tisdag 20 februari 2007

Blir det vår snart tro?

Jag längtar efter våren! Va skönt det skall bli med lite värme och blommor som poppar upp. Japp, de har krokusar här oxå :-) Jag har redan sett några. Och små knoppar som kommer. Mysigt.

Påskris har de oxå. Man kan köpa jättefina ris med videung på. Och det finns massa hängsaker att hänga i sitt ris.

Nu kanske man inte behöver det detta året, men sen måste man ju påskpynt så att Alma får lite påsk i sig. Så hon vet att det är så man brukar göra :-) Undra om det alltid är så att man börjar riktigt med de traditioner man är van vid sen när man själv var barn, de som man hoppat över som vuxen för att man har varit lat eller nåt annat, att man börjar med dem igen när man själv har barn.

Alma har två tänder nu. På nedervåningen. Hon har nyss lärt sig att sätta sig upp själv, så nu gör hon det hela tiden. Värsta akrobatiska ställningarna innan hon kommer på rätt plats. Kryper gör hon dock inte. Kanske kommer hon aldrig göra det, hon ålar ju sig dessto snabbare.
Det sämsta är att hon vänder sig till mage i sängen, och ligger på knä lixom. Det känns ju inte så kul så då får man vända på henne, men det hjälper ju inte för så fort hon vaknar vänder hon sig lik förbannat om igen. Och på natten fastnar hon vid sidorna och då skriker hon. Jaja, det kanske går över...

Annars är livet som vanligt här. Alltså bara för man bor utomlands betyder det inte att det är spännande jämt. Det är mer som hemma, fast med annan miljö, andra saker och andra vanor.

Imorrn är det dags för svenska kyrkan igen och på torsdag är det babyklubben.

Snart om en och en halv vecka kommer vi till Sverige igen. Skall blir roligt och skönt!

Kramkram

Inga kommentarer: