tisdag 31 maj 2011

London

Askmolnet försvann och vi åkte till London. Utan barn. I fyra dagar. London is THE place liksom. Här finns så mycket! Man behöver inte sakna nåt alls. Det enda dåliga var regnet, som cats and dogs liksom. Vi åkte dubbelbuss. Träden vid gatan hade liksom klippts till för att passa bussarna. Massa folk att titta på, dock kändes det som om de flesta hade en karta i handen precis som vi.

Vi hann med massor. Museum (som var gratis), turistande, shopping och massa mer.

Härligt att bara vara och kunna välja när, var och hur man vill göra det man känner för.

Det fanns jättefina barnkläder i massa olika färger (inte blått och rosa som det är här), mycket mer att välja på även för killar. Gjorde en del fynd så jag är nöjd!

Nu är vi hemma igen och kort vecka står för dörren. Nice!

måndag 23 maj 2011

Helgen som försvann

i ett askmoln...

Pojkarna gjorde premiär på barnleklandet på Ikea. Modigt trappade de efter sin syster. Anton var väl inga problem, Edvin traskade efter.

Anton gjorde premiär i kalsonger. Inte första gången men första gången med intresse. Japp, han gick på toaletten helt själv, torkade sig och tog sig ett klistermärke (vilket är priset för att lyckas på pottan). Kissade han ner sig bytte han kalsongerna helt själv till ett par nya. Duktigt. Kanske äntligen är på gång då. Edvin är också duktig fast lite mer svårflörtad. Helt klart kommer man få spendera mycket tid i badrummet numera...

Annars inget nytt. Var en snabbvisit i Stockholm förra veckan på arbetsmöte. Trist att bara åka fram och tillbaka, nästa gång skall det finnas plats för shopping också!

Jag klarade min ITIL-cert! Jag gick ju en kurs för några veckor sedan som slutade med ett prov för certifiering. Jag klarade mig! Och det kändes verkligen som ett misslyckande efteråt då det verkligen var svåra frågor men nä, I did it *görDoraUtforskardansen*

*tjingeling*

fredag 13 maj 2011

Studiedag

Idag hade barnen studiedag och vi var hemma ihop. Är helt slut efter att ha spenderat hela dagen med mina barn.

Vi började med frukost innan vi begav oss till Torslanda Torg. På schemat stod röstning, apoteket, presentinköp och hemköp. De var jätteduktiga vid röstningen. Tre små ljus faktiskt. De andra aktiviteterna gick ok, dock inte felfritt.

Sedan började det regna. Då åkte vi hem och åt picknick-lunch. Efter lunchen åkte vi till Slottskogen för att titta på djur.
Jag tog en enkelvagn med ståbräda med mig. I alla uppförsbackar fick de gå. Det gick bra. Vi såg en del djur men mest var det tomt i hagarna, inte på barnens zoo förstås men  i de andra högst upp på berget. Vi fick iaf se en älg vifta på öronen. Massa getter med barn och får. En påfågel förföljde oss och verkade vilja komma med oss hem. Hos sälarna hade de tömt hela dammen.

Sedan åkte vi hem och hade bobbycarrace på gatan.

Vi var alla väldigt trötta och barnen bara bråkade. Nu sover de iaf sött. Anton har en utvecklingsfas och skall absolut inte sova....

onsdag 11 maj 2011

Konstaterande

Igår åt två grannar middag på altanen. Fil och flingor. Nu behöver vi inte ha dåligt samvete för det händer ibland. När man inte orkar.

Alma hade fått ett par fina sandaler. Som är helt bortblåsta. Jag tror snart inte att jag köpt några. Var är det där käcka stället jag skulle förvara dessa skor på?

När mormorn varit här är det alltid så fint i köket.

Sista dagen på simskolan och ett nytt märke togs. Tydligen för hopp från kanten?

Nu väntar jag på Greys. Barnen sover och pappan är på äventyr. Kvar blir en trött mamma som har kvällen för sig själv. Hoppas jag håller mig vaken i reklamerna.

måndag 9 maj 2011

Storasyster

Alma är en riktigt fin storayster åt sina "pojkar". Igår tex när hon hade varit på kalas och fått godispåse så delar hon godiset med pojkarna trots att hon inte behöver. När det bara fanns två platser lediga på åkgrejerna vid Ica så gav hon upp sin plats till förmån av en pojke. Hon hjälper dem och hittar på lekar som de kan leka ihop. Hon är nog världens bästa stora syrra helt enkelt.

Anton bråkade vid läggdags idag. Fick många tillsägelser och till slut kommer inte tomten detta året. Pojkarna pratar med varandra och Edvin pratar om tomten.
Anton: Mamma sa att tomten inte kommer till mig.
Edvin: Jag kan skriva upp dig på min lista. Och ha tomteluva på mig.

Så gullungen Edvin kanske är världens snällast brorsa? Anton fortsatte att bråka...

söndag 8 maj 2011

Cykla

Jag har ju glömt!

Alma kan cykla utan stödhjul! Förra helgen köpte vi en sådan där stång att hålla i när man tar bort stödhjulen. Den passade inte :-( Och då hade vi redan tagit bort stödhjulen så vi lät henna testa ändå. Hon kunde ju redan. Pappan sprang och höll i någon timme och sedan hade hon knäckt koden. Nu startar hon alldeles själv och övar så bra.

Hon är allt ett riktigt A-barn den här söta älsklingsflickan!

Hemma

Igår var vi hemma hela dagen. Barnen cyklade och lekte på gatan. Jag planterade några kryddor och blommor. Krattade lite löv. Pappan tvättade utemöbler. En skön dag i solen i trädgården. Vi gick en promenad så pojkarna kunde sova en stund. De vaknade 5 på morgonen och då blir det lite gnälligt framåt dagen. Speciellt Edvin brukar be om att få sova.

Sedan lekte vi lite till och gick inte in förrän kl 19 då middagen var klar.

Idag skall Alma på kalas hos en kompis. Vad vi andra skall göra vet jag ej. Anton behöver dock ett par skor. Hans andra har mött en bobby car och har nu stora hål på sidan.

Först är det iaf frukost som står på schemat!

lördag 7 maj 2011

Sköna maj!

Förutom att det faktiskt snöade häromdagen så är det skönt att maj är här och värmen med den. Alma är redan redo med trekvartsbyxor och blir sur varje dag som jag säger att det är för kallt, ta på dig ett par LÅNGA byxor.

Edvins första ord varje dag är "Jag vill gå ut", "Kan vi äta frukost ute", "När skall vi gåt ut". Han vill aldrig komma in om kvällen utan bara vara ute.

Vi smider trädgårdplaner och skall måla om huset.

Det är grönt och fint ute. Maj är härlig helt enkelt.

Vad som inte är härligt är planeringen på barnens förskola. Föräldrarna fick träffa skolledningen på ett möte häromdagen. Inte så mycket svar där inte. Hoppas vår oro gick fram. Att vi får en plan till oss. Oavsett så kommer det vara kaosartat några år för det är alltid någon grupp som kommer i kläm. Och någons planering som inte kommer funka. Väldigt dålig och irriterande. Det är barn vi pratar om, barn som skyfflas runt i för stora grupper. Barn som byter lokaler och pedagoger titt som tätt. Barn som inte kommer få plats i lokalerna.

Än värre när jag läser dagens GP. I januari var det en bilolycka där en mamma dog och en 2 månaders baby skadades svårt. Och pappan blir inte godkänd som vårdnadshavare för sitt barn? Så mitt i sorgen, tragedin, oron får han dels ekonomiska bekymmer då han inte har rätt till barnbidrag, föräldrapenning osv för att de inte hunnit fylla i ett papper som säger att han är pappan. Fine. Men kan man inte skynda på ett sådant här ärende då? Ta ett DNA-prov bevisa att han är pappan så han kan gå vidare. Det borde räcka med en vecka och inte flera månader. Hoppas verkligen det löser sig för honom men det är mycket sorgligt att samhället inte ställer upp när sådant här händer.