tisdag 20 oktober 2009

En tisdag eftermiddag

Lämnar jobbet vid 15.40. Stressa, stressa först till dagis nr 1:

Edvin hämtar sina skor, sin jacka och mössa. Anton hämtar sina skor, stövlar och andras stövlar. Alla skall provas. Vill inte ha jacka men mössan tar han på själv. Under tiden försöker fröken föra ett samtal om när det passar oss med ett utvecklingssamtal. - Maila oss några tider, säger jag. Då blir hon nästan sur. "Jag sitter aldrig vid datorn och det tar längre tid för mig att maila än om vi skulle säga några tider här". Jaha. Skriv upp några på ett papper då...

16.40 Dagis nr 2:
Var är mitt barn nånstans? Typ 5 barn är kvar på gården, känns som det är mer vuxna än barn. Har ingen aning om vem som är fröken eller någons mamma. Sen kommer hon springandes för allt i världen "Mamma!!!! Där är min mamma!" Söta gullungen. Det var ett annat barn på hennes avdelning kvar också. Skönt.

17.00 Hemma, inomhus, utan ytterkläder.

Lyckas avstyra smågnällande, snabbar mig att steka köttbullar. Makaroner fanns sen igår. Barnen äter. Anton slänger sin mat på golvet. Sen åker tallriken. Telefonen ringer. Barnen får muta. Det är tyst för stunden.

17.45
Intensivt gnällande kaos. Anton hittar bilen först. Edvin blir ledsen. Efter att ha retat honom en stund ger Anton honom bilen. Fortsätter mot Alma, tar hennes bok. Hon blir skriker och gråter, efter en stund får hon tillbaka den i ögat. Sedan drar han henne i håret. Så fortsätter det on och on och on...

18.00
Barnprogram för Alma. Pyjamasdags för Anton och Edvin.

18.45
Efter att gnällande eskalerat till nivå hejdlöst så fixar jag vällingen och får med mig pojkarna upp. Tystnaden sprider sig genom huset.

19.15
Alma tar på sig pyjamasen.

19.30
Alla barnen i sina sängar.
Mamman trött. Köket är i kaos. Vardagsrum och hall likaså. Tvättstugan skall vi inte prata om. Och då började vi kvällen med ett fint hem...

söndag 18 oktober 2009

Söndagkväll

Helgens mission var vinterkläder. Nästan mission impossible men nu är det nästan avklarat. Lite beslutsångest kvar bara.

Pojkarnas overaller som jag köpte i strl 92 är, som jag kunde tänkte mig, vrålstora. Men det får gå ändå. En av dem får ärva en vinterjacka och en av dem får en ny.

Almas overall har jag letat efter hennes storlek i 4 olika affärer och nu är den hittat. Hon får även en ny vinterjacka + byxor. Såklart inte i en trevlig rosa eller lila färg för det kan ju bli så att det kan gå och ärva... Som tur är är hennes favoritfärg BLÅ.

Skorna är redan klara.

Mössor och vantar har vi för stunden i överflöd. Men det räcker med att man är lite stressad en dag så hittar man ingenting... Det hjälper inte att barnens favoritsysselsättning är att prova mösser och vantar och sedan sprida ut dem över hela huset.

Alma började på en ny simkurs idag. Jag var den enda mamman, alla andra hade med sina pappor. Det gick bra fast Alma ville inte dyka idag. Och hon var nog lite besviken över att vi inte hoppade så mycket.

Redo för en ny vecka. Snart när all tvätt är vikt och inlagd på sina ställen (ja eller läs sängen i bibblan). NU hoppas vi på friska barn denna vecka. Pojkarna har ju varit lediga i 4,5 dagar nu så GOD om de får feber nu... Då får de nog sluta på dagis!

onsdag 14 oktober 2009

Min söta barn

Edvin, Alma, Anton

Alma

Anton


Edvin




Kaoset hos oss

Vi lever i kaos. Så här ser det ut hos oss:

Tvättstugan: Pojkarna har rivit ut smutskläderna på golvet, skor och ytterkläder ligger lite blandat. Sand och grus.

Hallen: 5 olika sorters pussel och dess bitar ligger utspridda. Pojkarna har rivit ut pussellådan.

Vardagsrummet: Här läser vi böcker men mest låter vi dem ligga utspridda på golvet. Ett tiotal böcker + gosedjur som mormorn hade med sig häromdagen. + lite andra leksaker.

Köket: Makaroner och fiskpinnar på golvet. Smulor överallt. Diskade vällingflaskor huller om buller. Dagispapper. FK-papper. Disk som skall in i diskmaskinen i diskhon.

