lördag 30 juli 2011

Födelsedag

Häromdagen hade jag födelsedag. Fint väder och fint besök från Småland. Vi var i Slottskogen, promenerade och tittade på djuren. Åt lunch på Villa Belparc. Mysigt och härligt.

Jag har äntligen fått mitt namnsmycke! Det är jättefint och jag gillar det jättemycket! Älskade barn heter stället där jag köpt det. Jag är jättenöjd!

onsdag 27 juli 2011

Regnig sommar

Lite för regnigt hoch bara har det varit hittills tycker jag. Barnen blir rastlösa och bara bråkar med varandra.

Pappan tog med två barn till Volvo museumet. Det var  kul tyckte de. Sitta i bilar, lastbilar och bussar. Köra, högt brumbrum. Där fanns en brandbil också som var en het favorit.

Mamman och ett barn gick istället på reajakt. Mamman tyckte det var kul. Barnet anpassade sig. Vi åkte buss hem det var nog höjdpunkten.

I söndags åkte vi till Innoatum i Trollhättan. Barnen tyckte det var spännande och kul med alla grejer man fick röra på. Däremot kanske de inte förstod så mycket av experimenten.

Annars är det mycket rea nu. Två barn fick nya skor. För den ena var det det tredje paret för den här säsongen. Bobby caren tar ut sin rätt. Den får hänga med lite till men till nästa år är den bannlyst.

Idag verkar det bli bättre väder och då kanske vi kan göra nåt projekt utomhus.

lördag 23 juli 2011

Oslo

Vi var i Oslo häromdagen, i torsdags närmare bestämt. Vi var där som turister och mötte en lugn, trevlig och mycket fin stad.

Ett dygn senare är det en stad i kaos. Usch så hemskt. Tänk att det finns så onda människor. Vi vet ju att det här händer hela tiden i andra länder långt borta men det blir mer skrämmande för oss när det händer så här nära. När och var kommer nästa galning? Är det hos oss nästa gång?

Idag tänder vi ett ljus för offrena i Norge. Jag kan inte ens föreställa mig hur idyllen byttes mot mardrömmen. Det är för hemskt.

onsdag 20 juli 2011

Krasch

Alma ramlade med cykeln i en nedförsbacke. Skrapsår på knän, armbåge, kind. Blåmärken lite här och där. När hon kom hem hade det redan lagt sig. Bara lite hysteri när vi skulle tvätta såren.

Anton har kommit in i nån fas då han bara göra tvärtom. Och dessutom är han elak och slåss och gör sönder saker. Helst någonannans saker. Han cyklar iväg på springcykeln långt långt bort, långt förbi gränsen som man får cykla till. Så tröttsamt.

Edvin gör inte heller som man säger men är lite försiktig i sina tilltag. Han är ju annars för envis för sitt eget bästa och det blir mycket gråt när han inte får som han vill. Han skall också bestämma över de andra barnen och då blir det ju såklart bråk.

Annars är det härligt med semester! Man pysslar lite här, pysslar lite där och tar sig en paus ibland.

söndag 17 juli 2011

Krabbfiske

På Tjörn måste man fiska krabbor. Ingen av mina barn hade tålamod att ligga på lur så det blev ingen fångst. Bara en sjöstjärna och en läskig snigel.



Simskola



Alma har gått på simskola i veckan. 2 gånger per dag. Hon tyckte det var kul fast det var lite kallt. Efter första gången sa hon att hon önskade att simskolan var i en bassäng. Det var brännmaneter ibland så då ställde de in att vara i vattnet och hade övningar på land istället.




"Mamma, var det så här kallt när du gick på simskola också?"

Barnkalas

För en vecka sedan hade Alma barnkalas med 17 kompisar. Vädret höll i sig så vi var utomhus. Vi hade satt upp ett partytält med små bord där de satt under korven och glassen. Massvis av presenter fick prinsessan, bla 4 barbiedockor, olika spel, målarböcker osv. Vi hade först en färgmarch. Alla barnen stod på ett led och sedan sa jag att alla de som har rosa på sig får ta 3 grodhopp framåt. Lite kul, fast det var mycket samma färger. Vi hade även disco och hinderbana. Däremellan turades de om på studsmattan och sprang runt som dårar.

Alma var mycket nöjd med kalaset och det var skönt när det var över. Vi var dock 5 vuxna som hjälptes åt att hålla ordning på barnen och det behövdes. Inte för att de var olydiga, men bara så de inte försvann eller slog sig  och sådant.

Alma 5 år

Den 8 juli fyllde min Alma 5 år. Världens bästa Alma! Så stor och så duktig. Som vanligt blev jag lite nostalgisk och tänkte tillbaka för fem år sedan då man låg där man värkar och varmt och klibbigt var det. Vi höll ju på i flera dagar innan vi åkte in. Och sen när hon kom ut och det var en liten Alma som kom till oss. Denna mönsterbebis som var så söt och fin. Hon är verkligen den bästa Alman man kunde få. Vår lilla prinsessa.

Födelsedagen firades först på morgonen med frukost på sängen. Sedan var det dagis dags, sista dagen innan sommarlovet. På kvällen kom mormor, morfar och Malin. Vi grillade i regn och åt marängjordgubbstårta. Smarrigt.

Alma fick en Tingeling-dräkt som nog blev favoriten. Andra saker hon fick var en cykelstol till Skrållan, prinsessmallar (så man lätt kan måla en prinsessa), färgpennor, målarböcker, prinsesssagor, cykellås.

Det var en nöjd Alma som somnade sin första dag som 5-åring.

lördag 16 juli 2011

Semester

Jag hade nästan tappat bort mig, därav tyst på bloggen + att min dator varit dålig och inne på reparation. Nu är den tillbaka med alla mina favoriter och mitt vanliga jag kan komma tillbaka.

Nu har jag semester. Skönt att bara vara ledig och inte göra nåt speciellt alls. Jag skall ladda mina batterier för min höst är redan fullbokad med aktiviteter (jobb-aktiviteter). Skall fundera allvarligt på att vara ledig en dag eller så per vecka. Vågar jag? Orkar jag? Jag har ett liitet svårt kontrollbehov som jag måste släppa och delegera till någon annan. Ingen kommer dock underlätta mitt jobb för mig, kanske bara kan ta ett steg tillbaka på tempot. Det kanske är det som behövs? Det skall jag fundera på iaf...

Jag skall lunka vidare med mig själv och andra saker också. En nyrenovering eller nåt. Kanske sätta upp någon tavla. Byta gardiner. Slänga nåt skräp. Det finns många saker som gör en lite lite gladare vid slutförandet. Om man gör många sådana små saker kanske man blir jätteglad och nöjd? Eller så kanske man aldrig kan nå det där då man är klar och bara glad för den man är? Det finns saker att göra åtminstone och massor av att fundera på.

Rätt trist inlägg men jag har en plan på många flera. Men får väl ta dem ett i sänder. Kanske innan månaden är slut. Kanske inte. Oh well only time will tell...