tisdag 1 september 2009

Feber? och annat...

Så första dagisveckan blev en sjuk vecka. Anton feber mån-tis, Edvin Ons, ingen feber torsdag. Alla barnen på dagis på fredag. Kl 14 ringer Almas dagis, hon är snorig och röd i ögonen. Jaha, pappan hämtar. När han hämtar pojkarna skulle de precis ringa för Anton har feber, 38 grader. Ingen feber lördag eller söndag eller måndag. Idag ringer dagis igen, Anton feber. 37,7 grader vid sängdags, annars är han som vanligt. Lite snoriga är alla barnen.

Så nu är jag i valet och kvalet, vab eller inte? Klart att om han är sjuk så skall han vara hemma, men han är ju inte sjuk när han är hemma utan uppenbarligen bara på dagis...

Jag såg lite på ett program om kvinnan som fick åttlingar. Nu såg jag inte hela men av det jag såg verkar hon väldigt skum. Först berättar hon en historia om hur hon hämnas på en kompis som låg i bakluckan på hennes bil. Då kör hon rally med henne och hör hur hennes kropp rullar runt, men detta tycker hon bara är roligt? Sen tvärnitar hon och låtsas att hon krockat, så kompisen blir helt hysterisk.
Under förlossningen hade hon med en kamerakvinna som gång på gång var i vägen för sjukhuspersonalen, men som vägrade ge sig utan bara käftade emot när hon ombeds lämna plats och sluta vara i vägen. För att hon fått i uppdrag att filma. Skumt. Ville mamman riskera sina barn för att en kamerakvinna var tvungen att vara med?

Läste en artikel i GP om dagisköerna i Göteborg. Fast det finns ju ingen dagiskö i Göteborg. Alla får plats inom 4 månader om man står i kö till HELA stadsdelen. Va bra, men alla andra som ändå väntar på en plats, står inte de i kö då??? Torslanda är såklart sämst men det visste vi ju redan. Här har man en stor inflyttning av barnfamiljer. I vårt område finns det mängder av kommunala tomter, hyreshus, bostadsrätter, radhus, enfamiljshus osv. Nästan alla som flyttar in har barn. I området läggs en förskola ner, en ny startas. Den fyller den gamla förskolan samt skapar ca 40 nya platser. Till alla dessa barn som flyttar in i området. Så konstig planering. Dessutom vet man väl hur många barn som föds, hur många barn som går på bvc och var dessa barn bor. Då har man ju tid på sig, 1 år innan dessa barn är redo för dagis.
Varför klagar jag som har plats till mina barn? För att systemet är FEL, och det verkar som de har fel i planeringen av förskoleplatser. Ingen ser heller ur familjens perspektiv. Utan det är självklart att man skall åka runt hela stadsdelen och lämna/hämta sina barn på olika förskolor. När skall man ha tid att jobba?

Vi fick ett brev från Almas dagis idag och där togs vikten av trygghet upp. Hur tryggt blir det när man rusar in med ungen och snabbt säger hejdå för att syskonen väntar i bilen på att lämnas på sitt dagis.

Frustration. Irritation. Trött i ögonen. Japp, då blir det såhär, virriga och konstiga inlägg.

1 kommentar:

Evelina sa...

Skickar en lugnande kram, Hoppas de mår bättre nu och att ni kan återgå till normal tvillingtakt..
Kramar Evelina