lördag 7 maj 2011

Sköna maj!

Förutom att det faktiskt snöade häromdagen så är det skönt att maj är här och värmen med den. Alma är redan redo med trekvartsbyxor och blir sur varje dag som jag säger att det är för kallt, ta på dig ett par LÅNGA byxor.

Edvins första ord varje dag är "Jag vill gå ut", "Kan vi äta frukost ute", "När skall vi gåt ut". Han vill aldrig komma in om kvällen utan bara vara ute.

Vi smider trädgårdplaner och skall måla om huset.

Det är grönt och fint ute. Maj är härlig helt enkelt.

Vad som inte är härligt är planeringen på barnens förskola. Föräldrarna fick träffa skolledningen på ett möte häromdagen. Inte så mycket svar där inte. Hoppas vår oro gick fram. Att vi får en plan till oss. Oavsett så kommer det vara kaosartat några år för det är alltid någon grupp som kommer i kläm. Och någons planering som inte kommer funka. Väldigt dålig och irriterande. Det är barn vi pratar om, barn som skyfflas runt i för stora grupper. Barn som byter lokaler och pedagoger titt som tätt. Barn som inte kommer få plats i lokalerna.

Än värre när jag läser dagens GP. I januari var det en bilolycka där en mamma dog och en 2 månaders baby skadades svårt. Och pappan blir inte godkänd som vårdnadshavare för sitt barn? Så mitt i sorgen, tragedin, oron får han dels ekonomiska bekymmer då han inte har rätt till barnbidrag, föräldrapenning osv för att de inte hunnit fylla i ett papper som säger att han är pappan. Fine. Men kan man inte skynda på ett sådant här ärende då? Ta ett DNA-prov bevisa att han är pappan så han kan gå vidare. Det borde räcka med en vecka och inte flera månader. Hoppas verkligen det löser sig för honom men det är mycket sorgligt att samhället inte ställer upp när sådant här händer.

Inga kommentarer: