tisdag 25 februari 2014

Sockerfritt

Denna veckan har jag ett mål att inte äta godis, chips, läsk mm. Vilket tråkigt mål eller hur? Men bra för mig. Såklart finns ett längre mål i botten men nu börjar jag så här. Jag är ingen diet-människa som kan äta på ett visst sätt. Jag vill hellre ha min egen kost, gott och nyttigt, lagom och bra. Tillsammans med träning så borde det funka. Mitt problem är dock att gränserna för lagom blir mer och mer och det är där min svaga punkt ligger.

Iaf så har jag klarat en dag och nästan två, bara fem kvar då. Så det är väl bäst att jag sätter igång med middagen, för med tom mage blir det ännu svårare att hålla sig borta från godisskåpet.

lördag 22 februari 2014

Lördag


Mysig lördagsmorgon med barnprogram. Och dessa goingar!


fredag 21 februari 2014

Packning

Såhär ser bilen ut när man skall hem på fredagar. Två overaller per unge, genomblöta skor, väskor, gympapåse. Nästan som man vore redo för en weekendtrip men nej, vi skall bara hem.


När vi redan tittar på oväsentliga saker så tänkte jag också dela med mig av innehållet i mina jackfickor. 
Ett par tossor, jag tar alltid ett par nya på första stället jag lämnar/hämtar på sedan tar jag med mig dem runt, ibland har jag med mig dem hela veckan. Praktiskt. Ett par vantar med dödskallar på, ett lypsyl, nycklar, ett hårband och mobiltelefon. Spännande va?

 
Sista bilden idag:

Detta hittade jag i tvättmaskinen efter tvätt av barnens jeans.


Lego som någon säkert plockat med sig från dagis.

Tjipp! Trevlig helg!

tisdag 18 februari 2014

Klädproblem

Min dotter leker gärna i vattenpölar och i sandlådan osv. Problemet har varit att nu när det är blött och kallt så finns inga lämpliga kläder för utomhusleken. Vanliga termobyxor passar liksom inte leken. Hon har själv sagt att hon vill ha galonkläder, de har de andra barnen i hennes klass. En del av dem. Min lilla älskling är dock så lång att att drar 140 i storlek och VIPS finns inga kläder i hennes storlek. Iaf inte galon.

Jag har letat efter ett fleecefodrat regnställ som hon kan ha i denna geggiga lek, men jösses vad svårt. På nätet finns ingenting, eller så vet jag bara inte var och har för dåligt tålamod. Alla webshoppar med kläder borde ha storlekssök, Gud vad det hade underlättat! 

Nu har jag äntligen lyckats. Hittade ett fodrat regnställ i galon på Ica Maxi. Helt gräsligt men funkis. Fina A tyckte iaf det var snyggt och har redan använt det! Jag älskar verkligen när barnen har kläder som de kan rulla sig i gegga med!

 

söndag 16 februari 2014

Husdjur



Vi har ett litet husdjur. En liten fisk. Det bor två räkor hos honom också. Det är rätt kul när han får mat, han liksom suger in den. Annars är den inte så kul men han är fin, fisken.

torsdag 13 februari 2014

Sportlovsdag

Idag tog vi ledigt. Först hade vi sovmorgon, sedan åt vi frukost och gjorde oss i ordning. Barnen fick i uppdrag att ta fram och klä på sig själva medan jag duschade. För en gång skull så lyckades detta!

Vi åkte till Lundbybadet och badade en stund. Simmade lite och övade på att hoppa från kanten. Vi åt McDonalds och handlade på Maxi. 

Sedan åkte vi hem och bakade muffins. En sats vanliga och en sats glutenfria. 





En helt ok dag med dessa goingar!





onsdag 5 februari 2014

Armbrytaren

 För fyra veckor sedan fick jag ett samtal från förskolan. Det var samtalet som jag fasat för i fyra år, mitt barn var skadat. Han hade ramlat ner för en klätterställning på skolgården och nu verkade hans arm inta vara riktigt rätt. Den var nog av och jag borde hämta honom och låta någon titta på den.

