lördag 7 januari 2012

Jullov

Vi har varit lediga hela veckan (iaf jag och barnen). Det här har vi gjort:

Måndag:
Universeum. Pappa K var också med. Vi tittade på fiskar, tog en promenad i regnskogen och lekte i aktiviteterna. Anton och Edvin hittade en polisbil där man kunde sätta på ljusen själv. Den ockuperades av dessa starka och envisa bröder.
Man kunde springa en hinderbana och jämföra sitt lopp med en kackerlackas. Detta gjorde vi MÅNGA gånger och vi övade på att stå i kö. Till slut fattade de och slutade att trängas och stod fint på kö. De fick också prova att hänga på en vägg, som en fluga.
Alma tyckte bäst om en mekanisk häst som man kunde rida på.

Tisdag:
Hela förmiddagen lekte vi hemma och fixade lite. På eftermiddagen gick vi till en granne och dagiskompis till Anton och Edvin. Det var trevligt för mamman och kul för barnen.

Onsdag:
Hemma hela dagen. Barbiesarna skulle gå på bal. Vi kammade dem och letade fina kläder som de kunde ha på sig. Även de 5 Kenarna fick stylas upp. Pojkarna lekte att Kenarna skulle simmas och blev uppätna av hajar.
På eftermiddagen kom mormor, morfar, moster och Theo. Det var en lagom dag.

Torsdag:
Vi slappade hela dagen. Pappan jobbade halvdag. Mamman fick en paus och gjorde ett ärende.

Fredag:
Vi var på 4H-gården vid Kätilsröd. Tittade på hästar, söta små kaniner, getter och grisar. Barnen fick rida på ponnyriding. Det var tre olika stora hästar. Alma vågade inte rida på den största hästen, men det vågade Anton. Han är för modig för sitt eget bästa. Han bangar inte för nåt... Så Alma red på mellanhästen, Anton på en jättestor, Edvin övertalades till den lilla hästen. Han var lite rädd men mycket nöjd när det var över.

Nu är det bara helgen kvar sedan är det åter vardag med jobb och dagis. Det har varit härligt!

Inga kommentarer: