söndag 12 juni 2011

Astrid Lindgrens Värld

På vägen hem från dopet var vi en avstickare till Astrid Lindgrens Värld. Helt klart värt ett besök. Barnen älskade det. Vädret var jättefint och det var inte för mycket folk. Och alla "attraktioner" var öppna med skådespelare osv. Vi kollade på Pippi och klättrade i hennes hus och i båten. Pojkarna var lite rädda när poliserna kom och skulle hämta Pippi men det gick bra ändå. Det var värre när vi kollade på Emil och han gjorde ett bus och pappan jagade honom till snickarboa. Precis när Edvin höll på att stänga/öppna dörren dit för det var ju tydligen jätteskojigt. Då började han gråta. Och Anton var också rädd när pappan rät till.

Det finns massa små hus som man kan gå in i och kolla (Kajsa Kavats, Lotta på bråkmakaregatan etc). "Här bor jag" säger Edvin och är nästan omöjlig att få därifrån.

Vi åt pannkaksbuffé (rätt prisvärd faktiskt). Hur många pannkakor som helst och dricka. På pannkakorna var det 3 sorters sylt, grädde, strössel (?), chokladtopping. Hur kladdigt som helst också. Och fina blåbärsfläckar på alla kläder.

Karlssons hus var skojigt med en massa rutschbanor. Och Nils Karlssons Pyssling med jättestora möbler.

Det var en trevlig dag och det finns hur mycket som helst att kolla på.









Inga kommentarer: