söndag 27 april 2014

Ny dräkt

A går på gymnastik två gånger i veckan. Hon är jätteduktig och lär sig och blir bättre för varje gång. Hon började lite sent i terminen och alla andra hade redan dräkter då. A har tjatat om dräkten sedan dag 1 men jag ville att hon skulle testa först. Hon tycker det är jättekul och vill fortsätta. Mamman beställde en dräkt och så här ser det ut!


lördag 26 april 2014

Skor


Pojkarna fick dessa fina Kavat skor, vattentäta och snygga.


Alma valde ett par cerise ballerina.


Även mamman fick två par. Jag älskar ballerinas!

söndag 20 april 2014

Vårgarderob



Pojkarna behövde också utöka sin garderob lite. Skjortor, t-shirts, piké, shorts, strumpor och pyjamas blev det. Storlek 122 kör de på nu. Ca 120 cm långa. 

Nostalgitripp



Hittade denna när vi städade på Ms vind. Lite torrt och delar saknas men kul att visa barnen. Den kommer nog slängas sen.

En nyvaken R-pojke



Denna pojken har sedan några veckor tillbakat pratat med "riktiga" R. Rabarber, den röda räven rev en annan och andra ord och fraser med mycket R i. 

Riktigt fina lite överdrivna R blir det, ingen smålandspojke här inte.

måndag 14 april 2014

Shopping



Alma och jag drog på shoppingtur. Här är Almas fynd. Färgen skall vara grön eller turkos. En pyjamas, två t-shirts, ett par tights, ett par joggingbyxor, ett par skor, fem par trosor. 

lördag 12 april 2014

Skidresa

För två veckor sedan var vi i Idre och åkte skidor. Det var första skidsemestern. Det var fantastiskt. Barnen älskade att åka skidor och ville inte åka hem förrän sommaren kom och all snö var borta.



Det var en härlig vecka med sol varje dag och mycket snö i backarna. På slutet blev det lite för varmt så vi fick åka i bara fleecetröja och snön blev lite moddig. Men bättre det än iskallt och isigt i backarna.


Barnen gick på skidskola och var jättenöjda. De lärde sig verkligen jättefort. Efter en dag åkte vi lift och upp och ner i backarna. Barnbacken lämnade vi och gav oss ut i större backar. Visst går det lite för fort ibland och de tappar kontrollen lätt men det blev bättre och bättre. De blev ju också modigare och modigare så ibland var det en ren skräckupplevelse för mamman.

Alla tre gjorde minst en stor vurpa. Jag trodde ärligt att Edvin dog när han åkte rätt över staketet nedan. Han fick för mycket fart och hann inte stanna så han åkte rätt in i staketet och föll över. Det var det värsta jag upplevt på länge. Både han och jag var lika hysteriska. Men han klarade sig utan skråmor. Som tur var!


Även Alma gjorde en stor vurpa. Hon blödde näsblod och fick små sår under näsan. Hon överlevde också men självförtroendet fick sig en stor törn.


De fick även vara med i sin första slalomtävling. Inga klagomål och ut i backen var inställningen under hela veckan.


I Idre ligger de flesta stugorna så att man kan åka skidor till och från stugan "Ski in Ski out". Det är jättebra för då slipper man nämligen gå och bära på skidorna några längre sträckor. Med tre barn så blir det lite mycket för föräldrarna även om våra barn fick bära sina skidor själva. Det fanns även en traktor med släp som körde runt som man kunde åka med om man bodde längre från backen.

Sista dagen på skidskolan hade de korvgrillning. De åkte skidor till en grillplats och åt lite korv. Idre Fjäll har en maskot. En ren som heter Aske. Han kom såklart och hälsade på vid grillningen. Barnen lärde sig också Askesången.

Fantastiskt kommersiellt som ökar lusten hos barnen. Sådana här maskotar finns ju överallt och alla verkar ha en egen sång.


I Idre har man många sittliftar, ofta med 6 platser i varje lift. Då fick hela familjen plats och man kunde vila benen medan man tog sig upp för berget. Jättebra, tycker mamman!

Om man inte vill åka skidor finns även en sporthall med bowling, simhall osv. När vi var där var det en speciell Barnvecka så jag vet inte om det alltid är så många aktiviteter för barnen. De hade iaf ett jättestort hoppborg som barnen hoppade i. Det var såklart också kul och lite skönt säkert att vara utan alla kläder och pjäxor.

En dag var det en trolleriskola som A och E gick på. Mycket kul tycker de som är helt fascinerade av trolleri. Det var även en trollkarl på Värdshuset en kväll som vi tittade på. Barnen älskade det.

För att summera var det en härlig form av familjesemester. Det var kul att barnen var så nöjda och att de verkligen gillar att åka skidor. Jag hoppas verkligen på en repris nästa år!