lägga mig. Anton panton håller på och hostar så det blir nog en såndär natt...

Kramisar!

tisdag 1 december 2009

Halsfluss

Edvin har halsfluss av virus-sort. Ingen medicin för den stackaren. Inget dagis denna veckan.
Han är prickig också. Prickarna kan vara en reaktion på febern eller halsflussen eller vara höstblåsor eller svinkoppor.

Anton har inga definerbara prickar. Man inbillar sig att man ser en prick men sen försvinner den. Och så håller det på. Mamman får prickmani och letar och analyserar alla prickar som hittas.

Idag vabbar jag en heldag. Pojkarna och jag har sjungt och dansat till julsånger. Det är ju dags att lära sig dem nu, och få julstämning. Edvin gillade det iaf. Anton har kommit in i nån trots då att umgås med mamma och brorsan verkar vara pesten och det är bättre att hitta på saker som man inte får. Tex ta en stol och klättra upp på köksbänken och länsa kexförrådet.