fredag 19 oktober 2012

Dagens citat

Mamman: Ni är mina älsklingar ni!
Mamman: Är ni varandras älsklingar också?
Pojkarna: Nää.
Mamman: Nehä, var är ni då?
Edvin: Vi är tvillingar!

YES!

Alma kan läsa! Hon läser överallt, ljudar och övar. Hon skriver också allt möjligt. Lilla gumman. Så duktig.

Hon har tappat två tänder till. Hennes framtänder har inte kommit upp så hon ser fortfarande tandlös ut.

Hon älskar att gå i skolan och de verkar ha det så bra där. Med kompisar och lärare. Hon räknar också. Fantastiskt. Hon får större saker att göra nu och man kan be henne att hämta saker själv.

Världens bästa helt enkelt!

Engelska

Vi hade engelska till mellanmålet idag. Hello! Alma kunde flera ord redan som red, green, blue och pink.

Pink sades i ett skrattanfall.

Sedan sa jag att puss heter kiss. Ännu mera skrattanfall.

Vi gick igenom nästan likadana ord, tomato, banana, apple, men orange var helt olikt och dessutom en färg. Det var konstigt. The orange is orange.

I love you, kiss, kiss.

Det var iaf kul och de tog till sig orden. Vi får se om de kommer ihåg dem.



fredag 5 oktober 2012

Trädgård

De senaste två helgerna har vi spenderat i trädgården och gjort den redo för vintern. K har tagit upp båten och grejar med den. Alma, Anton och jag planterade 85 lökar som förhoppningsvis kommer upp till våren. Jag har fixat odlingslådorna och planterat om jordgubbarna. Vi får se om de klarar sig. Utemöblerna har placerats i lekstugan.

Vi saknar fortfarande förvaring. Speciellt nu när en båt tar upp hela carporten. Så det där extra förrådet hade varit bra att ha nu...

Vi har lite pyssel kvar så vi får väl fortsätta i helgen. Först skall vi dock åka till Ullared! Jag, Alma och K. Pojkarna har vi lämnat bort till mormor och morfar. Efter en liten check nyss så hade de det bra. Pojkarna hade sagt att vi alltid har popcorn och godis som fredagsmys och då hade de fått det. Härliga ungar! Vi äter nästan aldrig på fredagsmyset utan det är lördagsgodis som gäller här (om man har skött sig vill säga). Anton badade bubbelbad, Edvin är rädd för bubblorna så han avstod.

Fredagsmys med en 6-åring är lugnt och skönt. Hon ser på barda och fick också godis. Hon valde pizza till middag och tyckte det var skönt utan två bröder. Hon vill ha sovmorgon i morgon, så det kanske finns hopp?