söndag 30 december 2012

Årets slut

Nu när året börjar dra sig mot sitt slut är det måmga som gör en återblick på det gångna året. Så här kommer det som ploppar upp i mitt minne, osorterat uppifrån och ner.

Tappade tänder: Alma tappar tänder på löpande band, senast i förrgår. Men nu är inga mer lösa så nu är det nog stopp för ett tag.

Simskola: Alma kan simma 25 meter utan stopp, bröstsim. Thank god, hon kan simma! Nu forsätter dock simskolan tills hon simmar 200 meter utan problem.

Båt: Vi skaffade oss en egen båt under sommaren. Den bor nu i carporten. Hoppas på en härlig sommar 2013 så vi kan använda den mera, hela säsongen.

New York: Jag var där på ett underbart bröllop i februari, känns som en halv evighet och jag längtar tillbaka!

10 år - är det antal år som K och jag har känt varandra. Känns också som en evighet men ändå var det ju igår vi träffades. Vi har hunnit med många saker faktiskt.

4 år - var det antal år Pojkarna fyllde. De växer och växer och blir större och större. Både mentalt och fysiskt. Det är liksom ingen walk in the park mer som ett maraton i svår terräng. Men det klarar vi, vi anpassar oss och komprimissar oss fram.

6 år - är Almas ålder. Lilla tonåren? Mycket temprement i min lilla flicka. Jobbigt också med två bröder som hela tiden livar till det. Men ack så omtänksam och världens bästa helt enkelt.

Kallt och regnigt - alla årstider i Göteborg år 2012. Vintern var lång och trist. Våren kom aldrig. Sommaren försvann. Nu är det tillbaka med kallt och regn.

Skola - Alma börjar förskoleklass. Har gympa på schema och duschar i skolan. Stort, stort, stort.

Läsning - Alma kan läsa. Läste precis ut sin första bok. Om en hund som hette Bella.

Aktiviteter - Pojkarna började på gympa och visade att de faktiskt kan saker. Kullerbytta, balansgång osv. De är duktiga, mest när man inte är med själv.

Cykla - Båda pojkarna lär sig cykla, den ena i början av säsongen, den andra i slutet.

Funderar på vad jag har glömt? Några major break throughs? Mycket fokus på Alma, man lär sig mycket stora grejer i 6-årsåldern uppenbarligen. Pojkarna lär sig också saker, de kan om de vill, både äta och klä på sig. Hoppa på ett ben, springa jättefort osv.

Det blir spännande att se vad 2013 skall ge oss. Inga löften i år endast val och möjligheter.

Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Massa kramar!

fredag 28 december 2012

God fortsättning!

Julen är över för den här gången. Härligt och underbart! Det har varit en fin jul för vår del. Trevligt sällskap, många julklappar och god mat.

Barnen var förstås nippriga hela julafton och väntan var lång. Men Tomten kom med många klappar.

Barnen har svårt att bestämma vilken som var bäst, speciellt Alma. Hon gillade många skarpt! Speciellt gillade hon sminket som hon fick. Sminkar sig nu med blå ögonskugga och lila kinder, mycket vackert.

Anton och Edvin fick en bilbana som de gillar mycket, men lasersvärden var mycker svårslagna.

Så här fina var de på julafton, ser inte så glada ut, mest för att de skulle posa coolt.







lördag 22 december 2012

Gillar

Att julafton är på en måndag måste ju vara det bästa som hänt, eller? Nu är vi klara med skinkan, julgodiset och inslagningen av julklappar. Vi har typ inhandlat det mesta av alla julmat, skall bara kompletteras litegrann.

Allt detta en hel dag i förväg! Det är ju fantastiskt! Nästan så jag tror jag har missat något...



fredag 21 december 2012

Hotell lyx

Alltid när man bor på hotell så är det himla fräscht med rena nypolerade badrum.

Idag har jag skrubbat mitt badrum från golv till tak. Efteråt har jag insupit hotellkänslan med glänsande handfat, duschväggar som går att se ut ifrån och nytvättade fluffiga handdukar.

Det höll väl i sig i en halvdag innan barnen kom dit och flottade ner mitt glänsande handfat. Jag kanske gör om allt imorgon igen för att återfå känslan, den var härlig iaf den tid den varade. Alternativt skulle jag kunna städa mitt badrum lite oftare men det är nog ingen risk att det skulle inträffa.

Andra städningar som skett idag är att E har dammsugit sitt rum säkert 4 gånger. Tyckte jag hörde att han även dammsög badrummet på ovan våningen och ev även allrummet. Spännande. Regeln är iaf att man måste plocka upp allt från golvet innan. Hoppas han höll den.

Jag har också börjat återfå kontrollen över tvättstugan. Den känslan är härlig. När man ser botten i tvättkorgarna och när bänken är tom. Det är grejer det! Händer inte jätteofta så man får passa på när det verkligen händer!

Vi har också varit på avslutnings på Almas skola. På fredagar är de i sitt uteklassrum i Sillvik så där var vi. I full vintermundering, underställ och termobyxor. Trevligt och fint var det. Poängpromenad på isiga klippor, glögg och glödbröd. De har alltid en öppen eld och gör glödbröd på fredagar. Riktigt gott var det. Barnen sjöng fina sånger också. Va stora 6-åringar är och va duktiga de är nuförtiden! Riktigt kul att se alla hennes kompisar som man sett sedan de var 2 år, hur stora de blivit och så duktiga de är. Hoppas känslan håller i sig när de är 15 typ...

Imorgon skall jag testa på att vara 4-barns mamma. Då med ett tillägg på en 2-åring. Det är nog bäst att jag går och lägger mig. Vårt hem är inte längre anpassat för 2-åringar. Jag förbereder mig mentalt för detta. Känns inte som jag har koll på den åldern längre. Tiden går ju för fort mina 2-åringar fyller ju 5 om 2 månader!

Gonatt!



torsdag 20 december 2012

Julklapps tips!

Jag tycker om att ge bort böcker i julklapp. Jag tycker också om att få böcker i julklapp. Man läser alldeles för sällan nuförtiden. Det som är så härligt att leva sig in i bokens värld. Fundera och klura ut historien. Häpnas och ryckas med.

Barnen kommer få ett par böcker var. Alfons, Halvan och lättlästa böcker för en som nyss börjat läsa. De får mycket annat också såklart men ett par böcker ligger alltid med i högen hemma hos oss.

onsdag 19 december 2012

Är ni klara?

Med julen? Förberedelserna? Julklapparna?

Det är inte jag. Inte denna julen heller. Tiden går helt enkelt för snabbt på slutet och jag hinner inte med.

Jag har bara en dag kvar att jobba innan jul. Sedan är det jullov. Det blir bra. Både jag och barnen behöver detta. Sovmorgon och pyjamashäng. Varje dag. Det skall bli härligt.

Huset skall städas, mat lagas och julklappar slås in. En del skall införskaffas först. Några intensiva dagar innan jag hoppas lugnet kommer till oss.

söndag 16 december 2012

Julgran

 
Pappan och pojkarna var och köpte oss en gran. Mamman och dottern kokade knäck. Allt i ett led av förberedelser inför julen.
 
 

lördag 15 december 2012

Pepparkakståg

 

 

 
Igår var barnen hemma med mormor och morfar. Då bakades detta fina pepparkakståg!
Det är lite av nyupptagen tradition. Min farmor bakade alltid ett pepparkakståg till alla sina barn (4 stycken). Vagnarna fylldes av godis från twistpåsen. Och ihoprullade fem-kronorsedlar.


fredag 7 december 2012

Kyl och frys

 Många fina alster produceras i vår familj och de bästa får en plats på utsidan av kylen eller frysen.

 
Ovan  har vi frysen. Här har vi hela familjen i olika tappningar. Almas är den gula och den nedanför är Antons. Edvins är den brevid. Det oranga på bilderna är antingen en vulkan eller en eld. I Antons teckning brinner vårt hus.
 
 
På kylen har vi en stark Tomte som bär en ren. Som en påminnelse för det som komma skall.
Längst ner har Anton ritat Mamma och Pappa. Längst upp har Edvin ritat ett rymdskepp.

söndag 2 december 2012

1:a advent

Idag hade vi adventsfrukost med tända ljus och lyssnade på julsånger. Vi tände första ljuset i ljusstaken. Barnen rabblar att julafton är den 24:e. Det är fyra ljus som skall tändas först osv osv.

Jag har luskat ut vilka sånger barnen skall sjunga på sitt Luciafirande. De är väldigt duktiga. Nynnar och sjunger om vartannat. Anton skall visst vara stjärngosse, Edvin tomtenisse. Alma skall inte ha något luciafirande för föräldrarna i år. Lite ledsamt faktiskt.

Nu laddar vi för veckan som kommer. Känner mig redan helt färdig...

Trevligt första advent!

lördag 1 december 2012

Välkommen!

Säger vi till adeventstid och jul!

Idag har vi varit hemma hela dagen och slappat i pyjamas. Vi har satt upp advents ljusstakar och stjärnor i alla fönster. Bytt gardiner och tagit fram ljus. Vi fortsätter väl leta upp tomtar och sånt imorgon.

På kvällen tände vi en brasa. Varmt blev det och mysigt är det med alla nya ljuskällor. Funderar redan på hur man skall applicera detta även efter julen. Vi behöver mer lampor helt enkelt!

Barnen är mycket spända på det som komma skall. Vi tittade på julkalendern och öppnade luckor. Önskningar till Tomten radas upp. Det är en härlig tid framför oss. Förhoppningsvis struntar vi i julstressen och bara tar det lugnt. Det blir väl rätt ändå på slutet, eller?