tisdag 31 januari 2012

Hotspots

Jag har delat upp mitt hem i små hotspots. Tex diskbänken är en. Sedan har jag små mål att hålla dessa hotspots snygga.

Idag har jag fixat köket.

Nu är det soffan som gäller för mig. No more hotspots idag.

söndag 22 januari 2012

Sköna söndag!

Alma och jag började med gympa. Hon gympade och jag tittar på. Efteråt sa hon: Mamma, jag är helt utslagen!

Men det hindrade inte henne och hennes bröder att gå ut och röja i snön. De åkte pulka på berget. Schysst med en liten pulkabacke på tomten. Även om den är lite stupande på vissa ställen. Vi gjorde en snölykta som vi tände när det blev mörkt.

Annars har vi pysslat lite. Jag har jobbat i tvättstugan. Rensat i barnens kläder. Har ni också extremt mycket kläder? Jag tror det kan flytta in 3 barn till här i huset och alla skulle nog ha kläder så det blev över. Alma fick iaf order att denna veckan är det kjol och tröja som gäller, inga klänningar. Hon har nämligen säkert 20 långärmade tröjor som hon använt typ en gång. Detta måste ändras. De oanvända klänningarna kommer nästa vecka. Och kläder som vägras eller är för små läggs bort. Perfekt!

Pojkarna har ju storlek 104. Jag hade glömt hur länge man hade den. I en hel evighet typ. Det blir iaf inga mer kläder in denna storlek trots att de ha 10 centimeter kvar tills nästa. Kanske några extabyxor i sådana fall eftersom de går åt som smör i solsken på dagis.

Det var den här helgen det. Nu närmar det sig snart min New York resa. Tips på shopping, saker man skall köpa etc mottages gärna!

Ljuvliga lördag!

Kanske inte så ljuvlig start. Ett glas vatten i sängen. Den yngste sonen fick ett psykbryt kl 4 på morgonen. I min säng.

På förmiddagen var det Skogsknytte för pojkarna och Skogsmulle för Alma. Det snöade, men vi begav oss till respektive skog, mamman och pojkarna åt ett håll, pappan och Alma åt ett annat.

Kl 12 sammanstrålade vi hemma och tog en liten paus.

På eftermiddagen var det barnfest på mitt jobb. Hela familjen drog dit. Underhållning med Algot och Vilgot, fiskedamm, dans kring granen, fika, glass och godispåse. Pojkarna fick varsin helikopter och Alma fick ett spännande ägg som skall ligga i vatten och sedan kläcks det. Då får vi se vad som är innuti.

Algot och Vilgot var en hit. Barnen sjunger deras spex fortfarande.

Läggningen var dock inte så kul. En hysterisk 5,5 åring gör verkligen inte kvällen om man säger så. Tårar som sprutar för bagateller som verkar vara livsviktiga för överlevnad. Man behöver nog mycket tålamod för att ta sig igenom den här åldern.

fredag 13 januari 2012

Härliga helg!

Veckan började med en liten VAB. Edvin var lite hängig. Jag fick övertala de andra att stanna hemma. Vi hade en rätt okej dag. Vi återfann playdoh. Det var roligt i två timmar och vad de höll på. Jättebra! Fast man fick ju sanera efteråt.

Ikväll har vi haft eget fredagsmys eftersom pappan är på vift. Vi började med blodpudding. Och avslutade med kraschning av pepparkakshuset. Jag ville inte de skulle äta pepparkakan men vi plockade bort godiset. Det var mycket godis fast ett barn ville bara äta pepparkakan såklart... Läskigt.

Efter barnens läggdags firade jag med räkor. Efter det har jag haft allt inom räckhåll: Datorn, telefonen och TVn. Perfekt!

Nu är det dags att plocka ner adventsljusstakar och stjärnor. Det känns trist. Det kommer bli så mörkt och omysigt. Nu gäller det att piffa, kanske nya gardiner? Växter? Lampor? Mmm, vi får se vad som krävs för att överleva vintern.

Ute är det alldeles stjärnklart. Man ser alla stjärnbilderna riktigt riktigt tydligt. Det är en sådan här kväll man skall åka ut på landet och titta på stjärnorna. Vackert!

Imorgon skall A och E på sitt första kalas. Spännande, tycker de. De fyller också snart och vill gärna ha ett eget kalas. Vi får väl se men ett litet skall de väl få ha iaf. Men några 17 barn blir det inte!

söndag 8 januari 2012

What a day!

Mitt ena barn klippte sitt lejon. Nu har han ingen man längre. Sedan klippte han en apa tillhörande sin syster...

Mitt andra barn vägrade äta lunch. Köttbullar. Gallskrik.

Mitt tredje barn fick hysteriskt anfall på IKEA. Skrek om orättvisa och saker som hon MÅSTE göra. Tre gånger tror jag. På vägen hem storgrät hon för att detta inte var vägen hem och hon skulle aldrig se sitt skrivbord igen.

Känns skönt att börja jobba igen imorgon...

lördag 7 januari 2012

Jullov

Vi har varit lediga hela veckan (iaf jag och barnen). Det här har vi gjort:

Måndag:
Universeum. Pappa K var också med. Vi tittade på fiskar, tog en promenad i regnskogen och lekte i aktiviteterna. Anton och Edvin hittade en polisbil där man kunde sätta på ljusen själv. Den ockuperades av dessa starka och envisa bröder.
Man kunde springa en hinderbana och jämföra sitt lopp med en kackerlackas. Detta gjorde vi MÅNGA gånger och vi övade på att stå i kö. Till slut fattade de och slutade att trängas och stod fint på kö. De fick också prova att hänga på en vägg, som en fluga.
Alma tyckte bäst om en mekanisk häst som man kunde rida på.

Tisdag:
Hela förmiddagen lekte vi hemma och fixade lite. På eftermiddagen gick vi till en granne och dagiskompis till Anton och Edvin. Det var trevligt för mamman och kul för barnen.

Onsdag:
Hemma hela dagen. Barbiesarna skulle gå på bal. Vi kammade dem och letade fina kläder som de kunde ha på sig. Även de 5 Kenarna fick stylas upp. Pojkarna lekte att Kenarna skulle simmas och blev uppätna av hajar.
På eftermiddagen kom mormor, morfar, moster och Theo. Det var en lagom dag.

Torsdag:
Vi slappade hela dagen. Pappan jobbade halvdag. Mamman fick en paus och gjorde ett ärende.

Fredag:
Vi var på 4H-gården vid Kätilsröd. Tittade på hästar, söta små kaniner, getter och grisar. Barnen fick rida på ponnyriding. Det var tre olika stora hästar. Alma vågade inte rida på den största hästen, men det vågade Anton. Han är för modig för sitt eget bästa. Han bangar inte för nåt... Så Alma red på mellanhästen, Anton på en jättestor, Edvin övertalades till den lilla hästen. Han var lite rädd men mycket nöjd när det var över.

Nu är det bara helgen kvar sedan är det åter vardag med jobb och dagis. Det har varit härligt!

tisdag 3 januari 2012

God fortsättning!

Nyåret passerade inte helt obemärkt från vår sida. Vi firade med Pappa Ks Syster med familj. Vi åt ljuvlig 3-rätters middag, barnen lekte och vi sköt raketer.

Vi tittade på GP-fyrverkeriet men det var för dimmigt för att se något alls. Det bara smällde.

Nyårsdagen är den största slappardagen, då kollade vi bara på film. Både med och utan barn. Barnen tog en paus och ritade och klippte i papper som bara barn kan. Det ena barnet klippte även i sin Poptröja. Då blev mamman trött.

Nu är vi lediga (iaf mamman och barnen). Det är skönt men barnen är så arga ibland. Och bråkas och slåss. Självklart kommer de överrens också men det är i leken de förvillas när de bara leker tjuv/polis eller jage eller något annat som blir fysiskt i slutändan.

Efter lunch skall vi leka med en granne. Hoppas de skärper till sig då. Annars känns de som om man har tre vildbasar som bara springer runt och tjuter.

God fortsättning på det nya året! Hoppas det blir ett härligt år!