onsdag 24 augusti 2011

Bilbarnstolar

Nu har vi vänt pojkarna framåt i bilen. Alla tre barnen sitter i baksätet och jag har åter tagit framsätet i besittning. Skönt!

Vi lade ut de gamla stolarna på Blocket. 3 stycken. 1 dag senare är de alla sålda. Blocket är finfint alltså!

En sån där dag

När man snabbar sig från jobbet för att hämta snabbt på dagis. Och barnen bara krånglar redan från start. Först skall de bråka om vem som skulle sitta fram. Sedan skall de öppna dörrarna så jag fick sätta på barnlåset, rena rama hysterin. Hemma är ett barn helt hysteriskt för allt är bara fel. Lugnar ner sig när han får "vila" sina "onda" ben i soffan samtidigt som han ser på Blixten. Mamman skall förstås sitta brevid och alltid vara beredd med papper när det kommer yttepytte lite snor...

Påbörjar middagen och kulmen nås när ett barn kissar ned sig och skall duschas, samtidigt som ett barn behöver torkas och det tredje barnet har lite snor som måste bort. Samtidigt som grytan skall röras om och pastan skall kokas. Och Fiskbilen ringer på dörren.

Det är tur att man kan multitaska...

Nu har jag iaf städat köket. Två barn är i säng. Det är bara det tredje kvar som nödväntigtvis var tvungen att leka med grannen i 5 minuter innan läggdags.

Vardagen är här. Säkert för att stanna. Imorrn hoppas jag att pappan kan hämta. Så man hinner andas...




tisdag 23 augusti 2011

Vardag

Nu har vardagen hittat hit. Inte jätte kul men ändå ok.

Alma har slagit i en framtand som nu är lös. Jag funderar på om man skall vicka på den så att den ramlar ut eller bara låta den va? Hon kommer iaf bli tandlös. Lilla stumpan. Hoppas den nya tanden kommer snabbt.

Vi fortsätter med kalsongerna. Puh, det går väl långsamt framåt men vi har mycket tvätt, kan man säga.

Pojkarna har skogsutflykt på onsdagar. Med ryggsäck och frukt. Det blir roligt för dem. Jag sa att de skulle hålla koll på Skogsmulle men då trodde de bara att det kunde komma vargar eller lejon. Vi får väl se vem som har rätt.

Idag är jag piggare än igår men jag längtar efter min säng och skall snart gå och lägga mig.

fredag 19 augusti 2011

Sista semesterdagen

Sedan är 6 veckors semester slut och vardagen börjar igen. Ja det är bara att andas. Det har varit jätteskönt med 6 veckors ledigt, synd att man inte alltid kan ha det.

Igår var vi på Ullared. Jag älskar Ullared. Det fanns mycket där nu. Jag köpte dock inga barnkläder förutom strumpor. Jag bestämde att de skall klara sig med det de har och använda det som finns istället. Jag tror det blir bra. Jag köpte dagisvantar, fuskpolos och fleeceunderställ också förstås. Jag köpte en höstjacka till mig, en mer kappliknande och en datorväska. Egentligen en vanlig väska med där min dator skall ligga. Får se om den funkar.

Vi köpte en lampa till en läshörna i soffan. Det blev skitbra. Jag vill ha en till i det andra hörnet. Jag gillar lampor och ljus. Jag fick lust att byta ut andra lampor sin vi har här hemma  men måste fundera lite på vad vi vill ha.

Barnen fick stanna en natt extra hos mormor och morfar.

onsdag 17 augusti 2011

Barnkalaset

I Göteborg pågår kulturkalas med ett eget barnkalas. Där var vi idag. I regn och sol. Där fanns massor att göra. Barnen åkte karusell, åt en karamell, fick små påsar med saker i, reflexer mm. Deras nallar fick ge blod. De dansade och sjöng till afrikanska rytmer. Det var finfint helt enkelt. Fast aningens regnigt.

Vi tog bussen till stan också. Barnen satt som ljus. Edvin redogjorde för vad bussen höll på med. Det var sött.

Sedan åkte de med mormor och morfar hem och mamman blev själv på stan. Sedan åkte hon hem till pappan och njöt (och forfarande gör) av tystnaden. Vi hyrde en film, åt sushi och godis. Och lämnar allt framme tills imorrn.

Nu skall jag sova. Är fruktansvärt förkyld och har ont i halsen. Den sista semesterveckan går för fort. Jag hinner inte med! Snart kommer vardagen med buller och bång. Tempot måste styras bättre och jag har inte hittat lösningen ännu...

Kolmården

På vägen hem från Stockholm stannade vi på Kolmårdens Djurpark. Det var en dag efter högsäsong. Det var jättebra för det var inte för mycket folk. Det var inga som helst köer till någon aktivitet där inne.

Barnen åkte nån bil som gick runt i en bana, man fick hålla på gasen själv och styra. Det gick galant och de älskade det. Delfinshowen var jättebra och spännande. Den nya linbanan över de vilda djuren tyckte tom jag var läskig. Alla djuren låg och sov. Förutom en gorilla som samlade lite träd att äta på. Det var tråkigt. Barnen gillade som vanligt lekplatsen och tom Edvin åkte rutchbanor.

Förutom delfinariet och safaribanan så kan man lika väl åka till Borås djurpark. Tycker nog faktiskt att den är lite bättre djurmässigt. På det stora hela är vi nöjda och barnen hade kul. Pojkarna sov hela vägen hem.

tisdag 16 augusti 2011

Stockholm

Vi har varit på en Stockholmstripp i helgen. Vi startade i fredags och gjorde ett stopp i Gränna på vägen upp. Vi tittade på polkagrisbakning. Barnen var mycket intresserade. Jag visste inte om de gillade polkagrisar så jag köpte lite söndriga klubbor från fyndlådan. Alma och Edvin smaskade på. Anton sa: Det var bara lite äckligt. Han åt inte upp. De andra åt ungefär hälften innan vi avbröt. Det tar ju evigheter.

I Stockholm bodde vi hos en kär vän och hennes familj. I deras jättefina hus i ett område inte helt olikt vårt eget. Mycket barn och nybyggda hus.

På lördagen var vi på Junibacken. Det var fint och så. Barnen gillade det såklart. Det var några uppbyggda små hus med saker man kunde göra i. Vi såg två uppträdanden, Musikbussen och Mumintrollet. Vi lekte i Pippis hus. Barnen var lite besvikna att Pippi inte var hemma...

På söndagen var vi i en Mulle Meck lekpark. Barnen gillade detta också såklart. Inhängnat och bra för föräldrarna. Jättemycket barn var det där. Men också många olika saker att klättra på, köra osv. Vi hann även med lite shopping i Kista.

En härlig helg med trevligt umgänge. Barnen skötte sig och det var jättebra helt enkelt.

onsdag 10 augusti 2011

Semesterlunk

Vi har fortfarande ledigt och vi lunkar på i semestern. Igår var barnen bråkiga och gnälliga så de fick separeras.

Alma fick leka i sitt rum. Jag tjuvlyssnade när hon lekte med dockskåpet. Dockorna pratar med varandra och går runt, tip, tip, tip. Sedan skulle hon pyssla med glitterlim. Ett lim som aldrig verkar torka?

Pojkarna fick se på Postis Per. Utan att bråka. Fint. Sedan vilade vi en stund, båda pojkarna med huvudet på min mage. Då är det ju bra att mamman har en stor mjuk mage som man kan dela med brorsan. Men det är väl det enda också. Lite bråk blir det ändå då en skall dra den andra i håret och den andra nyper tillbaka.

Efter lunch lekte vi ute. Pojkarna har fått två traktorer att cykla på. Sedan hade ju trehjulinga, bobbycars och springcyklar också. Dockvagnarna har blivit roligare. Alma fick en stor av mormor och sedan dess har hon haft den stora och Edde den lilla. Packning har de med sig också. Typ alla dockkläder som finns nedknödda i väskor.

Pojkarna och jag cyklade runt en sväng. Jag på min cykel och de på sina springcyklar. Man får verkligen hålla koll för de är  ju överallt. Framför, bakom, vänster, höger.

