söndag 20 januari 2013

Simskola

I fredags började pojkarna i simskola. Förberedande simskola, man får nämligen inte börja riktiga simskolan förrän man är 5 år.

Förberedande passar nog dem bra eftersom de inte är speciellt vattenvana. De hamnade i olika grupper, vilket jag tycker är bra. Då måste de lita på sig själva istället för varandra.

Det var alltså första gången i fredags och fullständigt kaos i simskolan. Det var för många barn på plats och barn som skulle gå en fortsättningskurs hade fått till sig att det var samma tid som vi hade fått. Nästa gång blir nog bättre...

Ingen av pojkarna verkade dock sugna på att bada. Anton hoppade i ett par gånger men Edvin han satt bara vid kanten och dinglade med benen i vattnet. Trots både ryggdyna och handdynor samt en groda att flyta på. Det kommer bli en lång termin känns det som. Och en lång väg mot simkunnighet.

Det här med olika grupper. När pojkarna är med i en aktivitet som tex gympan eller simskolan, där de inte känner de andra barnen så är de nästan en och samma person. De sitter nästan fastklistrade vid varandra. Av detta märks aldrig annars när de är i en van miljö, där är de mer som hund och katt. Jag funderar på om detta är bra eller dåligt.

Barnens aktiviteter började denna veckan. Gympa och simskola. Alma skall också gå på Funkykidz. Sedan räcker det med aktiviteter. Det ihop med alla kalas de blir bjudna på så har de så det räcker.

Denna helgen har vi också varit på barnkalas på mitt jobb. En mycket kul upplevelse med fika, glass, fiskdamm, ballong och godispåse. Underhållningen var Algot och Vilgot. Mycket uppskattat av barnen. Alma fick gå upp på scenen som hjälpreda. Fina härliga Alma. Som tack fick hon deras cd-skiva.

Nu är det väl dags för sängen för imorgon är det upp och hoppa igen. I fem dagar skall vi arbeta, lämna, hämta och vara trötta innan det blir härlig helg igen.

Inga kommentarer: