fredag 26 september 2014

Mallorca

Vi har spenderat en vecka på Sunving Alcudia Beach på Mallorca. Förra året var vi på Sunvings resort på Cypern så det är väl det vi jämför med.

Vi har haft lite otur med vädret. 30 grader uteblev och istället är det 22 grader med moln och även regn och åska vissa dagar. När det åskar får man inte bada i poolen, ifall det blixtrar. Och vilka blixtrar sen! 

Hotellet ligger precis vid havet med jättefin vit sandstrand och blått vatten. Långgrunt och varmt i vattnet. 



Det finns flera poolar i hotellområdet vilket är lite utspritt med flera olika hotell med väg imellan. De varierar i storlek och djup. Jag saknar dock en man kan simma längder i. Och en riktigt stor pool, man får nästan inte ens plats med några uppblåsbara flytgrejer vilka barnen tycker är kul annars.



Vi har all inclusive vilket innebär frukost-, lunch- och middagsbuffé. Det är oftast samma rätter dock med tema varje middag. Sådär måste jag säga att det är men väldigt praktiskt när man har barn. Det ingår också dricka och glass, drinkar och så vidare. Kanske prisvärt till slut, om inte är det väldigt odramatiskt och bra för barnen.

Två i vår familj äter glutenfritt och det fanns alternativ för dem. Dock tycker jag att man borde vara bättre på att ha riktiga glutenfria alternativ. Tex pommes, hur svårt kan det vara att ha en egen fritös för dessa? Sedan hade de märkt en del saker fel, tex hamburgarna var glutenfria men på innehållskylten stod de att de innehöll gluten. Det hade varit lämpligt med en meny på vad man kunde få glutenfritt istället för att fråga hela tiden. 

Jag tror barnen börjar bli för stora för Lollo och Bernie, men de finns här iaf. Med allt vad det innebär. 
För Alma finns det Teen club (8-15 år), vilken är jätte bra med korta roliga aktiviteter som vattenlek. Eller tävlingar. Hon är jättenöjda. För pojkarna finns det Miniclub, men de är lite för stora. De har varit med på en skattjakt och ett äventyr. De tyckte det var kul men hängde mycket hellre i Almas klubb.



På kvällarna har de först en barnshow kl 19, i typ en timma med minidisco. Barnen är sådär roade. De uppskattade det bättre förra året.
Det är även en familjeshow kl 21.30. Lite sent tycker jag och lång väntan mellan showerna. Samma upplägg som förra året med olika teman som rock, pop, disco mm. Inte jättekul. 

På det stora hela var det en härlig semester! Några missöden som vädret, en släng av magsjuka och fastning i hissen. Anton lärde sig simma, Edvin hoppade från kanten och Alma simmade mer under vattnet än ovan.