Anton åkte rätt med illfart rätt ner för backen här utanför. Han gapskrattade hela vägen. Mamman skrattade inte. Han hade tur att det inte kom någon bil för även om bilen hade stannat så hade ju inte han kunnat. Han stannade iaf till slut när backen planade ut men det var nära att han ramlade. Usch. Detta känns som det kommer att upprepas trots massor av förmaningar.

Sedan snubblade han på asfalten och fick ett litet sår på sin armbåge som var tvunget att plåstras om. Efter detta kunde han knappt gå och bad om att få gå och lägga sig. Han var så ynklig. Undrar hur ynklig han hade blivit om han ramlat i backen och slagit sig rejält.

Nu lunkar jag vidare till dagens händelser.

lördag 6 augusti 2011

Allvarligt faktiskt!

Almisen börjar väldigt många meningar med Faktiskt. Tex Faktiskt, så skall man borsta tänderna innan man går och lägger sig.

Andra ord som kan börja meningen är Allvarligt. Ungefär samma användningsområde som Faktiskt.

Ärligt. Allvarligt ärligt, mamma!

Ganska kul att lyssna på. Edde tar efter och man hör hur han härmar sin storasyster. Det sägs på samma sätt i samma ton fast ofta i oförstående för en utomstående. E pratar ju lite grötigt fortfarande. Han vill mycket och är frustrerad när man inte fattar men han pratar inte lika tydligt som Ante. Hoppas det kommer igång snart för då blir det nog mycket lugnare i hans uttryck.

Båda pojkarna har iaf kastat blöjan dagtid. Kisseriet fungerar ganska bra, visst sker det olyckor men det går bra. Nummer två däremot är den svaga länken. Båda har haft torra nattblöjor så fortsätter det så är de snart helt blöjfria. 5 år som en flitig blöjbyterska går mot sitt slut. Skötbordet skall ut. Det känns lite som en epok snart är över.

Outlets

Denna veckan har vi varit på några outlets och några små fynd har jag allt gjort.

Först var vi i Småland och besökte Kosta Outlet. Där har de Polarn O Pyret bla. Köpte två par mysbyxor åt Alma.
Det bästa var dock i Ittala outleten där jag köpte 10 små skålar från Höganäs för 10 kr styck. Dessa skall ersättas IKEAS färgglada plastskålar till frukostfilen. Bye bye tjafset om vem som skall ha vilken färg! De är precis lagom i storleken och funka finfint!

Idag var vi på Villervallas outlet i Göteborg. Hittade en fin röd manchesterkjol till Almisen. För halva priset. Ett par tights, mössa och två vantar slank ner också.

Det är bara Almisen man kan fynda till. Pojkar är ju så trist att hitta till. Det finns ju ingenting! Här måste jag öva på matchningen och se utanför boxen.

Någon mer outlet i närheten som behöver ett besök?

Jag har varit på en loppis också. Tänk om man kunde vara sådär romantiskt loppisfreak med en inredningstil där allt passade in så perfekt. Om man bara gick där och såg möjligheter istället för "vad-skall-jag-med-den-till"? Där kanske jag också får öva lite. På det där med ihopmatchandet. Eller på det där med inredningen över huvudtaget....

onsdag 3 augusti 2011

Sommar och sol

Äntligen har sommaren visat sina bästa sidor. Det är varmt och klibbigt. Vi trivs bäst i skuggan men får lite sol på oss då och då. Vi har även hittat ner till havet och simmat lite. Alma är ett vattendjur och vill aldrig gå upp. Pojkarna är lite mer avvaktande, fast de har doppat sig och så. A låg och rullade sig i sanden och skulle sedan tabort det i vattnet. Dock inte vatten i håret eller ögonen för det är ju värsta skräcken.

Jag brukade också vara ett vattendjur. Nu är jag det lite mindre men jag älskar havet. Saltvatten på huden och i håret. Doften och svalkan. Härligt!

Pappa K har målat carporten. Huset skall komma next. Nu lutar det mot grått.

Nej, jag har inte tröttnat på semestern ännu. Kommer njuta hela vägen!