torsdag 25 januari 2007

Kaaalllltttt

Idag är det jättekallt ute. Det blev en snabb promenad med Almisen sen gick vi in igen *brrr*

Igår var en bra dag. Först var vi på föräldragruppen i svenska kyrkan. Där finns flera trevliga personer och det är skönt att prata svenska. Alma gillar sångerna och lekarna också. Sen efteråt hade jag sällskap med en mamma ner på stan. Hon tipsade mig om massa saker och jag lärde mig flera nyheter. Efter det handlade jag lite på rean till Alma på HM och då var det en svensk expedit som pratade svenska med mig. Lyckan var gjord. På HM har de typ öppet köp som hemma, det har de inte i de andra affärerna.

Dom har fasta här precis som hemma (undra hur många det är som utövar det här?) fast på Fettisdagen äter de inte semla utan en typ äpplemunk, ni vet en rund sak med puder på toppen och äpple i mitten. Fast de har andra fyllningar här, aprikos verkar vara populärt.

Alma mår bra. Hon ålar sig fram i rasande fart. Man kan nästan locka på henne som en hund. Speciellt gillar hon en bjällra som jag brukar kalla på henne med. Hon kommer som ett skott. Hon babblar oxå, genom nappen, blllrrrrr, låter det. Också kan hon säga hejhej och vinka :-) Nyss ramlade hon när hon satt så hon sitter inte helt 100 ännu...

Hoppsihoppsi!

Kramkram

måndag 22 januari 2007

Grå måndag

Idag är det grått ute, men man skall väl inte klaga. Förra året vid den här tiden var det 20 grader kallt här *brrrrr* Och inte har det varit några översvämmningar eller regn som hemma. Oxå skönt juh. Ingen Per heller. Fast det var en storm här förra veckan och det blåste jätteläskigt men nu verkar den ha gått över.

I Österrike dubbar man alla tvprogram till tyska. Och om det tex är en intervju med en engelsk person så översätter de detta oxå, då hör man dock lite engelska i bakgrunden. Vi har typ 100, kanaler och då kunde man tänka sig att en del är på engelska men nope, kanske 4 engelska kanaler allt som allt och då är det ju bara nyheter på BBC world och CNN. Har sett lite på BBC prime, engelska program där de leta hus till folk. Tur att man inte bor i England för där är husen jättekonstiga, typ som här i Österrike.

Annars ser jag på ett idolliknande program. I Österrike heter det Starmania, mycket bra. Det finns i Tyskland oxå Deutsland suche ein Superstar (eller nåt sånt) och igår hittade jag det på en Schweizisk kanal, Musicstar hette det där. Spännande va? Verkligen. Ja det är ju förstår olika medverkare i alla kanalerna om ni inte förstod det. Det roligast är ju som vanligt när man får se uttagningarna :-)

Kulturkrock: Toapapper finns i olika färger (grönt, blått, rosa, gult) och luktar olika dofter. Jag valde dock vitt, luktfritt. Precis som hemma ;-)

Sen är det vanligt med parkeringar för kvinnor! Va tyckte jag först men det är tydligen parkeringar med extra mycket ljus och nära ingångar så man inte skall vara rädd på svarta parkeringsplatser och i parkeringshus. Fint va?

Oh well, nu ropar min Alma på mig så jag får gå och roa henne lite granna...

Kramkram

fredag 19 januari 2007

Sammanfattning jul och nyår

Vi bilade hem till Sverige. Det gick bra. Alma är sån snäll bebis. Hon sov mest eller lekte. Hon blev bara kinkig när det blev mörkt och hon inte såg sina leksaker längre. ( Detta löstes via en ficklampa som hon hastigt fick i julklapp)

Julafton var vi på Tjörn. Alma var glad som vanligt och blev inte ens rädd för tomten. Av sina paket gillade hon utsidan bäst och slicka på snöret var klart favoriten.

På annandagen åkte vi till Småland och hälsade på Farmor och Faster Tisen. De tyckte Alma var en snäll och go bebis som inte har några bekymmer med nya personer utan kan leka och skratta med alla.

Tillbaka i Göteborg bodde vi på Erik Dahlbergsgatan. Jag hann med some serious shopping. Vi rensade i vår gamla lägenhet och hann tom ett besök hos BVC. Alma följde sin viktkurva men inte sin längdkurva. Hmm, undra om det har något med sin korta mamma att göra? Oh well vi får se nästa gång... Vaccination fick hon oxå, hon sade inte ett knyst.

På nyårsafton var jag och Kay på bröllop. Katrin och Erik blev Herr och Fru Buhre. Det var väldigt vackert och fint. Mycket kärlek. Alma var på Tjörn och hade 5 barnvakter. Mormor, morfar, Moster Malin, gammelmoster och gammelmorbror. Rapporten var fin. Hon hade varit så snäll och glad.

Tjatigt värre eller hur? Men jag sa faktiskt till BVC sköterskan att jag var överraskad över hur glad Alma alltid är. Och att hon är mycket lättare än vad jag tänkt mig. Hoppas det håller i sig, huga, det har ju bara gått 6 månader och jag skall ju ta hand om henne forever...

På nyårsdagen åkte vi hem igen. Med långa Stena färjan i 25 meter/sekund... Not so funny, det låg folk och spydde överallt. Vi klarade oss dock. Ja Alma kräktes ju lite förstås men det gör hon ju annars oxå...

Sen var vi tillbaka i Wien igen. Nu känns det mycket bättre. Vi har kommit i ordning. Jag har träffat några andra mammor osv. Nu skall vi bara bo här oxå :-)

En mycket snabb sammanfattning, men det är väl bättre än inget antar jag :-) Jag känner mig iaf lite duktigare.

Kramkram