onsdag 12 augusti 2009

Dagis

Nu håller vi på med dagisinskolningar. Alma är klar och älskar sitt dagis. Henne säger man bara hejdå till och sen får man gå. Hon är en sån duktig tjej.

Pojkarna är inne på sin tredje dag idag. Anton är nyfiken och springer runt och klättrar och snor de andra barnens grejer. Han blir säkert jättepopulär där... Edvin gillar inte alls barnen, fröknarna eller nåt. Han gillar inte att det blir hög ljudnivå. Han gillar inte när fröknarna vill ta kontakt och leka med honom. Han vill bara vara hos pappa. Ja, han är en pappegris just nu. Det är ok om han får leka själv i ett rum, då är han glad. Och utomhus förstås. Det älskar han, då får tom fröknarna leka med honom.

Nästa vecka skall de vara där själva 9-12, hur skall det gå? Mitt hjärta kommer ju dö om de blir hysteriska när man skall gå och lämna dem till, ja faktiskt FRÄMLINGAR. Det ordnar sig säger fröknarna, det kommer fungera sen. Och mitt mammahjärta bara håller på att brista för den där lille Edvins skull...

2 kommentarer:

Linda sa...

så jobbigt, cecilia! edvin är en känslig filur. kanske han behöver någon extra dags inskolning? eller så blir det mycket lättare när mamma eller pappa gått?

Lindas trädgårdsblogg sa...

Ja, han behöver nog bara lite mer tid! Det är klart att det här är nytt och främmande för dem. Hoppas det känns bättre snart.