måndag 24 augusti 2009

Första arbetsdagen

Anton feber. Rinnande snuva. Hosta. Ett öga som ser skumt ut. Lockarna åt alla håll efter håret som klibbat i pannan. Min lilla puttesnutte. Edvin kommer väl få samma om cirkus 3 dagar. Fast han får väl den värre varianten med hosta och svår andning. Alma klarar sig kanske, hon är en friskus.

Mormor och morfar ställde upp. Tog hand om båda små pojkarna och plockade upp syrran på dagis. De kommer imorrn också. Sen får vi se.

Alma fick Malins gamla Barbiebil idag. I den satt en Brandon-Ken (ja Brandon från 90210) och en naken Barbie med jättefin håruppsättning. Wow, men jag tycker nog de borde ha kläder på sig. Även om det verkar vara det roligaste att alltid ta av alla kläderna (ja nallar, dockor, barbies etc) så är det nog dags att leta upp den där barbieväskan så den fina barbien kan få lite kläder...

fredag 21 augusti 2009

Sista dagen

Idag är det min sista dag på mammaledigheten. På måndag börjar jag jobba. Heltid. Efter 3 års uppehåll.

Istället för softa livet utan direkta tider att passa skall vi nu pussla med lämning och hämtning samt se till att man får ihop sina timmar på jobbet. Intressant. Spännande kanske. Lite läskigt.

Man får hitta en ny sida av sig själv. Den gamla jobbsidan är ute, och en ny måste framträda. En som fattar att man måste lämna jobbet vid ett visst klockslag för att hinna hämta på dagis och man kan inte ha "jag skall bara"-attityden längre.

Nya rutiner i hemmet om tvätt, städ och sånt skall ordnas. Undra när man skall tvätta egentligen? Vi har hur mycket tvätt som helst. Aldrig är det man skall ha på sig rent heller. Skumt. Om inte barnen skall behöva ha 7 extra outfits så måste det ju funka.

Själv unnade jag mig två nya toppar häromdagen och en allround cardigan i svart. Egentligen är inte svart min färg (enligt färgkartan), men jag tycker det är praktiskt och har saknat en svart typ cardigan. En kofta med knappar alltså. Jag funderar att köpa en likadan i en vinrödlilafärg. Det är iaf min färg. Helst vill jag ha den i plommonlila. Det är min favoritfärg. Jag köpte två bhar också, som satt jätteskönt. Annars har jag inte så mycket jobbkläder. Om man inte skall ha samma på sig varje vecka...

tisdag 18 augusti 2009

Dagisbarn

Idag fick jag lämna Anton och Edvin på dagis. 9-12 inklusive lunch. Jag sade Hejdå, Edvin tittade på mig som om han inte fattade vad som pågick. Jag snabbade mig ut och gick hem.

Efter en timme ringde jag för att kolla hur det gick. De hade inte gråtit nåt alls. När jag hämtade dem kl 12 hade de ätit 2 stora portioner. Edvin hade varit i sitt esse och spexat runt.

Då kanske det är bra då :-) Skönt om det skulle vara såhär att de gillar sitt dagis och inte gråter när man lämnar dem. Nu återstår imorrn att se hur det går då.

Efteråt tog vi en promenad. Tänkte de kunde sova i vagnen. Jadå, de somnade sött och nu har de sovit i en timma (givetvis kommer de vakna nu eftersom jag skriver om det menmen).

Kl 16 skall vi hämta Alma på sitt dagis.

Vårdval

Öppnade precis min post om val av vårdcentral. Som rekommendation har jag fått vårdcentralen på Tjörn. Jaha, det var ju precis i mitt närområde. Rekommendationen kan vara den vårdcentral som ligger närmast, som man besökt minst 3 gånger eller som man tidigare har valt. Javisst, jag besökte visst Tjörns vårdcentral 3 gånger för ett år sedan innan vi flyttade hit.

