fredag 30 maj 2008

Anton är en gullig kille som mest ligger och pöser hela dagarna. Han är en riktigt liten pösmunk. Han säger mest "ohohohohoh" och skrattar mycket när man tittar på honom. Lämnar man honom ensam blir han rätt snabbt ledsen och då låter det "ohohohoh" fast mycket högre. Han gillar att gymma i babygymmet och greppar både till höger och vänster. Eftersom han fäktar mycket med armarna så låter det en hel del plingel lingel när han ligger där.

Edvin är en gladis kille. Han är mycket nyfiken och intresserad av sin omvärld, följer en gärna med blicken och även storasyrran är en favorit. Han är mycket känslig för höga ljud och det passar ju inte direkt ihop med syrran som gärna sjunger jättehögt och leker med slamrande leksaker som tappas kul på golvet. Edvin låter mer "ihihihihi" och skrattar lite och gurglar mycket.



Alma, min stora tjej. Hon låter mycket nu, härmar allt man säger och sen blir allt "ahaaaaaaaa". Hon vet verkligen vad hon vill och säger gärna nej till det hon inte vill. Helst skall vi leka hela dagen. I tältet, i sängen, med spisen, med dockan, med klossar, läsa böcker. Allt i max 5 minuter vardera. Hon sover numera i en "öppen" säng och på morgonen kommer hon och kliar mig på ryggen och säger "Hejhej" och sen "Tubbies". Då vill hon se på Teletubbies. Dessa kommer på morgonprogrammet 8.30, så från kanske 6.30 går hon och tjatar om tubbisarna, sen när klockan är 8.35 då är det dags för nästa grej. Badet. Ja, hon älskar att bada och tar numera av sig kläderna själv...

måndag 26 maj 2008

Shopping

Idag har det varit fint väder men eftersom Kay är ledig har vi passat på att uträtta lite ärenden av shoppingkaraktär. Tyvärr blev det inte så mycket handlat eftersom mamman har lätt beslutsångest och 3 barn som skriker lite när som helst...

Vi spenderade iaf några timmar på IKEA. Varje svensk hem när man bor borta. Vi åt köttbullar såklart och Alma lekte i barnutställningen. Sen är vi på jakt efter en bumbostol och en sele som Alma skall ha när vi går i trafiken. Javisst, hon blir min lilla hund, nejdå men jag vill ha koll på henne och inte oroa mig för var hon tar vägen. Jag kan inte springa efter henne hur som helst när jag är själv och jag vill inte behöva välja att se efter vagnen med twinsen eller springa efter henne. Iaf så var det ingen lyckoträff på något av ovanstående ännu.

Igår var vi i Ungern. Där kan man handla liberoblöjor. Blöjorna är billigare där än i Österrike oxå och det kan ju vi behöva som har 3 blöjbarn. Antagligen kommer vi ha det lääänge för Alma är ointresserad av pottan. Eller hon sitter gärna på den, både med och utan kläder, men hon verkar inte fatta vad hon skall göra där...

Snart dags för sängen för en trött mamma. Hoppas natten blir som i natt, då sov Anton från 01.30 till 06.30 och Edvin fick bara lite ammning vid 4.30. Fast Alma får gärna stanna i sin säng även om hon är världens goaste, det blir bara för trångt med henne och hon vänder ju på sig hela tiden utan hänsyn till sina bröder...

söndag 25 maj 2008

Melodifestivalen

Vad skall man säga? Det är orättvist mot Charlotte, hon var mycket bättre än nästan alla som kom innan henne. Kanske inte en vinnarlåt, men top 10 iaf. Man blir trött på att alla fd öststater röstar på varandra hejvillt, eller tycker de verkligen att de är bra? Det gör de nog. Jag tycker att melodifestivalen har tappat sin glans nu. Det är ju inte ens roligt att se på när nästan alla bidrag är sämre än sämst.

Jag gillade iaf Island och Norge bäst. Så sån musiksmak har jag :-)

Björn Gustafsson var ju rolig, fast det var nog bara vi i Sverige som tyckte det. De andra fattade ju ingenting. Så på det hela var det väl lite pinsamt men samtidigt är det ju lite jobbigt att ALLA skall säga "Grattis, vad ni har lyckats med ett bra program" till Serbien. Det var väl inget bra med detta programmet? Det var ju inte ens nån pausunderhållning... Inte blev det bättre för mig som var tvungen att ha en tysk kommentator i öronen, fast det kan ju inte melodifestivalen hjälpa.

3 små snuttegryn





3 barnsmamma

Jaha så blev man ensam med 3 barn. Ja, mormorn och mostern åkte hem till morfarn och pappan, han jobbar ju bara.

Första dagen hann jag iaf tvätta 4 tvättar och vika hälften. De sov i omgångar och åt efter varandra. Alma fick sina utbrott och dagen löpte på. Dagen efter var ungefär likadan. Det regnade så vi kunde inte öva på nån utgång. Teletubbies är en stor räddare i nöden. Hittills har jag kommit på följande tips:

  • Mät upp ersättningen i en doserare eller liknande.
  • Diska alltid flaskor och nappar direkt efter måltid.
  • Ha alltid teletubbies eller molly redo i dvd för Alma att titta på.
  • Sprid ut torkdukar och kräkdukar på lämpliga ställen i lägenheten.

Andra dagen själv badade jag alla 3 barnen. Först Alma som älskar att bada. Hon badar i badkaret. De andra två fick bada i handfatet. Alla blev rena och fina och luktade gott. Insmorda veck och eksem. Perfekt. Och allt innan 12 oxå.

Alma är så rolig med sina dockor. Hon har två stycken. De skulle naturligtvis oxå bada båda två i handfatet på samma gång som pojkarna. Sen skulle de torkas och ha blöja på sig. Den stora pojkdockan har redan fått Edvins strl 50 kläder, dock är de lite stora. Dockan är ändå mest naken, det är tydligen det som är bäst. Sen kör hon dockorna i sina vagnar och hon sätter dem i bebisarnas babysittrar och i hennes matstol. Dessa dockor är med överallt.

Hon är iaf rätt kul nu Alma. Hon pratar nämligen. Äntligen! Trodde aldrig hon skulle börja. Främst gillar hon nej förstås.
Ahaa - är mer ja, aha, jaha
nom - kom
med - hon vill följa med
osså - hon vill oxå
mer - hon vill ha mer
Amma - Alma

Ja det finns ju mängder...

onsdag 21 maj 2008

2008



Så en liten uppdatering:

I augusti 2007 fick vi reda på att vi skulle få tvillingar. Hjälp! Vi planerade iaf snabbt in en födsel i Sverige eftersom det kändes tryggast. Jag tror absolut att vården i Österrike är bra, det märkte man ju bara med mödravården för tvillingar. Vi har varit på många ultraljud och kontroller. Däremot kändes det inte tryggt att inte kunna språket under förlossning och BB-tid. Visst kan man engelska här men det är inte samma sak som att göra sig förstådd på sitt modersmål. Så hemåt till mormor och morfar bar det.

Alma och mamma har bott i Sverige sedan i julas, pappan har pendlat fram och tillbaka från Wien, inte veckovis utan mer 3 veckor här och 3 veckor där osv. Livet hemma hos mormor och morfar var väldigt behövligt med tanke på att mamman inte kunde röra på sig de tre sista månaderna innan förlossningen. Det hade aldrig gått att vara själv i Wien, eller jo det är klart det hade men det hade varit jobbigt. Så efter en låååååång väntan kom iaf tvillingarna ut i mars, med ett planerat kejsarsnitt eftersom tvilling 1 (Anton) låg i säte och vägrade vända på sig. Vi förstår ju varför så tjock som han var ;-) Edvin, den lille han vände minsann på sig dagarna innan snittet.




(en stoooooooooor mage)





(nästan nyfödda)

Nu är tvillingarna 2,5 månader och vi har precis kommit tillbaka till Wien. Mormor och moster följde med och stannade en vecka men nu har de åkt hem igen. Så nu är man trebarnsmamma på heltid, ja HELTID.



Mina barn






























Nystart för bloggen!

Ojojoj, det var nästan ett år sedan på dagen som jag bloggade sist. Undra varför jag slutade... Jag hann nog inte och nu skall jag hinna mera då eller, hahaha...

I alla fall så har mycket hänt på ett år och det största är ju att familjen utökats med två pojkar :-)

Den här bloggen som jag skall försöka uppdatera mer frekvent kommer väl handla om mitt liv som vanligt och dagens i-landsproblem...

Tjohej, nu vaknar ett barn...