lördag 27 juni 2009

Update:

Tyvärr inga bilder men jag får väl bättra mig på den punkten...

Midsommar:
Jättebra. Vi missade regnet precis. Vi hade dock full mundering på oss så ifall det kom var vi beredda. Tom pappan :-) Efter ett tag kom solen istället. Vi dansade och dansade, till nästa år får vi nog öva lite på rörelserna.

Kvällen var också jättebra. Vi firade oss en kompis med 2 andra familjer. Totalt 8 barn. Ett 3årigt par tvillingar, en 7åring och Lova förgyllde Almas dag. Anton och Edvin somnade i vagnen vid 19.30. De andra höll låda till 23 eller nåt då gick vi hem.

Annars har vi som vanligt full rulle.
Inomhus:
Busiga Anton har lärt sig dra ut stolarna från bordet och sen klättra upp dem dem. Värsta favoriten just nu är att dra ner mammas nytvättade tvätt och blanda den med den smutsiga så allt måste sorteras igen. Bäst är att ta de färdigvikta kläderna från skåpet. När man säger till honom blir han arg och tjurar högljutt med ett uppånervänt U som mun. Men han är så go med sitt lockiga hår och sina tjocka ben.

Edvin älskar att ta fram böcker och läsa dem. Han sitter gärna i knät och kollar. När någon annan tar hans saker blir han svinsur och bara gnäller. Han försöker inte ta tillbaka dem, utan detta vill han att mamma skall göra.

Alma är jätteduktig på pottan. Visst händer det olyckor men jag tycker det går bra. Häromdagen deklarerade hon att hon slutat med blöja och nu vill hon gå på Liseberg ( som hon skulle få som belöning ). Så snart kommer vi! Hon har också minskat på nappen, den skall vi ju ge till lisebergskaninerna. Undra hur detta skall gå ja.. det vimlar ju av nappar här hemma.

Utomhus:
Alla 3 barnen springer hej vilt. Helst till grannen HELA tiden. Urjobbigt för föräldrarna. Skall nog ha ett staket eller en häck där. Alla 3 barnen klättrar gärna upp på berget. Två av dem har svårt att gå i nedförsbacke. Läskigt för föräldrarna. Det skall bråkas om 2 stycken gräsklippare (Edvin vill helst ha båda samtidigt), om två sopborstar (även detta Edvins favorit), spadar, hinkar och vattenslangen...
Annars har vi en härlig sandlåda som man kan sitta lugnt och bygga sandslott i...

Vi har köpt en cykelvagn, så nu skall vi ut och cykla! Haha, vi köpte en cykelsits till Alma när hon var typ 1 år och den har hon nog suttit i 2 gånger eller nåt...

Kram på er!

måndag 8 juni 2009

Slottskogen

För ett tag sedan var vi i Slottskogen med kompisarna Marina och Lova. Anton var den enda som vågade klappa djuren. Han hade inte heller något stopp utan sprang rätt på. Edvin var också ganska modig. Alma och Lova däremot var två fegisloppor.







Pojkarna äter:


Pojkarna äter allt mer själva nu. Skönt! Nu skall vi börja öva på att äta gröten själv också så mamman och pappan får mera ro. Det verkar gå bra. Edvin är jätteduktig på att äta med skeden och lägger alltid på en ärta eller ett majskorn innan han tar den till munnen. Anton håller gärna mer i skeden än att äta med den, men han övar sig iaf.

Uteaktiviteter

Så här kan det se ut när vi leker ute...

Alma med sin lånade cykel:


Edvin kör hellre dockvagn:



Anton "Mamma jag ser ingenting!":




Fläckarna är här igen

Nu har pojkarna börjat fläcka ner sig nåt otroligt så nu måste jag damma av mina fläckkunskaper och köra hårt med vanish och galltvål. Det är svårt att hålla reda på fläckarna när man inte har hand om barnen jämnt längre, man vet ju inte vad de äter och om det skulle bli en fläck.

När vi ändå pratar om tvätt så finns det ofta på Lindex-kläder en tvättsymbol som ser ut som ett kuvert typ. Den betyder hängtorkning. Mycket förvirrande tycker jag, varför har de inte bara en "ingen torktumling"-symbol, då måste man ju hängtorka den! Alldeles för många konstiga symboler att hålla reda på...

Pojkarna fick en t-shirt med tryck i märket Mexx. Det har hållt jättebra! Då kanske man vill betala lite mer om trycket håller länge? Fast Anton fick fläck på sin t-shirt som inte gick bort.

En Lindex-tröja med tryck råkade jag torktumla. Oops, trycket försvann :-( En annan tröja med röda detaljer "blödde" lite, mamma sa att det var för att jag tvättat den i för låg värme. Den kunde tvättas i 60 grader och jag hade tvättat den i 40. God, varför kan man inte tvätta 60 kläder i 40 grader??

Har ute en annons med pojkkläder på Blocket. Ett test för att se om det går att sälja. Det skall komma en och titta på dem i kväll. Intressant. 35 plagg för 200 kr. Undrar om det är ett kap för henne eller för mig??