Öppnar mina barns kuvert. 2 av 3 barn har också blivit rekommenderade till Tjörns vårdcentral. Jaha. Hur många besök hos BVC här har vi inte gjort under det senaste året? Och Edvin då som varit hos läkaren både här och där? Varför räknas inte detta in?

Så nu måste vi välja. Eftersom vi kan ju inte stå kvar på Tjörn som det nu blir automatiskt ifall vi inte väljer...

söndag 16 augusti 2009

Helgens äventyr

I fredags hade vi kompisar på en liten grillfest. Det var jättetrevligt och kändes nästan som förr, ja då man var utan barn och kunde ha grillfester jämnt. Barnen skötte sig jättebra och det var inget gnäll även om det blev sent för dem.

Dagen efter var seg. Mest för att vi gått och lagt oss vid 1 och en viss Anton vaknade 5... Sen är man ju lite ovan av att dricka drinkar och vin också menmen...

På lördagen var Alma bjuden på barnkalas. Det var roligt. Barnen leker bra ihop fast i slutet sprang de runt nakna och skrek "Vi är nakna!". Jätteskoj, för en treåring iaf..

Idag söndag skall jag göra ordning alla tillbehör som måste med till dagis och namna dem så kanske de inte kommer bort...

Det är bra att gäster då får man tvinga sig själv att städa. Min kompis Catarina sov över så då var vi tvungna att rensa lite i skräprummet. Mycket bra, nu går det att komma in där :-)

Nu väntar en tvätthög på mig. Have fun!

onsdag 12 augusti 2009

Dagis

Nu håller vi på med dagisinskolningar. Alma är klar och älskar sitt dagis. Henne säger man bara hejdå till och sen får man gå. Hon är en sån duktig tjej.

Pojkarna är inne på sin tredje dag idag. Anton är nyfiken och springer runt och klättrar och snor de andra barnens grejer. Han blir säkert jättepopulär där... Edvin gillar inte alls barnen, fröknarna eller nåt. Han gillar inte att det blir hög ljudnivå. Han gillar inte när fröknarna vill ta kontakt och leka med honom. Han vill bara vara hos pappa. Ja, han är en pappegris just nu. Det är ok om han får leka själv i ett rum, då är han glad. Och utomhus förstås. Det älskar han, då får tom fröknarna leka med honom.

Nästa vecka skall de vara där själva 9-12, hur skall det gå? Mitt hjärta kommer ju dö om de blir hysteriska när man skall gå och lämna dem till, ja faktiskt FRÄMLINGAR. Det ordnar sig säger fröknarna, det kommer fungera sen. Och mitt mammahjärta bara håller på att brista för den där lille Edvins skull...

torsdag 6 augusti 2009

Sjuka igen

Också kom febern. Anton först. Efter fästingen trodde man ju att han var dödsjuk men han har repat sig nu. Snuvan kom senare. Edvin har feber nu. Och snuva. Och hosta. Nu är hans förkylningsastma i full blom. Stackarn. Vad gör man om inte medicinen hjälper?

Inte för att det har märkts att de har haft närmare 40 graders feber. De är lika energiska ändå. Ta det lugnt finns nog inte i deras värld.

Nu får vi se om de blir friska tills på måndag då de börjar dagis. Känns inte bra att ha kasst immunförsvar inför dagis. Jag är livrädd för svininfluensan. För Edvins skull. Han är ju så känslig med sin astma.

Igår hände nåt skumt.
Anton kom ut i köket helt blodig i ansiktet och på kläderna. Det bara rann blod från näsan. Han blev jättearg när man ville ta bort det och det hjälpte inte att han andades med näsan så att blodet sprutade. Fick lägga honom på skötbordet och försöka roa honom där medan blodet stillade sig. Då tittar vi på Edvin. Även han helt blodig. Näsblod där också. Och det började när de satt stilla på golvet och läste en bok. De hade inte ramlat eller bråkat eller nåt.