lördag 23 april 2011

Påskafton

Dagen börjar med ont i magen x 2. Innan kl 10 har två barn kräkts. Jippie! Efter lunch sov båda minst två timmar och vaknade fina sen. Dock inte så mycket aptit. Vi får se hur det utvecklar sig. Nummer 3 har mått bra och ätit mer än vanligt så där fanns aptiten iaf.

Vi har köpt en ny altangrupp. Mycket fint. Kankse kan ta en bild imorrn. Iaf i teak, 6 stolar och 2 m långt bord. Den gamla gruppen får flytta till bergsaltanen. Vilken jag och kompis M har invigt med ett glas rött i solnedgången. Finfint.

8 stycken fleecetröjor i strl 98/104 har vi också i den här familjen. Mycket intressant för vi behöver bara två, eller på sin höjd 4.

3 par gummistövlar köpte vi igår på maxi för 99 kr/styck. Likadana randiga.

En fin påskafton var det iaf. Nu får vi ser hur morgondagen yttrar sig. Helgen går alldeles för fort!

Tänk om det här vädret skulle stanna fram till sommaren nu. Och hålla i sig till september. Då skulle nog det vara värt den där långa långa vintern. Men bara om det blir så förstås. Håller tummarna!

Längtar redan till min 6 veckor långa semester i sommar...

fredag 22 april 2011

Bläckfiskmamman

Ibland önskar jag att jag hade 4 par armar. Jisses vad grejer man skulle klarat av samtidigt!

Förra helgen var totalt fullbokad och jag hann inte ens hälften av alla mina tvättar. Vilket gör att det är totalt kaos i tvättstugan. Vinterkläder blandat med vanlig tvätt. Minst 40 par vantar och mössor. Jag tog hem alla kläder från dagis för att tvätta dem och prova om de fortfarande passar. Handukar och lakan. You name it and du kommer hitta det i min tvättstuga.

Edvins stövlar på dagis verkar bortsprugna. Almas mössa försvann för andra veckan i rad. Hoppas den återfinns. Mamman kommer gråta annars för det var en fin mössa...

Anton åkte bobbycar och 10 minuter senare var han ett par skor fattigare. Tur att vi tog de där billiga med dålig kvalitet då...

Edvin åker mest på sin trehjuling.

Springcyklarna har inga trampor :-(

Tillsammans med grannens jämngamla huliban har de bobbycarsrace ner för gatan. Om ni vet hur en bobbycar låter på asfalt så kan ni tänka er. Man får bara åka mellan Grahams hus och grannens soptunna. Yeah right. Jag tror vi saknar 4 stycken öron också...

Alma har ramlat två gånger idag. Ett sår på armbågen. Ett på knäna. Plus att hon blev fälld av en vuxen på Ica Maxi.

Det finns hajar också. I havet. Och de bits och då kommer det blooood! Och om bebishajen bits kommer det litelitebebisblod.

Studsmattan är snart uppe. Edvin och jag sopade sand i lekstugan.

Känner mig väldigt nöjd över att alla barnen redan har sommarsandaler inhandlade och färdiga att använda. För en gångs skull inget vänta till sista minuten och ta det som inte blivit sålt.

Imorgon blir det påskägg för snälla barn. Det blir nog bra. Och mamman skall försöka hinna nåt av sina 1800 projekt som rullar i hjärnan någonstans...

Vi har det härligt med sol och långhelg!

Glad Påsk önskar hela familjen!

söndag 10 april 2011

Back from holiday

Alma och jag har varit i Wien i veckan. Åkte på måndagen och kom hem på fredagen. Härligt, härligt. Det var jättekul att träffa våra kompisar J med familj. Det var kul att se staden, precis som vi minns den (jag då, Alma minns inte så mycket). Det var skönt vårväder. Två dagar lite mul/sol/regn med ändå varmt. På torsdagen slog det till med sommarvärme och en stor lysande sol.

I helgen var det barnmarknad i Torslanda. Jag säljer som vanligt lite kläder, får se om det blir sålt. Igår var vi ute i trädgården. Jag fixade lite i min rabatt. Barnen lekte. Gatan är sopad och nu kan vi cykla. Pojkarna är nog lite besvikna på sina springcyklar eftersom de inte lärt sig hantera dem ännu. Men det blir nog bra. Almas stödhjul skall komma av och hon skall lära sig cykla.

Undra om man kan byta ut overallen nu? Vad skall barnen ha för skor? Svåra svåra frågor...

söndag 3 april 2011

(nästan) En femårings fundering

Alma: Jag skulle vilja se en död katt.
Mamman: Varför då?
Alma: Ja, jag förstår ju att skinnet åker upp till himlen men jag vill se skelettet.
Mamman: Hmm, fast riktigt så är det ju inte... Skinnet åker inte upp till himlen. Man får begrava hela katten i jorden och sedan efter en lååång tid blir allting till jord.
Alma: Skelettet också? (med besviken röst)

På parkeringsplatsen. Mamman kör igenom rutorna sådär käckt så att man bara kan köra rätt ut sen.
Alma: Vad perfekt mamma!
Mamman: Tycker du?
Alma: Nu kan du bara köra rätt ut sedan när vi skall åka! Så slipper du backa!

Min pussgurka! Bara min min min!

Söndagsmorgon

Regnet smattrar mot takfönstrena. Barnen sitter framför morgontv och uppenbarligen är det något jättebra som Specialagenten Ozo eller nåt för det är helt tyst. Själv läser jag tidningen och dricker en kopp tv. Lugnt och sansat. Och det är bra för bara en kvart senare bryter kaoset ut.

Alla barnen skall ta fram flingorna ur skåpet. Alla tre skriker. Lösningen blir att sätta in den igen så nästa unge får sin chans. God! Samma visa när grejerna skall ut hur kylskåpet. Till slut sitter de runt bordet och skriker fortfarande. För lite flingor, för mycket yoghurt. Anton har tagit min plats. Stolen är inte inflyttad. En fryser. En fryser inte. En har fått fel färg på skålen. Massa problem tydligen.

Till slut löstes problemen för två barn men det tredje får nu ett utbrott. Gråter och gråter. Allt är fel och inget är rätt. Han vet inte ens vad han vill.

10 minuter senare har alla barnen en macka och nyponsoppa i glaset. Tystnaden sänker sig och jag vet att det är bäst att ta vara på den för om 10 minuter kan det vara kaos igen.