fredag 20 april 2007

Förkylningar

Både Alma och jag är förkylda. Snorar och nyser hela tiden. Jag funderar just på om små barn kan vara pollenallergiker men jag vet inte. Får se om hennes snorande slutar inom rimlig tid eller ej. Iaf så bråkar vi ca en gång i kvarten för det är så ofta man måste snyta hennes lilla näsa och detta gillas inte. Att torka ansiktet över huvudtaget är ju det värsta som finns.

Hon börjar stå utan stöd oxå nu. Inte så länge men hon släpper taget och står i några sekunder sedan sätter hon sig på huk innan hon tappar balansen. Hur söt som helst. Och så har hon lärt sig att prutta med munnen, speciellt med mat. Då kan det flyga lite hit och dit.

Äntligen så säger hon mamamamamama oxå och inte bara papapapa... :-)

Annars är det fint väder, kanske lite blåsigt men rätt hyfsat. Idag har jag tvättat. Det är en stor utmaning nuförtiden, att se om alla fläckar försvinner. Har testat en ny metod idag, får väl se om den hjälper är lite skeptisk. Tur att hon skall upp till nästa storlek snart så hon slipper sina fläckiga kläder. Fast mina då??

Helg igen är det oxå. SKÖNT! Kanske kan vi installera bilbarnstolen nu då och köpa mera blommor till balkongen. Hoppas det blir fint väder så att vi kan grilla. Kay satsar stenhårt på att bli grillkungen. Ni vet som han som är på tv ibland...

Trevlig helg!

Kram

torsdag 12 april 2007

Vardag igen

Påsken kom och gick rasande fort. Charlotte och David var här på besök och vi hade det väldigt trevligt. Svårt dock att veta vad alla vill se och göra när man de kommer men det ger väl sig. De verkade väldigt nöjda iaf.

Solen har iaf kommit och det har blivit lite varmare. Inte shorts och linne-varmt men lagom vårigt. Sirenerna har slagit ut, men ingen skolavslutning i sikte. Känns lite skumt.

Jag har blivit besatt av hudvårdsprodukter. Det finns så många här (ja i Sverige oxå) och jag kan stå och titta på dem i timmar :-) Först tittar jag och väljer barnmat sen går jag till hudavdelningen och kollar på smink, hudkrämer, hårprodukter osv. Ja, de är i samma affär. Här har man hygienprodukter, tvättmedel och städprodukter, barnprodukter och hund- och kattmat i samma affär. Och det finns flera liknande, så ibland går jag in i alla bara för att stå och klämma. Sen drabbas jag av beslutsångest och går tomhänt hem, förutom de obligatoriska 10 burkarna barnmat då förstås...

Vissa roar sig lätt, jag vet....

Mitt andra intresse är att titta på barnkläder på tex HM. Jag köper nästan aldrig nåt för jag kan aldrig bestämma mig för färg, storlek, användbarhet osv... Just nu har vi ju jättemycket storlek 74 kläder och jag får inte köpa mer sådana, men ännu kan jag inte med att köpa storlek 80 för tänk om hon aldrig kommer dit. Och varför skulle hon inte det?? Hon kommer väl inte hoppa över en storlek lixom... Oh well, i-landsproblem jag vet...

Dessutom är hon redan 74 lång så jag menar 80 är ju på väg... Men så vet man ju inte vad hon vill ha på sig och när börjar egentligen sommaren här?

Jaja... Igår hade jag migrän. Usch vad jag avskyr det. Den sitter lixom i pannan och går ner bakom ögat, in i käken och tänderna och ner i nacken... Illa som sjutton mår man och helst vill jag bara ligga i ett mörkt kallt rum med en våt handuk för ögonen. Men det funkar inte med en bebis som vill ha uppmärksamhet eller kollar och pillar på allt hon får syn på så jag får stå ut ändå...

Idag är det iaf bättre. Almisen sover just nu och sen när hon vaknar skall hon väl äta IGEN och sen kan vi gå ut en sväng. Har redan en tvättmaskin och diskmaskin på gång. Tvätten tar aldrig slut, det är nästan en tvätt om dagen nuförtiden. Nu kan man förstå stora familjer, vi är ju ändå bara tre och har tvätt överallt, ren som smutsig. Tänk då att ha 3 barn eller 4? Och tänk när 3 personer i en familj tränar 3 gånger i veckan, på olika dagar. Inte så konstigt att hemmafru kan vara ett heltidsjobb eller hur?

