söndag 25 maj 2008

3 barnsmamma

Jaha så blev man ensam med 3 barn. Ja, mormorn och mostern åkte hem till morfarn och pappan, han jobbar ju bara.

Första dagen hann jag iaf tvätta 4 tvättar och vika hälften. De sov i omgångar och åt efter varandra. Alma fick sina utbrott och dagen löpte på. Dagen efter var ungefär likadan. Det regnade så vi kunde inte öva på nån utgång. Teletubbies är en stor räddare i nöden. Hittills har jag kommit på följande tips:

  • Mät upp ersättningen i en doserare eller liknande.
  • Diska alltid flaskor och nappar direkt efter måltid.
  • Ha alltid teletubbies eller molly redo i dvd för Alma att titta på.
  • Sprid ut torkdukar och kräkdukar på lämpliga ställen i lägenheten.

Andra dagen själv badade jag alla 3 barnen. Först Alma som älskar att bada. Hon badar i badkaret. De andra två fick bada i handfatet. Alla blev rena och fina och luktade gott. Insmorda veck och eksem. Perfekt. Och allt innan 12 oxå.

Alma är så rolig med sina dockor. Hon har två stycken. De skulle naturligtvis oxå bada båda två i handfatet på samma gång som pojkarna. Sen skulle de torkas och ha blöja på sig. Den stora pojkdockan har redan fått Edvins strl 50 kläder, dock är de lite stora. Dockan är ändå mest naken, det är tydligen det som är bäst. Sen kör hon dockorna i sina vagnar och hon sätter dem i bebisarnas babysittrar och i hennes matstol. Dessa dockor är med överallt.

Hon är iaf rätt kul nu Alma. Hon pratar nämligen. Äntligen! Trodde aldrig hon skulle börja. Främst gillar hon nej förstås.
Ahaa - är mer ja, aha, jaha
nom - kom
med - hon vill följa med
osså - hon vill oxå
mer - hon vill ha mer
Amma - Alma

Ja det finns ju mängder...

Inga kommentarer: