tisdag 19 december 2006

Alma är nu lite mer än fem månader. Hon kan sitta utan stöd i kanske 3 sekunder innan hon ramlar. Vi övar varje dag på att sitta ordentligt men så får hon syn på nåt kul och måste sträcka sig, och då ramlar hon.

Däremot kan hon rulla runt nu! Första gången i söndags. Japp från rygg till mage och så tillbaka igen. Duktig bebis.

Annars drar hon av sig strumporna och suger på dem tills de blir blöta, en mycket trevlig sysselsättning.

Hon kan också gapskratta. Speciellt roligt är det när hennes pappa kommer hem från jobbet och killar henne lite på magen. Då skrattar hon som hon aldrig gjort nåt annat förut.

Hon har en favoritsång som hon gillar jättemycket. Tänk om jag hade en liten liten apa, gumppa, gumppa fallerallera. Så rolig, då vill hon sjunga med och skratta.

Hon gillar även när man klappar händerna eller när man skakar en skallra framför henne.

Igår kväll fick hon dok för mycket att äta så det blev kaskadkräkningar, två pyjamasbyten, lakanbyte och bad vid 22-tiden på kvällen. Stackars liten som inte kan säga nej när pappa matar henne.

Hon är allt en riktig pangpingla annars den där Alma... :-)

måndag 18 december 2006


Alma Palma som jultomte :-) Mitt söta lilla hjärtegryn *puss*
Nu sover Alma lite så jag passar på att sitta vid datorn. Annars är det en sån dag som man inte vill gå ut på. Det är grått och kallt ute. Det kanske kommer bli snö snart *brrrr*

Jag har tvättat två tvättar idag. Mycket skönt med egen tvättmaskin. Det jobbiga är bara med kläder som inte går i torktumlaren som skall hängas. Det blir ju tvätt överallt.

Trots alla förberedelser och X antal samtal till försäkringskassan så har de nu beslutat att dra in Almas barnbidrag. Jag ringde arg som ett bi till dem och förklarade situationen ytterlligare en gång. Suck, vilket konstigt system. Så eftersom vi anmälde till skatteverket vår nya adress skickades en signal till FK om att vi bor utomlands och då dras barnbidraget in automatiskt. Jaha, så var det fel att anmäla flytten till skatteverket då? Äh, iaf så ordnar det nog sig men det är jobbigt både för mig och dem att det blev så här.

Sen försökte jag felanmäla vår digitala tvbox men killen i kundtjänst pratade ingen engelska och försökte inte ens prata med mig efter jag sagt att jag inte pratade tyska. Väldigt konstigt. Jag får väl ringa igen och hoppas jag kommer till nån annan.

På fredag åker vi hem igen till Sverige. Skall bli mycket skönt. Sennär julen är över och allt blir som vanligt igen blir det nog bättre att hitta på saker här. Just nu orkar jag inte oja över julklappar och sånt så julen blir lite off detta året. Det är sällskapet som räknas istället.

Oh well, kramisar och pussisar för den här gången!

fredag 15 december 2006

Ny blogg

Eftersom den andra noggen ligger ner så bestämde jag mig för en ny blogg. Tydligen blev den delvis på tyska men det får väl gå då eftersom vi numera på i Österrike.

Det var svårt att välja namn så det blev rosa cia för att jag är en cia och rosa är min favvofärg.

Alma tycker jag är jättetråkig just nu så jag måste gå och underhålla henne lite.

Sen får jag väl lista ut mer om hur denna bloggen funkar (hoppas man slipper tyskan *suck*

kramkram