Fast jag är väl inte den mesta effektivaste "hemmamamman" direkt (oj vad många mmm det blev). Lite lat är jag oxå eller rätt så mycket, men det är iaf ingen som mår dåligt i min familj :-)

Ja, idag skulle jag nog kunna skriva om alla möjliga saker just bara för att jag har miljontals hemmabestyr att göra som jag vill slippa. Kanske kan tänka på det där med städtant ändå?

Nejnejnej. Det räcker ju med mig bara jag tar mig i kragen och gör saker och ting. Nästa gång skall jag rapportera om vad som blivit gjort. Men nu skall jag njuta lite av Almas sömn och kamma håret i fred.

Kramkram

torsdag 5 april 2007

Almas favoritlekar

1. Krypa under höga rop och skratt till toaletten så fort den dörren är öppen. Så skojigt där inne med blått golv, alltid papper att prassla med och spännande rengöringsflaskor.

2. Krypa under höga rop och skratt till diskmaskinen så fort mamma eller pappa öppnar den för att ta ut eller in saker. Perfekt höjd att stå och hoppa vid, spännande korgar som går att dra ut och så smakar det gott också.

3. Sortera och smaka på tvätt, ren som smutsig. Dra med sig en tröja, strumpa eller byxor genom hela lägenheten, helst bärandes i munnen. Mycket skojigt. Även titta på tvättmaskinen är ganska roande numera.

Glad Påsk på er!

onsdag 4 april 2007

Mitt i veckan

Så är det onsdag. Ingen barngrupp denna veckan, väldigt trist. Och min mammakompis har åkt till Sverige och kommer inte tillbaka förrän i maj. Imorrn däremot skall jag träffa babyklubben men det är bara sådär halvkul.

Igår promenerade jag och Alma i Pratern. Det är en megastor park med massvis av grönt, aktiviteter, folk, caféer etc. Jag solade mitt bleka ansikte lite grann medan Alma sov i sin vagn.
Massvis av lekplatser för små och stora barn finns där. Skateboardramper, bmxbanor, klätterställningar, ja det mesta. Österrikarna verkar vilja motionera mycket, joggar, cyklar, rollerbladar, spelar boll etc. Och så har de en anlagd damm med sköldpaddor i. Annars kan man promenera längs Donaukanal, då kan man få se lite båtar oxå, och vågor. Nästan som hemma - not. Sen finns ju riktiga Donau förstås, hur bred som helst. Det finns en liten anlagd ö som heter Donau insel, där kan man oxå promenera och göra aktiviteter. Sen har de Alte Donau, där kan man bada och det finns en massa badområden med pooler, det är ju dock lite tidigt för sånt ännu.

Annars är det sådär idag, grått och kallt igen.

Kram

måndag 2 april 2007

Redan april

Ojojoj, va dålig jag är på att blogga. Jag var mycket bättre på att skriva dagboken på lunarstorm förr i tiden. Jag får väl bättra mig. Det är bara det att så fort jag skall sätta mig mer så är det nån som kräver min uppmärksamhet...

Iaf så är Alma bra igen. Det var nog tänderna som gjorde henne helt kass, + den där omtalande 8-månaderskrisen. Det har iaf hållt på från och till i hela mars, hon utvecklas väl så att hon blir helt ångestfylld eller nåt. Mamma är iaf bäst i världen och allra bäst om man får hänga och klänga på henne hela tiden.

Alma kryper riktigt fint nu och försvinner in i olika rum och kolla på olika saker. Man får lyssna efter henne och när hon blir lite väl tyst får man kolla läget... Hon ställer sig upp överallt, mot väggar, stolar, bord etc. Hon pillar på allt. Och slickar fortfaranade men hennes bästa kompis är numera nappen och då är det svårt att slicka på saker när munnen redan är upptagen så att säga.

Aprilmånad kom med sol iaf. Skönt. Vi har planterat lite blommor på balkongen och tagit fram utemöbler. Vi har tom premiärgrillat. Gott.

I fredags lekte jag perfekta hemmafrun. Jag dammsög, dammade, moppade och tog hand om mitt barn samtidigt. Plus att jag förberedde middagen. Wow huh? Verkligen imponerad, synd så var det bara en dag, inget som håller i längden. Dock behöver fönstrena tvättas så det kanske är nästa tema för den perfekta hemmafrun?

Nu är det väl dags för matning igen. Tycker hon äter hela tiden, eller iaf att man skall passa mattiden. Sen får vi gå ut en sväng och förhoppningsvis tar hon sig en slummer, och sen blir det väl mat igen... Enformigt, inte alls... ;-)

Kramkram

Skall väl försöka blogga lite mera, jag har en massa idéer att skriva om, men jag tappar bort dem såfort jag sätter mig vid datorn...