lördag 27 juli 2013

Sommarvädret

Vädret har ju verkligen varit sommar i år. Det behövde vi verkligen, annars hade vi fått packa ihop och flytta någon annanstans.

Denna veckan har vi varit på utflykt i Malmö. Alma åkte till en kompis sommarställe i Skåne i måndags och stannade där tills på onsdagen då vi hämtade henne. Min stora tjej. Det hade gått bra och hon har haft jätteroligt. När vi hämtat henne styrde vi in oss på Malmö. Vi har mest åkt igenom Malmö och aldrig varit inne i stan. Nu bodde vi supercentralt och kollade in staden. Vi åt på restaurang och barnen skötte sig prima. Dock gick vi lite väl långt så de blev lite trötta i benen. Och det gjorde inte saken bättre att det småregnande...

I Malmö finns 20 stycken temalekplatser. Himla fina alltså. Nu var vi bara på en men barnen tyckte det var kul. Det verkar som det finna toaletter vid dem också. Detta är ju verkligen något för Göteborg att ta vid. En häftig lekplats i varje liten park? Det gillade jag iaf.

Idag kom iaf åskvädret. Jösses vad det regnar nu. Blixtrar och dundrar. Men det behövdes. Jättetorrt i marken, så vi kan ta detta. Om solen kommer tillbaka sedan förstås. Det blir en städdag helt enkelt. Och det behövs. Det är väl ingen som har velat dammsuga i vårt hus på länge...

tisdag 23 juli 2013

Semesterlunk

Nu har vi verkligen kommit in i semesterlunken. Vi sover länge, latar oss igenom morgonen, äter frukost på altanen, fixar lite för att sedan ge oss ut på uppdrag.

De senaste dagarna har vi varit ute på havet med båten. I lördags var det verkligen perfekt båtväder, nästan helt stilla. Farfar och AM var med också. Mycket trevligt! Vi åkte ända upp till Tjörn innan vi fikade och vände om.

Igår var vi ända nere vid Styrsö. Det är kul att se hur det ser hur land ser ut från havet. Det var många badsugna längs klipporna. Men många brännmaneter i havet.

Vi får se vad det blir idag. Än så länge bara jag och Edvin vakna.



fredag 12 juli 2013

Reafynd

En randig klänning
En mörkrosa byxdressar
Ett par gröna badbyxor (köpte ett par likadana i mörkblått också)

Från Åhlens

Byxdress

Alma älskar byxdressar. Själv tycker jag att det är ett mycket opraktiskt plagg. Mamman fick ge med sig och nu finns det tre byxdressar i garderoben. Här är en fin blommig från Polarn o Pyret.

Snart får man väl ge med sig gällande trekantsbikinis också. Och skor med klack. Jag är nog världens strängaste mamma när det gäller kläder, tonårsrevolten kommer väl drabba mig som en snöstorm i juli helt enkelt.

torsdag 11 juli 2013

Stan

Vi tog bussen till stan för ett ärende. Träffade Moster M och lekte lite i Trädgårdsföreningen. De håller på att bygga en ny lekplats där, skall bli kul att se när den är klar.

Barnen skötte sig jättebra!

Vi hann även med lite shopping, då blev mamman glad (även om det inte var något till henne).

Jeans

Anton i de New York fyndade Levis jeansen. Snygg va?

onsdag 10 juli 2013

Alma 7 år

Min lilla bebis har fyllt 7 år. Kan ni tänka er? Så stor, duktig och fin. Min älskling.

Vi har haft kalas i dagarna tre. Precis som en prinsessa skall ha. Hon har fått massa fina presenter. Av oss önskade hon sig en ny sparkcykel, vilket hon såklart fick. Hon blev jätteglad och väldigt nöjd över sin present.

Vi hade lämnat bröderna på Tjörn för att klara av barnkalaset utan dem. Det gick väldigt bra. Vädret var perfekt. Vi dukade upp på lilla altanen, plats för 14 små kompisar. Vi serverade korv med bröd, efterrätt tårta och glass. Vi lekte lekar som tunnelboll, potatisstafett och bananjage. Alma var nöjd och jag hoppas hennes kompisar var det också.

Senare på kvällen hoppade vi in bilen och åkte till Sushibaren på Eriksberg. Vi åt sushi vid havet. Alma, mamma och pappa. Utan gnäll och virrvarr från bröderna. Det var skönt och vi behövde nog det. För att se vår tjej också.

När vi kom hem letade vi fram Almas första film. Den börjar efter hon fötts. En sådan liten bebis. Det händer inte så mycket, mest film på hennes miner, uttryck, skrik och tittningar. Ett-års filmen kanske är roligare? Men söt var hon, världens bästa Alma.

onsdag 3 juli 2013

Vaccinationer

Förra veckan vaccinerade vi oss mot TBE och hepatit A+B. TBE för att vi inte vill ha någon fästingsburen hjärnhinneinflammation. Hepatit därför att vi skall åka till Cypern och äta all-inclusive buffé om ett tag.

Det var en pärs att vaccinera sig. Man är ju inte så sugen själv, och man vill ju helst bara skrika rätt ut men man fick behärska sig inför barnen. Anton var modigast. Sa ingenting. Var först ut. De två andra var det lite värre med. Alma var helt hysteriskt. Sköterskorna fick nästan tvinga fast henne. Stackarn. Edvin var bara gnällig.

Efteråt belönades vi  med Liseberg så i slutändan var det nog värt det.

Dagen efter var Alma helt däckad. De andra två ok. Själv hade jag ont i båda armarna i tre dagar.

Det sämsta är att vi skall göra detta igen sista veckan i juli....