lördag 29 oktober 2011

Fredagsmys

Barnen och jag fredagsmysade igår. Vi åt middag med tända ljus, korv och pasta. I plockskålar grönsaker och fetaost. Den ena åt korv, den andra åt pasta, den tredje åt allt. Alla åt iaf en grönsak och alla åt fetaost. Det var fint. Vi pratade om dagis och jultomten.

Sedan åt vi lite popcorn och salt pinnar framför tvn. Det var ett happening men det gick faktiskt lugnt till. Vi skall skriva önskelistor till tomten.

Sist var det läggdags. Efter alla pyjamaser, byte av pyjamas, tandborstning och andra diverse saker som skall göras innan läggning så somnade båda pojkarna på 1 minut med sina nya sänglampor tända. För om det är tänt kommer inga spöken. Jag sa förstås att det inte kommer några spöken när det är mörkt heller speciellt inte när man har två björnar, en hund, en apa, ett lejon och en bläckfisk i sängen. Och en snuttfilt! Uttryckte A, fast det är förstås inget djur men den är bra att ha.

E läste en bok om fordon. Den var svår att slita sig från. En stor brandbil, en liten brandbil, en brandbil med stege, osv.

Till sist sov de och jag kunde ägna resten av kvällen att hitta på listiga ord i wordfeud. Svårt dock när man ha tre i:n i det ena spelet, tre r:n i det andra och endast konstonanter i det tredje...

tisdag 18 oktober 2011

Test

Idag har JAG fått en fin ny mobil på jobbet.

söndag 16 oktober 2011

Helg sköna helg

Helgerna är alltid sköna. Inte speciellt lugna men sköna. Denna helgen tog jag mig faktiskt lite sovmorgon (inte för att jag sov för det skulle ju kissas, sättas på tv och konfliktlösas) men jag gick inte upp förrän kl 9 på lördagen.

Idag hade Alma fullt upp med gympa och kalas. Pojkarna lekte med en kompis.

Jag fick ett ryck och rensade ut 4 kassar med lakan och handdukar som vi typ haft i 100 år. Känns bra. Mer plats i skåpen!
Vi har flyttat en byrå från sovrummet till bibblan. Frågan är vad vi skall flytta upp...

Spännande, eller hur?

Imorrn är det föräldramöte på pojkarnas dagis. Spännande. Det är ju lite turbulent där. Bråkiga barn. Mycket tråkigt och ledsamt. Både för barnen såklar och mamman får ju inte direkt världens bästa samvete heller för att man måste jobba...


lördag 1 oktober 2011

Tjejträff i stan

Alma och jag åkte på tjejträff i stan. Vi träffade 2 mammor och 3 tjejer, 2 5 åringar och en 3 åring. Vi fikade på Universeum och begav oss sedan ut i solen till lekplatsen vid näckrosdammen. Det var härligt väder och barnen lekte fint ihop. Vi träffas inte så ofta men barnen leker jättebra ändå när det väl händer. Lite trögt i början men det lossnar snabbt. Våra härliga tjejer.

Mammorna avhandlade ditten och datten, stora och små, värdsliga och ovärdsliga problem. Vi avslutade träffen med en glass på Götaplatsen.

Nästa gång funderar vi på en träff med enbart småsyskonen. Det blir ju spännande!

Pojkarna var med Pappa K och letade gräsklippare. Tydligen hade de lunchat på BK och ätit glass i solen. Verkade som både pappan och pojkarna var nöjda.

Imorrn är det fotboll för Alma och skön söndag för oss andra (hoppas jag iaf).