Toalett: Böcker och leksakskataloger utspritt på golvet som behöver dammsugas.

Och detta är bara undervåningen. På övervåningen finns 4 rum som har diverse leksaker överallt på golvet.

Dagens sjukling

Idag är det Antons tur att vara sjuk. Tredje veckan med vab, tredje barnet. Det är väl inte mer än rätt eller hur? Iaf har han det vanliga: lätt feber, snor och hosta.

Vi hade naturligtvis lämnat dem på dagis då de i morse verkade vara ok. Jag frågade Pappa K om vi skulle slå vad om att de ringer runt 9-tiden idag. Jag hade det liksom lite på känn då de igår när mormorn hämtade dem hade klagat på att de var så trötta (barnen alltså). 9.15 ringde de så jag hade kunnat vinna mycket där om jag hade hunnit genomföra vadet istället för att rusa ut till bilen.

Jag hämtade dem vid 11, en himla dum tid. För då fick jag rusa hem och fixa lunch till dem. Anton sov när jag hämtade dem så han kommer väl inte vilja sova nu på eftermiddagen.

fredag 9 oktober 2009

Ytterligare en

VAB-dag. Jag och edvin var hemma idag. Han hade feber igår så han fick vara hemma idag. De andra fick gå till dagis. I början fattade Edvin ingenting. Han storgrät när de andra gick och visade mig skorna. Mamma, jag måste ju också följa med... Vid frukosten pekade han på Antons stol. Hallå, var är han? Sen insåg han fördelen och lekte nöjt med dammsugaren utan att behöva bråka varannan sekund.

Han verkade inte vara så sjuk, ingen feber, lite mera hosta än vanligt och början till snor.

Vid 15 ringde dagis. Anton har feber. Han hade inte ätit sitt mellanmål. Väl hemma så grät han och jag tänkte att han var hungrig så jag förberedde lite mat och satte honom i stolen. Samma stund som jag satt på honom haklappen så kräktes han rätt ut. Edvin stor störtjöt. Alma skrek "Man får bara kräkas i spannen!". Kalabalik. Allt kräks kom iaf i haklappsfickan. Efteråt lade jag honom på en matta med kudde och filt och där somnade han en stund. När han vaknade åt han macka och drack vatten. Sen sprang han runt som vanlig och showade.

Hoppas inte det är mer än så, och att det inte är nån magsjuka.... *suck*

Annars klagar dagis fortfarande på Edvins ögoninfektion. Två andra barn hade fått ögoninfektion denna vecka, och det var typ Edvins fel. Den ena fröken nästan skällde ut mig och läste högt för mig ur hennes smittskyddspärm. Så Edvin kommer nog inte få vara på dagis på månader om han inte kan vara där som han är nu. Undra vad som är meningen med dagis egentligen. Undra hur länge man kan vabba utan att bli utslängd ur försäkringskassan. Typ en vecka utan läkarintyg. Tror inte det finns nån läkare som ger Edvin ett intyg på att han är sjuk, kanske ett på att han är frisk men spelar det nån roll när dagis ropar Smitta! så fort han får rinnande och geggiga ögon...

söndag 4 oktober 2009

Helg

Pojkarna var på dagis hela veckan! Wow! Fast Alma blev sjuk på torsdagen, och var hemma på fredagen också. Nu tyckte jag hon var frisk men nu ligger hon och hostar i sin säng. Suck. Stackarn.

I torsdags var jag hos min hudläkare. Hade två misstänkta prickar som måste tas bort. Har lite ångest över att jag inte kollat prickarna tidigare när jag vet att jag ligger i en riskzon. Jag har tagit bort två prickar tidigare och de har varit friska. Han kollade också mitt eksem och jag fick en stark salva så nu är det på väg bort *yeay*

I lördags var barnmarknaden. I torsdags eftermiddag fick jag ett mail att jag kunde få lämna in grejer eftersom en hade hoppat av. Så jag och Marina samlade ihop lite saker och satta prislappar och lämnade in. Vi fick tillbaka nästan allt :-( Men det var skojigt! Och vi gör nog om det om vi får chansen. Själv fyndade jag en barndammsugare för 30 kr. Den är favoriten hemma nu ja, inte för föräldrarna såklart då den brummar fint hela tiden. Det fanns inte så mycket annat faktiskt men några plagg slank ner såklart.

Idag har vi rensat i förrådet. Nu har vi massa grejer som skall till tippen på lördag. Känner ni nån som behöver husgeråd typ glas, muggar, tallrikar etc så hojta. Massor av lampor också. Det finns faktiskt en del fint, men som inte är i vår stil längre. Massa blått.

Tjipptjopp!