Klockan var ca 15.15. Jag slängde mig iväg för att ta mig till min son. Väl framme låg han på en soffa och armen bara hängde. Min lilla plutt! 

Vårdcentralen var ju ingen idé då han säkert behövde röntgen, så det fick bli barnvakten på Östra. Först åkte vi hem och hämtade Kakan och snuttis, surfplatta, lite frukt och yoghurt, ett klädombyte, och jag bytte kläder från kjol och stövlar till mer vänta-på-sjukhus kläder. Jag såg framför mig hur vi satt i väntrummet hela natten.

Han hade riktigt ont men var väldigt tapper. Han gillade inte när jag svängde, för det gjorde ont. Jag grät halva vägen och oroade mig för trafikstockningar.

Men vi kom fram, inga köer utan det gick smidigt att ta sig fram. Vi parkerade. Det ösregnade och han kunde inte gå så snabbt så vi blev rätt blöta innan vi kom in. Fatta min förvåning när väntrummet på barnvakten var helt tomt! Vi fick nästa nummer. 

När vi blev uppropade så var det ingen snack om saken. Kanske operation så han fick inte äta något. Han fick en rullstol att sitta i och det var så bra, det underlättade hans arm. Han fick också smärtstillande direkt. Efter tio minuter var vi i ett rum och väntade på doktorn. Inom en timma fick armen röntgas. Sedan beslutades det att han skulle läggas in för operation dagen efter. 

Pappa och syskonen kom också och höll oss sällskap. Surfplattan var annars guld värd att ha med sig.

Övernattningen gick bra. Han sov som en stock. Det gjorde inte mamman. Kl 7 skulle man vara uppe och påklädd för då kom jouren. Han skulle också duscha med desinficerande tvål 3 gånger inom operation. Två gånger på kvällen, en gång på morgonen. Inklusive håret. Det var en pärs 3 gånger. Jag skulle hålla slangen, tvätta in tvålen och hålla koll på armen samtidigt. 

Pappa och brorsan kom på morgonen och höll oss sällskap. Till kl 12 fick vi vänta innan det var dags. Utan mat. Han sövdes och det var lite läskigt, mitt i en tår somnade han. Min älskling. 

Operationen tog ca en timma, sedan ringde de och jag fick gå upp till uppvaket. Där väntade jag en timma på att han skulle vakna. Till slut fick de väcka honom.

Efteråt kom vi ner på avdelningen igen. Han skulle äta och kissa innan vi fick åka hem. Om han mådde bra. Det gjorde han så vi åkte hem vid 18-tiden. Typ 24-timmar på sjukhus. En erfarenhet rikare. Dock en jag hade kunnat vara utan.

Jag har inget att klaga på gällande vården. Tvärtom är jag rätt nöjd.



Imorgon skall skenan bort och de tre stift som satts in tas bort. Det skall bli härligt att få tillbaka en hel arm!

söndag 2 februari 2014

Tvättstugan

**Förr när man bodde i lägenhet tvättade man kanske en gång i veckan eller tom varannan. Nu har jag tvättstugan varje dag. I princip så använder hela familjen kläder som fyller en maskin per dag. Nu blir det inte en maskin eftersom man måste sortera tvätten i olika högar. 

Det brukar bli att lägga in en maskin när man kommer hem, vika föregående dags tvätt, hänga upp den nya. Om och om igen. Ibland är det ju torktvätt också, då går det lite snabbare.

I helgen hade jag tre maskiner med lakan också, då gäller det att planera. Då börjar jag med en torktvätt, sedan en hängtvätt och en torktvätt igen.då är den första torktvätten klar tills den andra behöver torktumlaren. Fiffigt va?


En sak är säker man hinner aldrig ikapp utan man kan nå ett minimum men helt tomt är det aldrig.

*tjipp*